»

Tračne enote

Tom's Hardware - V današnjih je glavni medij za prenašanje podatkov zagotovo CD -- vsaj domačih uporabnikov. Tudi kadar moramo vpisati format c:, nam za varnostno kopijo kar dobro služijo že prej omenjeni mediji. A pri velikih podjetjih bi bil tak način shranjevanja neuporaben, zavzel bi preveč časa in prostora ... V te namene se uporabljajo že skoraj zastarele tračne enote. Izgledajo kot malo večje videokasete, saj je v njih magnetni trak, na katerega se shranjujejo podatki. Največja prednost so kapacitete, saj na eno enoto lahko spravimo tudi do 50 GB podatkov. Hitrost je tu sekundarnega pomena.

8 komentarjev

Zgoščenkomati na kupu

X-Bit Labs -

Na vsem dobro strani ruski strani X-Bit Labs so danes objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so si ogledali CD-bralnike, katerim v sodobnih računalnikih vse pogosteje posvečamo premalo podrobnosti. Tokrat so vrgli pod buden vpogled osem CD enot. Dve Asusovi, LG-jevo, Mistumijevo, Samsungovo, Sonyjevo, Panasonicovo ter Teacovo. In kaj so ugotovili? Med CD-ji se razlike manjšajo oz. jih povprečni uporabniki sploh ne opazijo več. Če spadate mednje, so boste odločili sami. Naj vam samo namignem, da če posedujete resnično spraskane CD-je, se vam morda splača omisliti Sonyjev pogon. Dovolj besedi, tukaj je povezava na test.

...

6 komentarjev

Test grafičnih kartic

X-Bit Labs -

Sicer smo o tovrstnih testih že poročali oz. je Sergio enega celo izvedel, a grafikulje se menjajo iz dneva v dan, saj podjetja nenehno izdajajo nove, hitrejše in izpopolnjene verzije. Tokrat so si na ruski strani X-Bit Labs ogledali kar šest grafičnih kartic in jih, jasno, med seboj tudi primerjali. Testirali so jih predvsem v igrah, kot so Quake 3, Unreal Tournament in Warcraft 3. Če se odločate za nakup nove kartice, je test obvezno branje.

3 komentarji

Pekač

Hardware Zone -

Na HardwareZone so objavili nov test računalniške opreme, ki pride zelo prav ob vsesplošnem pomanjkanju novic (spet, pardon me). Tokrat so si ogledali nov CD-zapisovalnik podjetja ASUSTeK. Zadevščina je deklarirana z 52x branjem in zapisovanjem, pri prepisovanju pa boste počakali malce dlje (24x). Napravo, jasno, priključimo na IDE priključek, podpira pa vse CD formate, kar si jih lahko zamislite. Zakaj torej ocena dobro plus? Berite test, berite ...

0 komentarjev

ASUS CRW-5224A

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so testirali Asusov CD-zapisovalnik z imenom ASUS CRW-5224A. Zapisovalnik podpira 52x zapisovanje ter branje, prepisuje pa na žalost še vedno le pri 24x. AnandTechovci so bili z Asusovo stvaritvijo sorazmerno zadovoljni, predvsem s ceno, rahlo pa so bili razočarani nad glasnostjo pogona. Kakorkoli že, test se vseeno splača prebrati.

0 komentarjev

Procesorski rivali

X-Bit Labs - Na ruski spletni strani X-Bit Labs so objavili nov test. Tokrat so se odločili testirati srce naših mlinčkov -- procesor. Pravzaprav so jih testirali kar šest, po dva Athlona, Penituma ter Celerona; najpogosteje uporabljane pač. Preizkusili so jih v vseh mogočih programih, ki si jih lahko zamislite, v Sandri, igrah, MP3 ter MPG4 kodiranju itd. In kaj so ugotovili. Ne 'ležijo' vsem procesorjem enake aplikacije.

6 komentarjev