»

Test GeForce 9600 GT SLI

Slo-Tech - Čeprav smo pred kratkim poročali o enotedenski zamudi prve grafične kartice iz devete generacije GeForcov, se je na spletu pojavil test dveh grafičnih kartic GeForce 9600 GT povezanih v SLI. Rezultati testa so precej obetavni, saj je naveza dveh GeForcov 9600 GT v vseh testiranih aplikacijah hitrejša od do nedavnega najzmogljivejše grafične kartice, GeForce 8800 Ultra. Iz testov sodeč gre za precej obetavno grafično kartico, ki bo na prodajne police trgovin prispela 21. februarja.

Več o samih rezultatih testiranj na forumu VR-Zone.

15 komentarjev

Prvi testi GeForce 9600 GT

več strani - Kljub temu, da je do uradne predstavitve grafične kartice GeForce 9600 GT še nekaj časa, se je na kitajski spletni strani PConline pojavil precej obširen test omenjene grafične kartice. Grafično kartico temelječo na jedru G94, s frekvenco 650 MHz in s 512 MB GDDR3 pomnilnika, s frekvenco 1800 MHz, so primerjali z GeForcema 8800 GS in 8600 GTS ter Radeonom HD 3850. Če gre verjeti rezultatom testa, je GeForce 9600 GT v večini primerov hitrejša od vseh ostalih v test zajetih kartic. Več o tem si oglejte v samem testu (pozor - kitajščina).

Poleg prej omenjenega testa so se tudi na VR-Zone pojavili rezultati neuradnega testiranja GeForce 9600 GT, ki si jih lahko ogledate tukaj

31 komentarjev

Neuraden test GeForce 8800GT

Slo-Tech - Na spletni strani Exprewiev.com so kljub temu, da je do izteka NDA še slab teden, objavili osežen test prihajajoče grafične kartice GeForce 8800 GT. Po le-tem sodeč se je 8800 GT v večini testov odrezala nekoliko bolje od različice GTS s 640 MB pomnilnika. Za zdaj verodostojnosti testov ni mogoče potrditi, vsekakor pa je treba počakati na prve uradne teste, ki bodo sledili uradni predstavitvi GeForca 8800 GT devetindvajsetega oktobra.

Za več informacij o (neuradni) zmogljivosti GeForca 8800 GT si oglejte sam test

Uradna tema v forumu.

73 komentarjev

MSIjev GeForce

Hardware Zone - nVidia je trenutno eden izmed vodilnih proizvajalcev grafičnih procesorjev. Pred kratkim se je na policah (na žalost ne tudi pri nas) pojavila nova predstavnica družine GeForce -- imenuje se MSI G4Ti4200-VTD8X. Kot lahko razberemo iz njenega imena, je proizvajalec MSI -- ki ga bolje poznamo kot izdelovalca matičnih plošč -- ter ima zanimivo lastnost, ki je že zvezda stalnica pri ATIjevih karticah, da podpira AGP 3.0 (8x).To kartico so si ogledali na Hardware Zone.

3 komentarji

ASUS V9280S

t - break - nVidia je že pred časom obljubila grafične kartice s podporo novemu AGP 8x vodilu, pred nedavnim pa so to tudi uresničili z izdajo novih različic GeForce4 grafičnih kartic. Danes si lahko ogledate test Asusove V9280S, kot so poimenovali svojo umetnino na NV28 čipu (za nepoučene: GeForce4 Ti4200 z 8x [:D]). Na T-Breaku so ji prisodili oceno prav dobro (87%), kar pomeni da so bili z njo kar zadovoljni.

0 komentarjev

Gainward napovedal najhitrejšo GF Ti4200 kartico

The inquirer - Gainward je najavil novo kartico s čipom GeForce 4 Ti4200, ki bo namenjena navijalcem in bo delovala z malce nestandardnimi frekvencami 270/570 MHz. Za primerjavo lahko navedem, da običajne kartice na čipu GeForce 4 Ti4200 delujejo s frekvenco čipa na 250 MHz in frekvenco pomnilnika na 500 MHz. Ker pa bo kartica vsebovala še 3.3 nanosekundni pomnilnik DDR SDRAM, bomo lahko po trditvah Gainwarda grafični čip lahko navili na 290 MHz, pomnilnik pa na 610 MHz. Skratka, kartica, ki jo navijalci nebi smeli spregledati.

2 komentarja

GeForce4 čipi bodo zamudili

X-Bit Labs - Nvidia je čipe GeForce4 napovedovala za januar, vendar pa so predstavitev prestavili na februar. Nvidia se zaradi prestavitve datuma ne sekira preveč, saj ATI trenutno še vedno ni sposoben predstaviti naslednje generacije grafičnih čipov, ki se kodno imenujejo R300 in RV250, Titaniumi se trenutno prodajajo zelo dobro, TSMC pa ima svoje proizvodne zmogljivosti zasedene do skrajnosti. Številni viri poročajo, da zamuda ni posledica težav, saj naj bi bili prvi grafični čipi že poslani proizvajalcem grafičnih kartic.

13 komentarjev

Gigabyte in ATI

X-Bit Labs - Za Gigabyte je bilo znano, da se bo spravil v proizvodnjo grafičnih kartic, temelječ na procesorjih podjetja ATI. Podjetje je napovedalo, da bo izdajalo samo OEM izvedenke, sedaj pa popravljajo svojo izjavo ter naznanjajo, da se bodo spravili v produkcijo Retail (šatulja + gonilniki + igrica + kabli) kartic. Družina Gigabytovih lepotic se bo imenovala Maya ter bila grajena na čipih od R200 (ki ga uporablja Radeon 8500) pa vse do Rage 128 PRO. Sicer točnih specifikacij še niso izdali, tako da moramo za to počakati še kakšen dan ali dva, saj naj bi kartice prišle v prodajo že naslednji teden. Bomo ugledali hipernaspidirane, ultraoverclockabilne Radeone?

2 komentarja