»

Radeon 9500 Pro se na ogled postavi

Tweak Town -

Na TweakTown so si ogledali že precéj dobro znano kartico Radeon 9500 Pro, o kateri se je celó govorilo, da naj bi bila ena izmed boljših kartic za domač žep. Poceni in zmogljiva. Ugodna, skratka. Pa je res?

Kartica stane slabih 180 dolarjev, kar je nekako v rangu GeForce4 Ti4200. TweakTownovci so bili navdušeni nad gonilniki, 128 MB pomnilnika ter kvalitetnim digital - CRT pretvornikom, razočarala pa je omejena overclockabilnost. A že nenavita kartica je prava zverina, saj so z Athlonom 1870 dosegli prek 11.000 3D Markov. To pa ni od muh, kajne?

10 komentarjev

Gigabayte MAYA II

Tweak Town - Gigabayte ni le eden izmed boljših proizvajalcev matičnih plošč temveč tudi izvrsten izdelovalec grafikulj. Eden izmed njhihovih največjih uspehov je bila MAYA II Radeon 9700 pro. Na Tweak Town-u, pa so izmučili novejšo, a slabotnejšo MAYA II Radeon 9500. Prav tako kot njena močnejša sestrica ima tudi ta Ninca (ups, Maya -- alien-w) velik zlat hladilnik, ki dokaj dobro hladi grafični procesor. Seveda pa tako kot vsi Radeoni tudi ta deluje v AGP 8x načinu, ki ga najdemo na vseh najnovejših grafičnih karticah in matičnih ploščah. V testih ni bila konkurenčna 9700 pro, a je gladko obračunala z Gf4 Ti 4200. Kič?

3 komentarji

Radeon 9500 Pro

HardOCP - Sicer smo pred kratkim na Slo-Techu že imeli test grafičnih kartic, za katerega se je naš bwana Sergio pošteno namučil ([:P]), a vendarle ... Na [H]ardOCP so včeraj stestirali ATI-jevega najnovejšega Radeona, različico 9500 Pro. Različica Pro se od svojega ne-Pro bratca razlikuje samo po številu cevovodov (štiri proti osem), medtem ko je njun takt enak. V kolikor vas mika nova grafična kartica, klik!

3 komentarji

Gigabyte MAYA (Radeon 9500)

Gigabyte - Ravno včeraj smo na naši strani pisali o grafičnih karticah podjetja Gigabayte. No, tudi tokrat je kartica ena iz serije MAYA, le da je nekakšna zlata sredina ATIjevih čipov. Jasno, govora je o MAYA 9500 (Radeon 9500 čip). Ta kartica je najmlajša v svoji družini, a vseeno ni najšibkejša. Na žalost še ni bila testirana, temveč le predstavljena na uradni strani podjetja Gigabayte, test pa lahko pričakujemo že v roku nekaj tednov -- vsaj tako napovedujejo na TweakTown. Klik!

0 komentarjev

Radeona 9000 ter 9700 Pro

Tweak Town - Da, Radeoni še niso pozabljeni, saj se testi in članki kar vrstijo. No, tokrat si zasluge za test lastijo na TweakTown. Ogledali so si obe, močnejšo MAYA 9700 Pro ter slabotnejšo MAYA 9000 inačico. Obe kartici sta prispeli iz proizvodnih linij podjetja Gigabyte. Gre za trenutno dve izmed najbolj poznanih grafičnih kartic, zato so vam večini specifikacije že znane. Pri testiranju niso ugotovili nič novega, temveč le to, kar so tudi na ostalih testih. Dejstvo, da je 9700 Pro izvedenka odlična, vendar tudi slabotnejša MAYA 9000 ni bila zapostavljena, saj so ji za tako ceno, dali kar dobre ocene. Klik!

2 komentarja

Bolano?

X-Bit Labs - Vsi vemo, da se proizvajalci različnih stvari promovirajo, da bi prodali (še) več. Ampak ponavadi gre za kakšen vžigalnik pri škatli cigaret ali kuli pri reviji... Da pa kakšno podjetje odprlo samostojno on-line trgovino izključno z promocijskimi izdelki, to se mi zdi pa že malo bolno...
Uganete kdo je to storil? Nvidia Vsemogočna, seveda. Tu je njena trgovina, v kateri pa ne boste našli različnih vrst GeForce kartic, ampak majice, majice brez rokavov, dežnike, skiroje, termoske in... plenice. Ja, plenice. Očitno ima Nvidia novo promocijsko strategijo. Ko najmlajši v družini "opravi svoj posel" v pleničko, pride do izraza slogan: Nvidia inside.

11 komentarjev