»

Apple laže, drugič.

Bare Feats - Ni še popolnoma jasno, kaj je imel Apple za bregom, ko je na WWDC v Friscu predstavil nov stroj G5 in prikazal izjemen razkorak med njim in Winteli. Vse bolj pa postaja jasno, da je nekaj le imel. Ni znano, ali je šlo za predelave PowerMaca ali za "invalidizacijo" konkurence.

Zadnji testi, katerih verodostojnost je težko potrditi, kažejo namreč, da je G5 korak nazaj ko gre za navadne operacije (ne s plavajočo vejico). Posebej je na strani omenjeno, da gre za resnične teste! Članek si oglejte tukaj.

18 komentarjev

Računalnik v predalniku?

Overclockers Australia - Hehe, to je pa lepo. Ravno na to idejo sem prišel jaz, ko sem razmišljal kam privijačiti moj doma spacani usmerjevalnik, ki je (bo) hkrati tudi tiskalniški strežnik in moj najboljši prijatelj ([:D]). No, iz moje moke ni bilo kruha, tako da bodoči P-120 usmerjevalnik še vedno stoji na mizi ugasnjen, je pa mojo zamisel izvedel neki entuziast na OC.AU. Človek je dobesedno vzel predalnik, izrisal načrt, malo rezal ter tolkel in spravil delujoč računalnik v tole: Meni je všeč [:D]. Klik!

1 komentar

Antec 660AMG

Tweak Town - Tweak Townovci so napisali kritiko Antecovega Mini Tower 660AMG ohišja. Oblika je še ena variacija na serijo Dragon, torej izredno všečen, barva pa je kovinsko-srebrna. Odstranljiva kletka za trde diske je samoumevna, na stranici ohišja je ročka za odpiranje in tudi 80 mm ventilator, ki ga najdemo tudi na zadnji strani. Spredaj sta na voljo odprtini za dva dodatna ventilatorja, pred katerima stoji protiprašni filter (ki se ga da baje celo oprati [:D]). Ne manjkajo niti USB in firewire priključki na prvi strani in 330W TruePower napajalnik. Ohišju bi morda lahko zamerili le pomanjkanje pladnja za osnovno ploščo in veliko težo (narejeno je namreč iz jekla). Prav zato so mu prisolili oceno 9/10. Klik za ogled!

2 komentarja

Cooler Master ATC-710

Club Overclocker - Mljask, odličnih ohišij ni nikoli dovolj. Tole prihaja iz delavnic Cooler Masterjev. Notranji dizajn je podoben Chieftecom, ki jih na Slo-Techu dobro poznamo, vendar je ATC-710 popolnoma kovinski, torej je tudi sprednja maska aluminijasta, razlikuje pa se še v nekaj drugih podrobnostih. Po natančnem pregledu pri Club Overclocker so ugotovili, da je ohišje pravzaprav skorajda brez napak, neznano kam sta izginila le LED dioda za aktivnost trdega diska in reset gumb. No ja, nihče ni popoln, pa vendar je ohišje vredno nakupa, stane namreč (le?) 140 dolarjev. Kot vedno pa je vprašljiva dobavljivost v ljubi Kokoški. Klik!

4 komentarji

Pokvarjeno jabolko

HardOCP - Tudi največji sovražniki Applea morajo priznati, da so Maci zelo luštkane mašince, tudi v primerjavi z modificanimi PC ohišji. Ker pa se v marsičem ne morejo meriti s PCji, so le redko izbira domačega uporabnika. Pri HardOCPju so zato vzeli eno ohišje od PowerMaca in ga predelali v pravo PC LAN kišto. Kot vsak Mac, izgleda tudi tale modifikacija smrtonosno dobro, zato kar hitro k branju. Še slinica ... ekhm ... slikica [:D].

0 komentarjev

Nove miške pri M$-ju

Microsoft - Za vse ki imamo radi modro barvo in za tiste s prenosniki so pri Microsoftu izdali 3 nove mišake, Optical Mouse Blue, Wireless Optical Mouse Blue ter Notebook Optical Mouse. Za neučakance so slikice tukaj: 1,2, 3, teste (čisto nič niso podkupljeni! [:D] ) pa dobite na uradni strani. Z opisovanjem ne bom izgubljal besed, ker revolucionarnih novosti ni, (razen seveda megastično-bombastičnega izgleda). Hitro k branju!

3 komentarji

Applov OS X na PCjih

The Register - Po poročanju The Registra naj bi obstjal OS X -- Maklar -- ki deluje na x86 mašinah. To različico naj bi posodabljali vzporedno z Mac različicami, zato je x86 različica že opremljena z vsemi funkcijami OS X 10.2 (Jagwyre). Vendar pa ni verjetno, da bi Apple tak OS izdal, saj bi to verjetno pomenilo ogromen padec prodaje strojne opreme. Obstaja pa možnost, da bi uvedel podobno vrsto registracije kot Windows XP, le da bi bila težja oz. 'nemogoča' za crackanje, saj bi bilo ključev več in bi se sproti obnavljali s serverja: tako bi lahko še vedno istočasno razvijali x86 verzijo ter preprečevali zunanjo uporabo običajnih PCjih. Najbolj verjetno pa ima Apple x86 OS X kot rezervni načrt, če bi njihova dosedanja strategija začela propadati. Klik!

Jaz bi bil zelo vesel, če bi lahko OS X poganjal na svojem PCju -- pa tudi, če bi moral kupiti original. To pa se verjetno še ne bo zgodilo, zato bom ostal pri sojem hroščatem -- vendar poceni -- Windows XP PCju. ...

10 komentarjev

Apple PowerMac G4 Cube

Hardware Zone - Ok, zdaj pa priznajte: čeprav ste zakrknjen PCjaš in v javnosti govorite, kako brezvezni in neuporabni so Maci, jih v resnici po malem občudujete in lastnikom teh zverinic kar zavidate. Jah, kako jim tudi ne bi, če si lahko privoščijo nekaj takega, kot je PowerMac G4 Cube. O Cubu se ogromno govori že nekaj časa, in navkljub slabi prodaji definitivno gre za enega izmed bolj poželjivih računalnikov na trgu. Če vas ta fascinantna škatlica zanima bolj podrobno, vam priporočam, da si ogledate test na Hardware Zonu. Sicer niso objavili nobenih benchmarkov, tako da gre v bistvu bolj za predstavitev izdelka, toda članek je vseeno kar informative. In slikice... oh, vse te slikice ....

3 komentarji