»

SiS648 osnovne plošče

več strani - Testi matičnih plošč so zagotovo največkrat objavljeni članki na spletu in zato je včasih prav težko ločiti zrnje od plevela oz. dobre članke od slabih. No, članek na Tom's Hardware zagotovo spada med boljše, saj so si ogledali plošče s čipovjem SiS648, na katerih lahko, kot že veste, tiktakajo le Pentium4 procesorji. V članek je vključenih pet osnovnih plošč, katere so mučili na vseh standardnih benchmarkih. Posebnost zgoraj omenjenih plošč je, da spadajo v spodnji razred SiS648 čipovja. Klik!

8 komentarjev

Asus A7V8X

Hexus - S KT400 se bomo očitno še dolgo srečevali, saj so se tokrat potrudili na Hexus in spisali članek o Asusovi plošči A7V8X, o kateri je bilo napisanega že dosti. Pri KT400 ploščah se specifikacije niso dosti spremenile in zato tudi ta plošča ni izjema. Ima AGP 3.0, SATA in ostale dobrote, ki jih pač mora imeti vsaka spodobna plošča. Omeniti velja le prisotnost Q-Fan kontrola, ki nadzoruje hitrosti vaših ventilatorjev. Če vas zanimajo dodatne informacije o plošči, klik!

0 komentarjev

Matičnim ploščam nikoli konca

več strani - Tako, za konec tehle popoldanskih novic vas razveselim še z ... uganili ste, testoma dveh matičnih plošč [:D].

Na IzgubljenihVezjih™ so si ogledali Soyovo umetnijo na KT400 čipovju, namenjeno Athlonom ter novim serijam grafičnih kartic s podporo AGP 8x. No, na Overclocker's Club pa so pod drobnogled vzeli ploščo na istem čipovju konkurenčnega proizvajalca, to je Asus A7V8X, o kateri so že bile novice. V kolikor vas torej mika nova plošča za vašega Athlončka ter se ne morete odločiti, odklikajte na teste.

0 komentarjev

Vse o novem AGP

Planet 3D Now - Od izdaje KT400 je veliko časa posvečenega debatam, kaj nam prinaša nov AGP standard. Ali gre za še en marketinški nateg, ali pa nam nov standard ponuja kaj več, kot le nekaj odstotne pospešitve? AGP3.0, tako se standard osemkratne hitrosti AGP vodila namreč uradno imenuje, so si ogledali na Planet 3D Now, kjer so spisali članek, ki razloži vse skrivnosti, značilnosti ter zmožnosti novega AGP čuda. Priporočljivo branje.

0 komentarjev

Asus A7V8X

Lost Circuits - Zadnje čase pišem skoraj samo še o novih ploščah, čipovjih in pomnilnikih. No, da se ne izneverim tradiciji, še ena novica iz podobnih logov.

Na spletni strani Lost Circuits so si ogledali še eno izmed mnogih matičnih plošč na KT400 osnovi - Asusovo A7V8X. Potrudili so se in spisali dolg in obširen, kar enajststranski test omenjene plošče. Vsi, ki se odločate o nakupu nove osnovne plošče - Klik!

3 komentarji

Asus A7V8X (KT400)

AMD3D -

Po VIA in Gigabyte sedaj prihaja še Asus z novo matično ploščo A7V8X. Plošča se ponaša z kar lepim spektrom najnovejših tehnologij kot je x8 AGP, DDR400, Serial-ATA...

Specifikacije:

  • Socket A (AMD Athlon/Athlon XP/Duron)
  • VIA KT400/8235
  • FSB: 333/266/200MHz
  • 3 x DDR DIMM
  • Realtek 6-kanalni CODEC
  • 1 x AGP 8X
  • 2 x UltraDMA/133/100/66
  • 2 x 1394
  • 6 x USB 2.0
  • 2 x Serial ATA
  • 6 x PCI
  • BroadCom 10/100 Mbps or 1000 Mbps Ethernet kontroler(opcijsko)

Pa še slikica:

Na ASUS-ovi domači strani začuda nisem našel nobenih podatkov o tej novi plošči...

Hvala tecu za novo sliko in ostalim ker so opazli napake, ki mi ob pozni uri zgleda niso mogle uiti.

10 komentarjev

Bye Bye Potenciometri

Slo-Tech - Če bi radi nadzorovali hitrost vaših ventilatorjev, pa se vam ne da delati stikal ali potenciometrov, je pravi programček za vas SpeedFan. Program z zniževanjem oziroma višanjem voltaže uravnava hitrost ventilatorjev, ki so priključeni na osnovno ploščo. Več podatkov dobite tukaj.

Dodatek by alien-w: zadeva je sicer že precej stara, a ker je to res zakon programček, se splača objaviti novico. Jaz zadevo uporabljam že precej časa in moram reči, da je super!

1 komentar

Zalman Fan Mate

Mikhailtech - Zalmanov produkt, Fan Mate imenovan, dela točno to, kakor je imenovan - je namreč prijatelj ventilatorjem. No, tehnično bi lahko napravici rekli tudi "profesionalno in lično zapakirani potenciometer z lepo naspajkanimi priključki", a vseeno. Grajen je za vse, ki hočete ustaviti vaš ventilator za procesor, a se ne spoznate na elektriko ter hkrati ne zaupate sosedu, da bi vam spajkal potenciometre na priključek za HSF. Stane sedem dolarjev, pretestirali so ga na Mikhailtechu.

2 komentarja

High-end sistemi

AnandTech - Na Anandtechu so obdelali visokozmogljive sisteme, z različnih področij (profesionalni, igričarski, ...). Že ob pogledu na specifikacije bodo nekateri gotovo začeli izločati hektolitre sline, saj gre za same vrhunske komponente. V temu članku Celeroni, Voodooji in podobna socialna šara odpadejo. Če imate ogromno denarja in ga uporabljate namesto "sekret papirja", potem brž preberite ta članek in hop v trgovino po nov računalnik. Ostali boste (bomo) članek prebrali bolj zaradi tega, ker se bližajo počitnice in boste (bomo) imeli veliko časa za sanjarjenje o nedosegljivih stvareh. Ah ja ...

0 komentarjev

Thunderbird 1.2Ghz@1.475Ghz

Tech Extreme - Na Tech Extremu so se spravili navijati 1.2 gigaherčno različico Thunderbirda. Navijali zunanjo frekvenco ter prišli do 123 megahercev, kar prinese hitrost procesorja zglednih 1475 milijonov operacij na sekundo. To jim je uspelo na Asusovi plošči A7V in samo s silver orbom. Za zaključek pa še temperatura: Znosnih 35°C za idlanje ter "skromnih 61°C pod obremenitvijo. Celoten članek si lahko ogledate tukaj

0 komentarjev

Coolerguys WindTunnel 2

Hexus - Pri Hexusu so opisali dobro prevetreno ohišje. Opremljeno je z dvema 92mm ventilatorjema za vhod zraka in tremi 60mm ventilatorji za izhod zraka. Ohišje ima štiri velika in tri majhna razširitvena mesta na sprednji strani ter 300W napajalnik. Zelo dobrodošli pa so priključki, ki so jih pri tem ohišju premestili iz zadnje starni na desni rob... Opis si oglejte tukaj.

0 komentarjev