»

Znamka HyperX gre pod HP

vir: HP
HP - HP od Kingstona za 425 milijonov dolarjev kupuje znamko HyperX, toda prevzel bo le del oddelka z igričarsko periferijo, medtem ko bo pomnilniško opremo Kingston obdržal.

HyperX je ena tistih znamk, pod katerimi najdemo računalniško opremo z odločno preveč vgrajenimi barvnimi diodami. Nalepka ima v bistvu za take sorte kozmetiko že kar dolgo zgodovino, saj je Kingston pričel v njenem okviru pomnilnik za navijalce prodajati že leta 2002. Od takrat se je oddelek vse bolj usmerjal v igričarsko opremo in se osamosvajal, sedaj pa je očitno napočil čas, da prav ta igričarski del matično podjetje tudi zapusti. HP bo tako za 425 milijonov ameriških dolarjev prevzel znamko HyperX in tipkovnice, miške, slušalke, podloge ter promocijsko kramo za ešport. Po drugi plati pomnilniške reči, torej DRAM, flash in SSDji, ostajajo Kingstonu, ki jih bo preimenoval, ni pa še jasno, ali bo morda izumil kakšno novo znamko. Posel naj bi bil zaključen v prvi polovici leta.

Motiv HPja je jasen: imajo že...

8 komentarjev

Najvzdržljivejši SSD-ji preživel 2,4 PB zapisanih podatkov

Borci

Slo-Tech - Po slabih dveh letih je eksperimenta konec; vseh šest je umrlo. TechReport je zadnji dve leti neprekinjeno mučil šest SSD-jev in nanje zapisoval podatke v pričakovanju, kateri bo prvi odpovedal. Sedaj je testa konec, saj so odpovedali vsi.

Mučili so se Corsair Neutron GTX 240 GB, Intel 335 Series 240 GB, Samsung 840 Series 250 GB, Samsung 840 Pro 256 GB in dva Kingston HyperX 3K 240 GB. Vsi so presegli navedbe proizvajalcev, a nekdo je vseeno moral biti prvi oziroma zadnji. Prvi so prenehali delovati Kingston HyperX 3K (728 TB), Intel 335 Series (750 TB) in Samsung 840 Series (nestabilen že po 300 TB, odpovedal pri 900 TB). Neutron Series GTX je uspel zapisati 1,2 PB podatkov, preden je odpovedal. Drugi Kingston HyperX 3K je zdržal 2 PB podatkov, Samsung 840 Pro pa je z 2,4...

38 komentarjev

Po 2 PB zapisanih podatkov tretjina SSD-jev še deluje

Slo-Tech - Poldrugo leto po začetku preizkusa vzdržljivosti SSD-jev, ki so se ga na TechReportu lotili s šestimi SSD-ji, sta dva še vedno delujoča, čeprav sta prepisala že 2 PB podatkov, kar je nekajkrat več od deklaracije proizvajalca. V zadnjem pregledu pred pol leta so delovali še trije SSD-ji, ki so tedaj zapisali okrogel petabajt podatkov. V vmesnem času je odpovedal še en predstavnik, dva pa ostajata bolj ali manj delujoča.

Pri SSD-jih je problem iztrošenje celic za zapis podatkov, ki je posledica dve mehanizmov. Po eni strani se prekati fizično starajo, po drugi strani pa ob vsakemu prepisu v celici ostane nekaj elektronov, ki znižujejo razliko med napetostjo pri zapisu različnih stanj (0...

65 komentarjev

Mobitel bo podražil in spremenil naročniške pakete

Stare količine in cene za paket Itak Džabest

vir: Mobitel
Mobitel - Že včeraj se je na forumu razvnela debata, da Mobitel z današnjim dnem namerava objaviti spremembe v ceni in zakupljenih količinah mladostnikom do 30. leta starosti namenjenega paketa Itak Džabest. Napovedi so se uresničile, a podražitve in spremembe, ki stopijo v veljavo s prvim avgustom, ne bodo doletele le Džabesta, temveč tudi običajnim uporabnikom nad 30. letom starosti namenjene pakete Povezani. Glavni spremembi v primeru Džabesta sta dvig cene s 15 na 19 € na mesec ter zmanjšanje količine zakupljenega prenosa podatkov z enega gigabajta na le 100 MB.

