»

Saitek Cyborg Keyboard - še ena igričarska tipkovnica

engadget - Večini igralcev znano podjetje Saitek je nedavno predstavilo novo tipkovnico z znanim imenom Cyborg (poznano predvsem zaradi igralnih palic). Poleg precej futurističnega izgleda boste dobili tudi več različnih barv osvetlitve, 12 nastavljivih tipk, na dotik občutljivo kontrolno ploščo, USB in avdio priključke... Prav tako tipkovnica omogoča izklop "windows tipk" in nastavitev osvetlitve z enim gumbom. Cena tipkovnice in datum izida zaenkrat še nista znana.



Več podatkov najdete v izvorni novici in na uradni strani podjetja Saitek.

17 komentarjev

Razer Lycosa in Piranha

engadget - Razer je pred kratkim predstavil novo tipkovnico z imenom Lycosa. Tipkovnico sestavlja standarden set tipk s posebno prevleko, ki preprečuje drsenje. Vse tipke so modro osvetljene, vendar pa tipkovnica omogoča, da osvetlitev vklopite samo na WASD področju. V sebi tipkovnica skriva tudi vtič za slušalke in mikrofon, prav tako pa omogoča tudi hitro menjavanje nastavitev same tipkovnice z desetimi profili, ki jih poljubno nastavite.

Poleg tipkovnice pa je Razer predstavil tudi nove slušalke z mikrofonom. Slušalke so namenjene za dolgotrajno igranje in vključujejo tudi blokiranje nadležnih šumov. Za vse ljubitelje podjetja Razer pa so tudi te modro osvetljene. Slušalke naj bi na trg prišle ta mesec za ceno okoli 80$, tipkovnica pa naj bi z enako ceno na trg prišla novembra.

Več pa najdete na engadget.com in razerzone.com.

11 komentarjev

Apple naznanil novega iMaca

engadget - Apple je v torek naznanil novo serijo iMacov. Novi iMaci bodo grajeni iz alumninija in stekla ter bodo na voljo v 20 in 24 palčni izvedbi. Novi iMaci bodo i+tanjši in bodo imeli svetleče zaslone. Prav tako pa bo z iMacom prišla tudi nova tipkovnica. V opremo spadajo Intel Core 2 Extreme procesor, ATI Radeon HD 2600 Pro, 1GB RAMa, Bluetooth 2.0, 8x SuperDrive... Cene se začnejo...

134 komentarjev

Bojni stroj ali odporna igračka?

Slashdot - Ste siti razbitih LCD zaslonov pri padcu prenosnika na tla in odštevanja denarcev za popravilo, če po pomoti zlijete kavo na tipkovnico? Pri podjetju Itronix imajo za vas rešitev, ki se imenuje GoBookMAX. To je prenosni računalnik, a tudi veliko več. Lahko ga vržete po tleh, vtaknete v pečico, pustite ponoči v hladilniku, potopite v bazen in še kaj. Izdelek je zelo primeren za vojake, terenske reševalne ekipe ter petletne otroke, poganja pa ga 700 megaherčni procesor.

A to še ni vse, če kupujete v imenu vladne organizacije, imamo za vas pripravljen tudi sistem CoBRA - programski paket, s katerim lahko identificirate okrog 60.000 kemikalij in bioloških "groženj", ter tako poskrbite, da bo vaša kuhinja vedno čista in svetleča. Cena,...

11 komentarjev

EluminX-ova igričarska tipkovnica

MeetTheGeeks - Kako je najbolje igrati računalniške igre? V temi, seveda (najbolje je v tem primeru seveda relativno z vidika igričarja. Če bi bil okulist, bi vam svetoval drugače [:D]). Tema pa nam lahko v ključnem trenutku pokvari igro, saj se pogosto zgodi, da ne moremo pritisniti prave tipke v dovolj hitrem času, ker je enostavno ne vidimo. In če imajo lahko GSM aparati osvetljeno tipkovnico, zakaj je ne bi mogli imeti tudi osebni računalniki? Katera je že najlepša barva svetlobe? Mooodra, tako je. Podjetje EluminX je vse, kar sem napisal, upoštevalo pri izdelavi tipkovnice EluminX Gaming Keyboard.

Pod prste jo je dobil Axle, eden od opisovalcev pri MeetTheGeeks.org, prisodil pa ji je devet in pol točk od desetih. Odlike tipkovnice naj bi bile predvsem njena majhnost in kompaktnost (priročno za Lan Partyje) ter seveda lep in uporaben dizajn v modročrni barvni kombinaciji....

8 komentarjev

Test tipkovnic

PC Stats - Tipkovnica je ponavadi najbolj pozabljeni del računalnika (poleg disketnika, najbrž). Ponavadi se nanjo spomnimo, ko nas boli zapestje ali pa prsti.

Da je prava tipkovnica za pravega računalničarja pomembna, se zavedajo tudi na Pc Stats, kjer so se lotili testa treh tipkovnic, namenjenih predvsem zahtevnejšim uporabikom, ki rabijo več kot 104 tipk. Tako so jim v roke prišli trije primerki, vsak s svojimi pomanjkljivostmi in prednostmi.
Če ne zaradi drugega, članek se splača pogledati zaradi samega designa dveh testiranih modelov.

4 komentarji

V Kanadi razvili novo tipkovnico

Cellular News - Digit Wireless je v sodelovanju s s kanadskim TELUS Mobility razvil novo tipkovnico za mobilne telefone. Nova tipkovnica je v velikosti tretjine kreditne kartice in ima popolnoma novo in drugačno strojno kot tudi programsko opremo. Proizvajalci zatrjujejo, da je odlična za tipkanje vseh vrst tekstov in upajo da ji bodo slededili še mnogi drugi proizvajalci tovrstnih izdelkov.
Če vas zanimata delovanje in druge...

0 komentarjev

FingerWorksove napredne tipkovnice

Slashdot - Na spletni strani podjetja FingerWorks si lahko ogledate 3 vrste malo bolj naprednih tipkovnic. Naj omenim samo verzijo Stealth (sestavljena iz tipkovnice tipa QWERTY, DVORAK ali QWERAK [:)], miške in njihove posebne začimbice, ki se imenuje "two handed gesture set"), poprej videno samo v kakem ZF filmu [:)].

Omogoča cel kup naprednih funkcij. S preprostim tipkanjem zaporednih ukazov (v stilu Mortal Kombat kod [:)]) omogočate in onemogočate različne nastavitve. Kot opisujejo tukaj, odprete enk program za urejanje besedil (recimo Notepad) in pritisnete "vse štiri vogale MultiTouch-a" in v urejevalniku se vam pokaže /* Enter a Gesture Map: 1=Mac 2=Win 3=ThreeButton 4=KDE 5=Unix/BeOS ... . Po pritisku ustrezne tipke se tipkovnica prestavi v...

3 komentarji

Navidezna tipkovnica

Yahoo News - Presenečenjem, ki nam jih trenutno prinaša CeBit kar ni in ni videti konca. Po opisih bolj ali manj običajnih gizmov je na internet kot strela iz neba treščila novica o navidezni tipkovnici, ki so jo kazali na Siemensovem razstavnem prostoru. Navidezno tipkovnico poseben projektor projektira na ravno podlago in obenem zaznava uporabnikovo tipkanje po tej "tipkovnici". "Tipkovnico" so razvili Izraelci in je kot idealna za vgradnjo v mobilne...

5 komentarjev