»

Twitter razpošiljal zasebna sporočila naokoli

vir: The Verge
The Verge - Hrošč, ki je v Twitterjevemu sistemu razgrajal vse od lanskega maja, je nekatera neposredna zasebna sporočila posredoval tudi zunanjim razvijalcem, seveda takim, ki za kaj takega niso imeli soglasja.

Twitter je uporabnike o tem te dni obveščal prek svoje aplikacije in spletne strani. Pri tem so poudarili, da verjamejo, da pri tem ni bil zlorabljen noben podatek, šlo pa naj bi predvsem za neposredna sporočila namenjena podjetjem, pretežno takim, ki ponujajo različne storitve. Kriva naj bi bila namreč napaka na AAAPIju oz. Acount Activity APIju, namenjenemu komunikaciji med stranko in podjetjem pri takih dejavnostih. Do njega imajo dostop tudi nekateri razvijalci, ki izboljšujejo orodja...

3 komentarji

Nov oddelek - Anonimni eksperiment

Slo-Tech - Kot že ime pove, je ta oddelek trenutno v eksperimentalni fazi. Glede na to, da smo si vsi na tem forumu ustvarili neko ime, nas je zanimalo, kaj se zgodi, če vašim sporočilom povezavo z vašo identiteto odvzamemo.

Dodatek k pravilom:
- v tem oddelku veljajo splošna Slo-Tech pravila (z dodatki)
- pritožb nad moderiranjem v tem oddelku NI (ker ne moremo ugotoviti, ali se res pritožuje avtor moderiranega sporočila)
- moderatorskih ukrepov razen izbrisa NI (kar pomeni, da bomo precej brisali, če bo potrebno)
- nazivov NI (ker ne vemo, kdo ste)

Če želite imeti debato, kjer se boste lahko posluževali običajnih postopkov zoper moderatorje, uporabite ostale oddelke.

Veliko zabave.

92 komentarjev

Po Facebooku razsaja virus

Extremetech - Virusi radi privzamejo vse nove načine širjenja, ki so jim na voljo. V računalniških svinčenih časih so bile to diskete, kasneje elektronska pošta, sedaj pa se počasi selijo tudi na druga področja. Z razširjenostjo in popularnostjo je tudi Facebook postal pravšnje gojišče, tako da ne preseneča virus Koobface, ki si je za svoj vektor izbral prav Facebook. Vsem prijateljem okuženega je poslal sporočilo "You look just awesome in this new movie" (v novem filmu izgledaš krasno), ki je vsebovalo povezavo na lažno posodobitev za Adobov flash predvajalnik. Po namestitvi je okužil uporabnikov računalnik in preprečil dostop do iskalnih strani Yahoo, Google in Live Search. Virus se je po omrežju začel širiti julija, ko so ga zatrli, sedaj pa se je pojavila nova varianta. Facebook že čisti sistem svojih zasebnih sporočil in briše povezave do omenjenih strani.

27 komentarjev

Uporabnikom v razmislek

Slo-Tech - Za noviga lejta dan smo ponosno lansirali sistem zasebnih sporočil, ki omogočajo neposredno pomenkovanje dveh ali več uporabnikov med seboj. Sistem je preprost za uporabo, zanesljiv ter robusten -- z njim lahko dobesedno v minuti pošljete sporočilce kateremu koli uporabniku foruma. Zakaj vam to govorim? Opažam, da v forumu še vedno ne veste za našo pridobitev, ter v nekaterih temah načenjate zasebne debate. Uporabite raje zasebna sporočila [:D].

25 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Ali uporabljate zasebna sporočila?
Ne - ni potrebe 63%
(616)
Ne - ker mi "prisluškujejo" 19%
(188)
Da - so uporabna 11%
(106)
Da - to je najboljši način za ljubezenske pogovore 4%
(40)
Da - le tako mi nihče ne teži 2%
(23)
Skupaj glasov: 973

14 komentarjev

Zasebna sporočila so tu!

Slo-Tech - Če ste registriran uporabnik foruma, lahko na prvi strani od danes naprej berete nov oddelek -- Zasebna sporočila. V tem oddelku lahko ustvarjate teme, do katerih dostopa zaključena skupina uporabnikov, ki jo na začetku določite vi. Zadeva je v celoti domače proizvodnje (Primož se še vedno priporoča za prijave napak -- uporabite zasebna sporočila [:D]). Sprejmite to kot novoletno darilo. Klik za navodila za uporabo! Pa srečn'ga pa zdrauga.

17 komentarjev

Leto 2002: ETA 4 ure

Slo-Tech - Ker bomo ob prestopu iz starega v novo leto vsi Slo-Tech admini vsak na svojem koncu pili šampanjec, vam, Slo-Techerjem, 4 ure pred polnočjo zaželim srečno novo leto, veliko računalniških užitkov, ter užitkov in sreče v vašem tako zasebnem kot poslovnem življenju. Naj bo leto 2002 za vse vas čim boljše ter naj se vam izpolnijo vse vaše skrite in neskrite želje (ahhh... da bi moj procesor delal še za 20Mhz več!). Srečnga pa zdrauga 2002!

Ekipa Slo-Tech

16 komentarjev