Prav to se zdi, da je povzročilo največ hudovanja, saj dandanes pametni mobilni telefoni zlahka presežejo to omejitev. Stanje s prenosom podatkov se je sicer poslabšalo tudi v paketih...

224 komentarjev

Slovenca druga in četrta na tekmovanju navijalcev v Avstriji

Slovenska ekipa v akciji

OC-Lab - Na Dunaju se je včeraj odvijalo avstrijsko vabljeno odprto prvenstvo v navijanju (International Overclocking Championship 2009), ki sta ga organizirala Overclockers Team Austria in računalniška trgovina DiTech pod pokroviteljstvom Intela in Asusa. Ta dan je namreč v Avstriji potekala noč raziskovalcev, k čemur so svoj lonček pristavili tudi navijalci. Med seboj se je pomerilo osem ekip iz Avstrije, Finske, Grčije, Latvije, Romunije, Slovenije, Španije in Velike Britanije.

V prvi kategoriji SuperPI 1M so tekmovalci prejeli strojno opremo na licu mesta (2x Core i7 975, 2x ASUS Rampage II Extreme, 3x 2 GB Kingston HyperX DDR3-2000 CL8 in 2x trdi disk s sveže nameščenim Windows XP SP3),...

58 komentarjev

Kingston naznanil DDR3 spominski modul z dosedaj najnižjo CAS zakasnitvijo

Daily Tech - Podjetje Kingston je danes obelodanilo, da so proizvedli DDR3 Hyper X pomnilniški modul, ki se ponaša z ultra nizkimi zakasnitvami. Delovni takt novih HyperX modulov bi naj znašal vse do 1375 MHz, pri čemer bi naj CAS zakasnitev obdržali pri (za DDR3) precej nizki vrednosti 5.



Kingston ponuja nove module v dveh različicah - kot samostojno 1 GB ploščico ali kot 2 x 1 GB dvokanalni paket. Za samostojni modul (KHX11000D3UL/1G) so pri Kingstonu predlagali ceno okoli 400 $, za dvokanalni kit (KHX11000D3ULK2/2G) pa 800 $.

DDR3 je torej neizpodbitno tukaj, le korak od običajnega namiznega računalnika. Ali bo v primerjavi z DDR2 predstavljal revolucijo ali zgolj malenkostni evolucijski premik, pa so poskušali...

25 komentarjev

2x 512 MB PC3500 XMS rama

ipKonfig - Corsairjev XMS (eXtreme Memory Speed) pomnilniški modul je znan po tem, da je zelo hiter in se odlično navija. Na ipKonfig so si ogledali, kako hitro delujeta dva 512 MB PC3500 Corsairjeva modula, ki nominalno delujeta s frekvenco 433 Mhz ter imata dostopni čas 5 ns, nanj pa so tudi nameščene aluminijaste ploščice, ki hladijo spominske čipe. Avtor testa je bil zelo zadoveljen nad temi paličicami in upa, da bo AMD čimprej izdal procesor z zunanjo frekvenco 433 MHz [:D]. No, šalo na stran -- če ste zelo navdušeni nad temi rami, počakajte še malo in poglejte ceno -- 400 ameriških zelencev na modul.

Pomnilnik so testirali na sistemu z Asus A7N8X, Bartonom 2800+, 2x 512 MB PC3500 rama, malo navitim Radeonom 9700 PR ter, 100...

11 komentarjev

Kingston HyperX PC3500

110110111001

vir: Explosive Labs
Explosive Labs - Pred kratkim se je na slovenskem trgu pojavil overclockerjem prijazen pomnilnik, ki ga izdeluje Kingston. Govorim seveda o seriji HyperX. Izdelek se po mnenju nekaterih še ne more popolnoma primerjati z najhitrejšimi palčkami Corsair-ja in podobnih podjetij, ki so na navijalskem delu trga že dlje časa, a v praksi se pokaže za odličnega. O tem so se prepričali opisovalci na strani Explosive Labs, katerim je pod roke prišla inačica s 512 megabajti in privzeto frekvenco 434 MHz. Opis si vsekakor preberite.

