»

Gigabyte bo izdeloval grafikulje z nVidia čipi?

X-Bit Labs - Gigabyte, eden izmed vodilnih proizvajalcev grafičnih kartic, matičnih plošč in ostale računalniške opreme, je naznanil, da bo začel s produkcijo grafičnih kartic, ki bodo vsebovale nVidiine procesorje. Za ta korak so se odločili zaradi njihove nedavno izdelane prve nForce 2 matične plošče. Prva taka kartica naj bi se imenovala kar Maya FX.

Kot pa vsi dobro vemo, je Gigabyte že dolgo poslovni partner kanadskega podjetja ATi. Zato so se odločili, da ne bodo prekinili sodelovanja s Kanadčani in še naprej delali tudi z ATi-jevimi čipi. Tukaj.

Preberete pa si lahko tudi poročilo promocijske konference nVidie in Gigabyta v Moskvi. ...

7 komentarjev

MSI GF4 MX440-T8X

Viper's Lair - Serija GeForce MX je že skoraj zamrla, saj so njih procesorji preslabotni in ne zadovoljujejo niti v tem cenovnem razredu. To serijo grafikulj so nekateri označili za popolnoma zgrešeno, saj jo je precej prekašal že GeForce3 Ti. A novo priložnost jim je dala nVidia, saj jim je zamenjala obleko in začela uporabljati AGP 3.0 (8x). Seveda so grafični giganti pograbili po predelanih karticah in jih začeli vključevati v svojo ponudbo. Ena izmed teh kartic je tudi MSI GF4 MX440-T8X, katere posebnost je ta, da ima pasivni hladilnik. Pasivno hlajenje je v bistvu haljenje s hladilnimi rebri in brez ventilatorja, kar ne povzroča hrupa. Ravno zaradi tega je kartica neslišna in bo na tem področju pridobila svoje privržence. A kaj,...

2 komentarja

Štiri Ti4200-tke

Explosive Labs - Na Explosive Labs so testirali štiri GeForce Ti4200 kartice treh različnih podjetij. Ena izmed skupnih lastnosti kartic je podpora 8-kratnemu AGP vodilu, ki lahko namesto 1.1GB/s (AGP 4X) prenese kar 2.1 GB/s. A kakor vemo, ta novi način prenosa ne prinese veliko hitrosti, zato je morda v tem trenutku celo malce neuporaben. Skratka, testirali so Leadtek, MSI in Abit-ove kartice ter ocenili celo overklokabilnost in telefonsko pomoč posameznih podjetij. Kaj so ugotovili?

2 komentarja

MSIjev GeForce

Hardware Zone - nVidia je trenutno eden izmed vodilnih proizvajalcev grafičnih procesorjev. Pred kratkim se je na policah (na žalost ne tudi pri nas) pojavila nova predstavnica družine GeForce -- imenuje se MSI G4Ti4200-VTD8X. Kot lahko razberemo iz njenega imena, je proizvajalec MSI -- ki ga bolje poznamo kot izdelovalca matičnih plošč -- ter ima zanimivo lastnost, ki je že zvezda stalnica pri ATIjevih karticah, da podpira AGP 3.0 (8x).To kartico so si ogledali na Hardware Zone.

3 komentarji

Dodatek k članku "Ti4200@Ti4600"

Slo-Tech - Ker sem takoj po objavi članka dobil en manjši kupček e-mailov, v katerih me uporabniki sprašujete, kako in s katerim programom sem svojo grafično kartico navil in kako bi lahko to izvedli tudi vi, sem napisal še krajši vodič o tem, kako preko gonilnikov naviti vašega GeForcea (kateregakoli) in kako se izogniti omejitvi višine nastavljanja frekvence. Dodatek najdete na koncu članka.

0 komentarjev

Nov članek!

Slo-Tech - Tako, pa smo dočakali še en članek, tokrat izpod peresa našega vrlega admina ter strastnega navijalca. Alien-w je opisal pot od zapakiranega GeForce4 Ti4200 do skorajšne Ti4600 inačice, skupaj z vsemi težavami ter zapleti, ki so se mu dogodili. V kolikor je v vas vsaj malo overclockerja ter modifikatorja, klik!

2 komentarja

Soltekova bela plošča

AMD3D - Soltek se je še ne tako dolgo nazaj proslavil s svojimi odličnimi in poceni ploščami za procesorje SocketA, sedaj pa slavo išče tudi s ploščami za procesorje Pentium4. Mogoče mu bo to celo uspelo, saj je trenutno eden izmed redkih proizvajalcev, ki kaj da na izgled in s tem navdušuje tiste, ki so se že zdavnaj naveličali zlatih in zelenih plošč. Nekaj posebnega so namreč plošče iz družine Glacier Silver, ki so obarvane belo, a se srebrno lesketajo. Eno izmed...

1 komentar

Renderiranje filmov v realnem času?

The inquirer - Če gre verjeti temu poročilu na The Inquirer, se lahko bojimo, da bomo kaj kmalu lahko ugledali fotorealistične igrice. nVidia, naš najbolj napredni (heh :)) proizvajalec grafičnih procesorjev za igričarje, je pred časom naznanila, da bi lahko njen procesor (nVidia George Ti4600) lahko v realnem času zrenderiral film Final Fantasy, in to s 24 sličicami v sekundi. To so tudi poskusili na Athlonu XP 2100+ s 256 MB pomnilnika. Avtor je baje ostal odprtih ust, saj je zadeva tekla tekoče z izjemo občasnih izpadov sinhronizacije med zvokom in sliko. Vizualni efekti naj bi bili identični kot v filmu, čeprav v to dejstvo močno dvomim. Če je na temu vsaj pol resnice, se jaz 3D Marka 2002 že bojim [:D]. V pričakovanju DirectX 9, Matroxove Parhelie, nVidiinega DreamForcea, ATIjevega R300 ter igric, ki bodo to pošastno moč celo deloma izkoriščale...

11 komentarjev