»

OCZ EL PC3700/PC3500

Mikhailtech - OCZ je eden izmed najkakovostnejših proizvajalcev DDR pomnilnika. Njihovi moduli slovijo predvsem po dobrih navijalskih sposobnostih. Tokrat so si na Mikhail Tech ogledali ploščici DDR433 in 455 pomnilnika, ki je ravno prešel iz prototipne faze. Zaradi toplote, ki jo proizvajata, je na vsak modul nameščena bakrena ploščica, ki služi kot pasivni hlaidlnik. Ugotovili so še, da je pomnilnik dober za navijanje, še posebej na nForce II in Granite Bay ploščah.

2 komentarja

Testi pomnilnika

več strani - Spet se je na internetu pojavilo nekaj novih testov pomnilniških modulov in naša naloga je, da si jih, jasno, ogledamo. Na DeviantPC so si ogledali PC3500 modul podjetja Corsair, ki deklarirano zmore omenjeno frekvenco tudi na agresivni CAS2 nastavitvi. Drugi test so opravili na ViperLair, kjer so testirali DDR400 modul podjetja Xtreme, ki je deklariran na malce manj agresivni CAS2.5 nastavitvi. Klik, klik!

Dodatek (18:48): Na ClubOverclocker pa so si ogledali še 512 MB Corsairjev PC3200 pomnilniški modul, klik!

0 komentarjev

Dvokanalni DDR je tu!

X-Bit Labs - Poročali smo že o novih čipovjih s strani SiSa in Vie, ki bodo podpirala tudi dvokanalni DDR pomnilnik. No, dočakali smo že prvo ploščo, ki to namero dejansko uresničuje. Asus je namreč izdal svojo ASUS P4SDX, ki temelji na SiS655 čipovju in je tako prva plošča za Penitume 4, ki uradno podpira dvokanalni DDR pomnilnik. Vse tehnične podrobnosti, uradne specifikacije in podobne litanije najdete, kje drugje, kot na X-Bit Labs.

7 komentarjev

Megatest™ DDR modulov

Tweak Town - O različnih testih mnogih pomnilnikov, tako DDR kot SDR, smo na Slo-Techu že poročali, a ta test je vsekakor nekaj posebnega. Na Hardware Lux so namreč preizkusili kar deset različnih pomnilnikov, celoten test pa popisali na, reci in piši, kar šestanjstih straneh. Zadeva je sicer malce starejšega datuma, a je vseeno zanimiva, saj so preizkušeni praktično vsi dostopni modulu na enem mestu pod enakimi pogoji. Klik, za vse ki pa ne znate nemško, prevedena različica!

0 komentarjev

Še hitrejši DDR modul

Tweak Town - Proizvajalci DDR pomnilnika se res ne dajo ugnati. JEDEC sploh še ni postavil uradnih specifikacij (vprašanje če jih sploh kdaj bo) 400-megaherčnega DDR pomnilnika, a pojavljajo se že 433-megaherčni moduli.

Corsairju sledijo tudi druga podjetja, tako da vam danes predstavljam DDR433 oz. PC3500 (kar vam je pač ljubše) modul podjetja Geil. Palčko so dobili v roke na TweakTownu, kjer so ju izmučili do konca, ter iz nje izstisnili še tiste zadnje megaherce moči. Če vašemu sistemu manjka hitrosti, klik (in manjkali bodo še zelenci)!

0 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Zaradi Primoževe nerodnosti ob menjavi diska, je po resetu BIOSa prišlo do manjše napake z zamenjavo časa, kar ste opazili predvsem redni forumaši. Napaka je že odpravljena, zanjo se pa opravičujemo. Linčanje bo potekalo v petek [:D]. Prinesite paradajze ali torte, kar vam je pač ljubše [:D].

15 komentarjev

Vse o DDR pomnilniku

Overclockers New Zeland - Ste zbegani zaradi vseh kratic, ki se uporabljajo pri označevanju ter karakteriziranju DDR pomnilnika? Se sprašajute, če je nemara PC1600 boljši od DDR400? Če ste na zgornji vprašanji odgovorili pritrdilno, brž poklikajte na Overclockers New Zealand, kjer so spisali poučen in zanimiv članek, ki vam na kratko razloži osnove delovanja, značilnosti, označbe, karakteristike ... vašega DDR pomnilnika. Članek sicer ni nov, je pa danes posodobljen, tako da vsebuje vse najnovejše podatke in informacije o novih pomnilnikih. Klik!

0 komentarjev

Resničnih 217 MHz

X-Bit Labs - Corsair je predstavil svoja nova DDR pomnilniška modula, oznake PC3500, kar pomeni, da je njuna deklarirana hitrost 217 MHz oz. 434 MHz, če upoštevamo DDR tehnologijo!

Modula imata kapaciteto 256 megabajtov (oznaka CMX256A-3500C2) ter 512 megabajtov (oznaka CMX512-3500C2) in sta zmožna delovanja na CAS2 nastavitvi. Če pa k vsemu temu prištejemo še dejstvo, da lahko celotno zadevo malce navijemo, dobimo ultrapošast za prave hardcore overclockerje. Še cena, prav tako pošastna: 206 dolarjev za polgigabajtno izvedenko. Klik ter uradni klik!

3 komentarji

Pocenitev DDR pomnilnika

Slo-Tech - DDR pomnilnik je počasi začel kapljati tudi v naše loge in ravno ob pravem času so se začele dolgo napovedovane pocenitve. Prednjači Micron, ki je ceno svojim DDR modulom spustil na raven SDR pomnilnika:
  • 64MB = $31.49
  • 128MB = $50.39
  • 256MB = $89.99
Pozitivno, nadvse pozitivno . Thnx, mitja34!

1 komentar