»

Plextor PlexWriter Premium 52x32x52x

Dober nakup :)

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Pred kratkim smo napovedali prihod nove družine Plextor-jevih CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovane. Tokrat pa so se na spletu pojavili prvi testi teh zapisovalnikov. Na HardwareZone so si ogledali v naslovu omenjeni pogon, ki je zmožen zapisovati s hitrostjo 52x ter prepisovati z 32x. Poleg svoje hitrosti pa ponuja še mnogo drugega, kar opraviči nekoliko visoko ceno, v primerjavi z drugimi pogoni te vrste.

Avtorje članka je zapisovalnik naravnost navdušil, saj so mu prisodili končno oceno 5 od 5. Preberite si celoten članek ter poglejte rezultate testov, kjer so ga primerjali še z dvema konkurenčnima CD-zapisovalnikoma.

11 komentarjev

Bartoni, drugikrat

več strani -

O Bartonih smo danes že poročali. Ogledali ste si lahko teoretičen članek X-Bit Labsovcev, sedaj, ko se oboroženi z vsemi informacijami, pa je na vrsti praksa -- testi. Ne mislim dolgoveziti, teste si oglejte kar sami:

Pa imate dobršno mero branja za dolg ponedeljkov večer, ako nimate na urniku kaj edukativnega branja.

11 komentarjev

Zgoščenkomati na kupu

X-Bit Labs -

Na vsem dobro strani ruski strani X-Bit Labs so danes objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so si ogledali CD-bralnike, katerim v sodobnih računalnikih vse pogosteje posvečamo premalo podrobnosti. Tokrat so vrgli pod buden vpogled osem CD enot. Dve Asusovi, LG-jevo, Mistumijevo, Samsungovo, Sonyjevo, Panasonicovo ter Teacovo. In kaj so ugotovili? Med CD-ji se razlike manjšajo oz. jih povprečni uporabniki sploh ne opazijo več. Če spadate mednje, so boste odločili sami. Naj vam samo namignem, da če posedujete resnično spraskane CD-je, se vam morda splača omisliti Sonyjev pogon. Dovolj besedi, tukaj je povezava na test.

...

6 komentarjev

Pekač

Hardware Zone -

Na HardwareZone so objavili nov test računalniške opreme, ki pride zelo prav ob vsesplošnem pomanjkanju novic (spet, pardon me). Tokrat so si ogledali nov CD-zapisovalnik podjetja ASUSTeK. Zadevščina je deklarirana z 52x branjem in zapisovanjem, pri prepisovanju pa boste počakali malce dlje (24x). Napravo, jasno, priključimo na IDE priključek, podpira pa vse CD formate, kar si jih lahko zamislite. Zakaj torej ocena dobro plus? Berite test, berite ...

0 komentarjev

ASUS CRW-5224A

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so testirali Asusov CD-zapisovalnik z imenom ASUS CRW-5224A. Zapisovalnik podpira 52x zapisovanje ter branje, prepisuje pa na žalost še vedno le pri 24x. AnandTechovci so bili z Asusovo stvaritvijo sorazmerno zadovoljni, predvsem s ceno, rahlo pa so bili razočarani nad glasnostjo pogona. Kakorkoli že, test se vseeno splača prebrati.

0 komentarjev

Procesorski rivali

X-Bit Labs - Na ruski spletni strani X-Bit Labs so objavili nov test. Tokrat so se odločili testirati srce naših mlinčkov -- procesor. Pravzaprav so jih testirali kar šest, po dva Athlona, Penituma ter Celerona; najpogosteje uporabljane pač. Preizkusili so jih v vseh mogočih programih, ki si jih lahko zamislite, v Sandri, igrah, MP3 ter MPG4 kodiranju itd. In kaj so ugotovili. Ne 'ležijo' vsem procesorjem enake aplikacije.

6 komentarjev

CD zapisovalnik

Hardware Zone - V svetu domačih pekarn so tenutno vodilni 52x zapisovalniki, kljub temu da takšne hitrosti ne potrebuje praktično nihče. A številke so pač številke, marketing pa tudi dela svoje. No, dovolj besed o tem. Enega izmed teh zapisovalnikov so izmučili tudi na Hardware Zone. AOpenova pečka premore že omenjeno 52x zapisovanje in branje ter 24x prepisovanje. V testu se je izkazala dokaj solidno, a ta ocena je okvirna, saj je bila primerjana le z LiteOn-ovim dvainpetdesetkratnikom. Hitrost je norost!

9 komentarjev

Finančni rezultati

X-Bit Labs - Nekatera podjetja so že objavila svoje finančne rezultate za tretje četrtletje, druga tega še niso storila, a kanijo to storiti zdaj zdaj, nekatera na to še niso pomislila itd. No, danes so na X-Bit Labs objavili poslovne rezultate vseh tajvanskih podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo matičnih plošč. Tako najdete rezultate podjetij kot so Abit, ASUSTeK, ECS, MSI in druga zbrane v eni preglednici. Ste vedeli, da je ABIT pridelal največ izgube? Vse te in še druge informacije najdete v originalni novici na tem naslovu.

2 komentarja

Test prenosnika

Hardware Zone - Kljub temu, da danes ni veliko novic (pa ne že spet, no [:D]), sem vas izbrskal še relativno svež test računalniške opreme. Na Hardware Zone so si namreč včeraj ogledali nov IBMov prenosnik, poimenovan ThinkPad X30. V njem tiktaka Intelov Pentium na 1.2 GHz, družbo pa mu dela 40 GB diska ter 256 MB pomnilnika. V kolikor vas je prenosnik zaradi dobre blagovne znamke pričel zanimati, klik!

4 komentarji