»

Unreal Engine 3 na iPhone in iPod Touch

vir: AnandTech
AnandTech - Kljub večinoma neoptimiziranim in hroščatim predelavam iger za računalnike, prvotno namenjene konzolam, imamo igralci na osebnih računalnikih še vedno nekatere bisere, kjer razvijalci svoje pogone dejansko dodelajo in omogočijo gladko igranje na širokem spektru konfiguracij. Mednje spadata npr. Valve (s svojim Source pogonom) ter Epic Games, ki stoji za Unreal Engine, trenutno v različici 3. Fleksibilnost slednjega dobro pokaže dejstvo, da je razvijalcem pogon uspelo v delovanje spraviti celo na iPhone 3GS in iPod Touch 3. generacije.



Pogon, ki za delovanje zahteva OpenGL ES 2.0, je zaenkrat zgolj tehnološka demonstracija, ki uporablja nekoliko predelano mapo iz Unreal Tournament. Ubijanje enega sovražnika, ki se nato...

13 komentarjev

Mobility RADEON 9600 in 9200 vs. GeForce FX Go 5600 in 5200

X-Bit Labs - Nemška računalniška revija PC Games Hardware Magazine je objavila rezultate testiranja najnovejših grafičnih kartic za prenosne računalnike. Govorimo torej o karticah Mobility Radeon 9200 in 9600 ter o GeForce FX Go 5200 in 5600. Kartice so primerjali v igrah Aquanox, Unreal Tournament 2003 in Serious Sam: The Second Encounter. Kot testni sistemi so bili uporabljeni prenosniki Toshiba Satellite 5200-902, Peacock Freeliner XP 2500+, Acer Travelmate 800 in Medion Titanium MD6200. Testi so pokazali, da so kartice Radeon kartice veliko zmogljivejše in hitrejše od konkurenčnih. Je nVidia izdelala preslabe gonilnike ali pa je žrtvovala zmogljivost na račun manjše energijske porabe? Podrobnosti si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Nekaj iger

Tom's Hardware - Računalnik je bil primarno razvit za resno delo, a ker življenje ni le eno samo garanje so se pojavile tudi igre. Preteklo je že kar nekaj vode od časov, ko smo poznali le tetris in "marjanco". Kljub velikemu in hitremu napredku strojne opreme pa tudi igre uspešno sledijo trendu rasti kakovosti (vsaj kar se vizuelnosti tiče). Na Tom's Hardware so v treh člankih opisali tri odlične igre Unreal Tournament 2003, Medal of Honor Allied Assault: Spearhead in pa Splinter Cell: Light and Shade. Seveda v teh igrah ne boste našli kvadratkov ki so pred kar nekaj leti krasili vse igre, našli pa boste veliko adrenalina in sodobne grafike. Če ste pripravljeni žrtvovati od 5 pa do 10 tisočakov za igro...

0 komentarjev

Toliko o zmogljivosti hrbteničnega omrežja

PC Gameworld - Na petek, trinajstega septembra, je bila izdana predstavitvena različica igrice Unreal Tournament 2003, katere končna izdaja naj bi udarila po prodajnih policah enkrat jeseni tega leta. Če gre verjeti temu članku, se lahko že sam demo zapiše v anale računalniške zgodovine, saj ga je iz vseh zrcalnih strežnikov vunpotegnilo, reci piši, kar milijon in dvesto tisoč ljudi. Atari si mane roke ter že vidi dolarčke, internetno hrbtenično omrežje pa počasi diha po starem - ob izdaji demota naj bi se "hitrost interneta" po svetu kar razpolovila. Klik!

2 komentarja

Blizzardu ponovno uspelo

Blizzard - V ponedeljek je Blizzard objavil novico, da so igro Warcraft 3 prodali v miljon izvodih. Igra, ki je prišla na police 3. julija se je tako povzpela na prvo mesto najbolje prodajanih iger. Podobne uspehe je Blizzard doživel že z Diablom 2 ter njegovim razširitvenim paketom. Več informacij si lahko preberete tukaj.

5 komentarjev

Test grafičnih kartic z Unreal Tournament 2003

AnandTech - Anandtech že kar lep čas testira grafične kartice s programom, ki ga poganja srce Unreala II, sedaj pa so se spravili testirati še z igro Unreal Tournament 2003. V test so vključili vse GeForce 3 in 4, celotno paleto kartic GeForce MX, ostarelega a še vedno močnega Kyra II, ATI-jeve Radeone 7500, 8500 in 8500 LE ter Matroxovo Parhelijo. Kartice so prestajale težke trenutke pod bremenom te igre, ki je tekla v različnih ločljivostih in z različno količino podrobnosti. Kako so se kartice odrezale, si lahko ogledate tukaj. Ne bo pa škode, če kar takoj povem, da premočno vodijo GeForci 4 Ti, zanimivo pa si je ogledati tudi nihanje Parhelije, ki je enkrat popolnoma pri dnu, drugič pa se povzpne vse do vodečih Nvidiinih kartic.

3 komentarji

Grafične kartice...

Tech Report - Ob današnjem razvoju grafičnih kartic je res težko ostati na tekočem. Pred časom sta obe gonilni podjetji razvoja 3D grafičnih kartic za igričarje, ATi in nVidia, prenovili svojo zbirko. Tako lahko na tržišču od nVidiinih kartic najdemo kar Geforce2 MX200, MX400, Ti, Geforce3 Ti200 ter Ti500 ter Geforce4 Ti4200, Ti4400 ter Ti4600. ATi ponuja Radeone 7000, 7200, 7500, 8500 in 8500 128 MB, da ne omenjam Radeonov 7500 ter 8500 All-In-Wonder. Zmeda, kajne? Popolna. Prav zato so nam na pomoč priskočili The Tech Reportovci, ki so na 15 straneh strnili funkcije, prednosti ter pomanjkljivosti večine zgoraj naštetih kartic. Vse so tudi primerjali med seboj ter potegnili smiseln zaključek. Klik!

7 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Končno sem za vas spisal primerjalni test treh novih vročih grafičnih kartic. Pod prste so mi prišli ATIjev Radeon 7500, Radeon 8500 LE ter nVidiin Geforce3 Ti200 v preobleki podjetja Gainward. Ja, ker vsaka od treh grafičnih zaseda svoje mesto v lastnem cenovnem razredu, ne glejte na test kot na showdown primerjavo ter boj na nož, ampak kot na test, ki vam priporoči ali odsvetuje nakup kakšne od grafičnih kartic. Uživajte v branju. Aja, ta test posvečam _Mortal_-u. Naj uživa v njegovem težko pričakovanem testu .

16 komentarjev