»

ABIT KV8-MAX3

Extreme Overclocking - Vsi poznamo izdelovalca osnovnih plošč ABIT in njegove zelo dobre in kvalitetne izdelke. ABIT KV8-MAX3 je njihova najnovejša osnovna plošča, ki temelji na čipovju VIA K8T800. Plošča je namenjena procesorjem AMD Athlon64 in poleg standardnih stvari poseduje še nekaj bonbončkov kot so naprimer Gigabitni LAN, SATA RAID in seveda tehnologijo μGuru za nadzorovanje in navijanje sistema direktno iz operacijskega sistema.

Največja zanimivost na plošči pa je zagotovo serijsko hlajenje MOSfetov in kondenzatorjev s tehnologijo OTES (poznamo jo že iz ABIT-ovih grafičnih kartic), kar da osnovni plošči še nekaj več prostora za navijanje. Ploščo so ocenili z oceno 4.5 od 5. Obvezno branje!

0 komentarjev

Need for Speed: Hot Pursuit 2

t - break -

V naslovu omenjena igra sicer ni več najbolj nova, a je še vedno ena izmed najbolj igranih računalniških simulacij vožnje avtomobila. Z uvrščanjem igre med arkade ali simulacije se na tem mestu ne bomo ukvarjali, saj ima o tem vsak svoje mnenje, ki ima največkrat zabetonirane temelje.

No, raje si poglejmo članek, ki so ga spisali na T-Break. V njem so do potankosti preučili omenjeno igro ter se o njej razpisali na kar šestih straneh. V kolikor ste ljubitelj avtomobilskih simulacij oz. želite igro naštudirati do amna, si članek le oglejte.

A ne pričakujte linka za dolvleko. [:)]

10 komentarjev

ASUS V9280S

t - break - nVidia je že pred časom obljubila grafične kartice s podporo novemu AGP 8x vodilu, pred nedavnim pa so to tudi uresničili z izdajo novih različic GeForce4 grafičnih kartic. Danes si lahko ogledate test Asusove V9280S, kot so poimenovali svojo umetnino na NV28 čipu (za nepoučene: GeForce4 Ti4200 z 8x [:D]). Na T-Breaku so ji prisodili oceno prav dobro (87%), kar pomeni da so bili z njo kar zadovoljni.

0 komentarjev

MP3 predvajalnik

t - break - Potujete nekam daleč? Želite na poti poslušati glasbo in po možnosti ne tovoriti zraven kilogram CDjev? Za takšne so razvili format MP3, s katerim lahko na en CD spravite ogromno glasbe. Problem pa se pojavi, ko želite te CDje poslušati kje drugje kot na računalniku. Različna podjetja so tu ugledala tržno nišo in nemudoma začele ponujati prenosne CD igralnike, ki govorijo tudi tuj jezik - MP3. Eno takšnih naprav so si ogledali na T-Break. Z iRiver SlimX iMP-400, kot se ji uradno reče, so bili z njo sorazmerno zadovoljni. Če imate dvesto zelencev preveč, klik!

5 komentarjev

Abit KD7-RAID

Overclockers New Zeland - Abitovo osnovno ploščo na KT400 čipovju, ki jo je le-ta poimenoval KD7-Raid, so si tokrat ogledali na Overclockers New Zealand. Gre za običajno KT400-based osnovno ploščo, ki ponuja bonbončke, za katere ima KT400 že v osnovi podporo ter RAID, a se še zdaleč ne more primerjati z AT-7 ploščo, ki je članica MAX2 serije in vsebuje neprimerno več dodatkov. Skratka, gre za solidno, robustno ploščo, ki se je nikakor ne bi branil. Klik!

0 komentarjev

Abit KD7-RAID

t - break - Osnovne plošče na čipovju KT400, kljub negativnih kritikam le-tega, še vedno nastajajo. Abit je po AT7 izdal še eno ploščo na tem veznem naboru, ki pa ni serije MAX, in je torej primerna za vse, ki želijo hitro osnovno plošče brez drugih bonbončkov in dodatkov, ter zanjo ne želijo odšteti preveliko vsoto. Abitko so si ogledali pri T-Break in ji prisodili solidno oceno.

0 komentarjev

Bogato obložena MSIjevka

PC Stats - MSI je izdal novo osnovno ploščo, temelječo na novoizdalem VIInem naboru KT400, ki se imenuje MSI KT4 Ultra-FISR. Plošča je dobesedno do zob oborožena z novimi in starimi tehnologoijami saj ima integrirano zvočno kartico (s podporo 5.1 kanalnem zvoku), gigabitno mrežno kartico, Firewire (IEEE 1934) krmilni, USB 2.0, Serial ATA ter RAID IDE krmilnik, podporo AGP 8x ter Bluetooth podporo.

Omenjeno ploščo so si ogledali na PC Stats ter ji prisodili celo nagrado uredništva. Slin!

1 komentar

Asus A7V8X

Lost Circuits - Zadnje čase pišem skoraj samo še o novih ploščah, čipovjih in pomnilnikih. No, da se ne izneverim tradiciji, še ena novica iz podobnih logov.

Na spletni strani Lost Circuits so si ogledali še eno izmed mnogih matičnih plošč na KT400 osnovi - Asusovo A7V8X. Potrudili so se in spisali dolg in obširen, kar enajststranski test omenjene plošče. Vsi, ki se odločate o nakupu nove osnovne plošče - Klik!

3 komentarji

Abit AT7 MAX2

t - break - Kljub temu, da je po mnenju nekaterih VIIno KT400 čipovje razočaralo, se proizvajalci še zmeraj trudijo z izdajanjem novih plošč. Pri Abitu so za nas naredili AT7 MAX2. Če še ne veste, tisti MAX2 v imenu pomeni oboroženost do zob z različnimi integriranimi dodatki (RAID, 5.1 zvočna kartica,...), pa tudi MediaXP si lahko omislite, če vam denarnica to dopušča. Za nameček je plošča v črni barvi, odlične OC preformanse ter SoftMenu pa sta tako ali tako že sama po sebi umevna. Test si preberite na tem naslovu.

0 komentarjev