5 komentarjev

Pomnilniki na kupu

OC Prices - Pomnilnik je izjemno pomembna računalniška komponenta za navijalce, saj je po uspešnem odklepu procesorja največkrat prav pomnilnik ozko grlo pretoka podatkov. No, da se boste lažje odločili kateri pomnilnik kupiti, so na OC Prices testirali kar osem različnih pomnilniških modulov, ki so označeni bodisi s PC3200 oz. PC3500. Klik!

3 komentarji

Kingston HyperX PC3500 DDR RAM

Extreme Overclocking - Zahteve po pomnilniku se večajo. Programi potrebujejo vedno večje kapacitete prenosa podatkov in kapacitete pomnilnika samega. Polega tega pa je z dobrim navitjem pomnilnika veliko pripomoremo tudi k hitrosti celotnega sistema. Prav temu bo dobro služil Kingston HyperX PC3500, ki so ga stestirali na Extreme Overclocking. Kapaciteti, ki sta na voljo sta običajnih 256 MB in 512 MB na ploščico, tiktakata pa pri 434 MHz. Tako kot večina boljših DDRjev ima tudi ta aluminijasti hladilnik. Klik!

0 komentarjev

DDR500?

X-Bit Labs - Kljub temu, da je enokanalni DDR pomnilnik počasi že v zatonu, izpodriva ga namreč dvokanalni, ki ne potrebuje takšnih blaznih taktov, nekatera podjetja še vedno izdajajo nove in nove module. OCZ Technology Group je tako včeraj objavil dobavljivost 466 ter 500 MHz DDR modulov tipa EL (enhanced latency). O ostalih karakteristikah kot so CAS, RAS in druge, zaenkrat še molčijo, prav tako pa je tudi cena še vedno zavita v skrivnost. Klik!

0 komentarjev

QBM pomnilnik prihaja

X-Bit Labs - Mnogo računalniških poznavalcev ter analitikov je sprva imelo dvome v QBM (Quad Band Memory) pomnilnik oz. jih še ima, a po drugi strani postaja jasno, da se njegov časa neustavljivo bliža. Podjetje Kentron Technology je namreč že napovedalo svoje tovrstne module, ki naj bi prišli na prodajne police že v prvem četrtletju prihodnjega leta. Za začetek načrtujejo prodajo QBM533 modulov (temelječih na DDR266), kasneje pa naj bi se pojavili tudi hitrejši QBM667 ter QBM800. Na katerem čipovju bodo le-ti delovali ostaja za enkrat še skrivnost, govori pa se, da naj bi QBM podprla VIA v prihajajočem VIA P4X800 veznem naboru. Klik!

0 komentarjev

256MB XMS 3500 Platinum serija

Extreme Overclocking - Še en pomnilnik - narejen za navijanje - tokrat podjetja Corsair. Brez težav so ga Ekstremni overklokarji spravili na največjo hitrost 461MHz DDR, kar ni slab rezultat. Če želite naviti svoj računalnik, je ta pomnilnik zelo pametna naložba, saj bo prenesel veliko hitrost (če jo bo tudi le vaš procesor [:D]).
Na Extreme Overclocking so naredili test in meritev hitrosti, za ogled kliknite sem, cena pa je okoli 130$.

0 komentarjev

Idealna količina pomnilnika v WinXP

The inquirer - Medtem, ko se nekateri izmed vas že mastite z najnovejšo piratsko verzijo trenutno najbolj vročega operacijskega sistema Windows XP, se na internetu še vedno pojavljajo razni razgovori o tem, koliko pomnilnika bomo potrebovali za kar najboljše delovanje XP-jev. Microsoft sicer zagotavlja, da bo sistem dovolj dobro deloval na 128 MB pomnilnika, nekatera podjetja, ki izdelujejo pomnilnik pa pravijo, da naj bi bil minimum 256 MB. Hočete še moj komentar? Glede na to, da je tako SDRAM, kot tudi DDR SDRAM trenutno prav nesramno poceni, naj bo 256 MB nek minimum.

5 komentarjev