»

Vklop računalnika na daljavo

GideonTech - Današnje dni računalniški uporabniki postajamo leni. Namesto tega, da bi stopili v trgovino, preprosto nakupujemo preko spleta, nekaterim, pa je že vklop računalnika prek gumba na ohišju preveč naporno. Prav zaradi tega so na GideonTech spisali članek o vklopu računalnika preko daljinskega upravljaljnika. Vzeli so kar hišni zvonec, ki se vklaplja brez kablovja, in ga preko releja zvezali z računalnikom. S takim načinom vklopa, pa lahko vaše računalo postavite tudi v drug prostor, saj deluje tudi, če je med oddajnikom in sprejemnikom kaka ovira. Idealno za ljudi, ki imajo ro ropotajočo škatlo v drugem prostoru in imajo do...

4 komentarji

USB svetilka

Pimprig - Tema, nič se ne vidi, leni ste pa se vam ne da vstati iz udobnega naslanjača, da bi prižgali luč... zakaj si ne bi naredili lučke iz LED diodic, ki bi jo enostavno priklopili v USB izhod? Tega dela so se lotili na PimpRig.com in moram reči, da svetilka res lahko služi kot pripraven vir svetlobe dosegljiv z zamahom roke ali pa kot "sexy" svetloba - če izberete rdečo barvo - za obiske vaših prijateljic [:D] .

0 komentarjev

Vrezovanje simbolov v pleksi steklo

System Cooling - Izdelava raznih oken iz pleksi stekla, ki nato razkazujejo računalnikovo drobovje je najbrž eden izmed najbolj priljubljenih posegov. Pleksi steklo pa nima samo enostranske namembnosti, ampak se ga lahko uporabimo še za vrsto drugih modifikacij. Na Systemcoolingu so obravnavali eno izmed takih malce drugačnih, in sicer izrezovanje raznih simbolov. Modifikator se je odločil, da v pleksi steklo vreže poljskega orla. Vse kar potrebujete za to pa je nekaj deset minut, mirno roko, dober vid in dremel.
Samo predstavljajte si, koliko občudovanja bi lahko poželi s takim okrašenim window modom, ali pa s tako okrašeno stranico popolnoma prozornega ohišja, ki bi bila povrhu vsega še primerno...

5 komentarjev

Majhna modifikacija DigiDoca 5

Case Junkiez - "Nič ni tako dobrega, da nebi moglo biti še boljše", se glasi reklo, ki je vodilo marsikateremu modifikatorju, med drugim tudi tistim, ki so spisali tale članek na Case Junkiez. Modifikatorji na prej omenjeni strani so se tokrat spravili na DigiDoca 5, priljubljeno "orodje" za odčitavanje temperatur in nadzor ventilatorjev, ki si je v zadnjih časih pot utrl tudi v Slovenijo, in opravili precej enostavno, a toliko bolj izstopajočo modifikacijo. Vse kar so naredili je to, da so za LCD zaslonček prispajkali nekaj modrih LED diod.

3 komentarji

Svetleči se GF4

PC Stats - Sprijazniti se pač moramo z dejstvom, da so nedelje dnevi kislih kumaric. Nič novega, nič odkritega, nič ekstremno navitega - kot da bi se celotni računalniški svet kot tak skril pod skalo ter čakal na sledeči dan. No, pa vseeno: Ste že razmišljali, kako bi z modro LED diodo precej enakomerno osvetlili hladilno površino svojega Geforcea4 ali katere druge kartice? V tem primeru oddeskajte semkaj ter se načudite modri grafični kartici [:D].

0 komentarjev

LED destrukcija

Bit Technologies - Veliko smo tega že rekli v forumu, a vedno se najde nekdo, ki nima pojma, kako zvezati LED diodo, da bo lepo svetila in se ne skurila. Na Bit-Techu je bilo CheeseManu nekega dne dolgčas, pa se je spomnil, da bi lahko skuril kakšno ledico, bralcem v poduk. Celotni življenski krog LED diode je prvič poslikal, nato pa še posnel in spravil v krajši članek. Kaj je na koncu ostalo? Tole:

0 komentarjev

LED nalepka

Icrontic - Če ste navdušen modifikator, ste svoje ohišje že gotovo razrezali na prafaktorje in ga opremili z ogromnim številom lučk (OK, ledic), raznih LED trakov, barvnih olepšav in še kaj bi se dalo najti. Če ste opravili vse zgoraj navedene modifikacije, ste gotovo napravili mojstrovino, ki je vredna vseh pohval, vendar pa ste imeli občutek, da vašemu izdelku manjka neka malenkost do popolnosti. Mogoče "LED nalepka"? Če ima vaše ohišje prostor za nalepko, ki kar "vpije" iz mojstrsko modificiranega ohišja in bi ga čim prej radi izkoristili za še eno olepšavo, potem si morate ogledate to stran, kjer so se podali na to na prvi pogled dokaj enostavno modifikacijo. Članek so spisali na podlagi že...

0 komentarjev

Vjjjjjeliko hlajenje

GideonTech - Andrew iz GideonTech se je, zaradi rivalstva, spravil narediti zelo močno zračno hlajenje. Ker ima njegov prijatelj dobro ventiliran sistem, ga more on imeti še boljšega. Vzel je ogromen ventilator in ga vgradil. Ker je proizvajal preveč hrupa, je izdelal še regulator hitrosti. Ker še to ni bilo zadosti je naredil usmernik zraka.
Ob vsem tem pa sem na fotografijah opazil precejšno konstrukcijsko napako. Kjer ima ventilator, ki mu zrak vlače noter, ni naredil lunknje (blowhole). Zato ta magalomanski ventilator sploh ne pride do izraza, ker nima od kje vleči zraka. Lahko pa se tudi motim. Presodite sami

1 komentar

Intelova interna dioda proti socket diodi

Overclockers.com - Tudi v našem forumu se ljudje pogosto prerekajo o temperaturah procesorjev. Pri skoraj enakih pogojih eni navajajo nizke, drugi visoke temperature in se potem čudijo od kod razlika. Razlog je večinoma v načinu merjenja temperature procesorja, saj se na večini novejših plošč dioda nahaja kar v podnožju procesorja. Seveda ni potrebno poudarjati, da takšen način merjenja temperature ni natančen. Za primerjavo so na Overclockers.com objavili rezultate meritev internet in socket diode pri različnih hladilnikih. Socket dioda je v večini primerov kazala kar krepko manj in v primerjavi z interno precej bolj nenatančno. Zato vam polagam na srce, da v primeru, da si ne lastite kakšnega novejšega Intelča, ki ima interno diodo, vsaj uporabite priključke za zunanje diode in eno namestite tako, da se bo dotikala jedra procesorja. Tako bodo rezultati precej bolj natančni!

0 komentarjev

Izdelava distančnika za SocketA procesorje

GideonTech - SocketA procesorji slovijo po svoji izredni krhkosti. Dovolj je že malo bolj nasilen pritisk na hladilnik in že se lahko poslovite od svojega novega procesorja. Prava rešitev je seveda izdelava ali nakup ustreznega distančnika, ki ob namestitvi prevzame precej sile hladilnika. Zadev se na žalost pri nas ne da dobiti, je pa zato izdelava povsem mogoča. Kako se je lotiti so lepo opisali na GideonTechu. Mogoče zadevica ne bo izgledala zelo impresivno, toda delo bo opravljeno!

0 komentarjev