»

AMD-jeva širitev v Dresdnu

X-Bit Labs - Predstavnik AMD-jeve dresdenske podružnice je v zadnjem intervjuju povedal, da razmišljajo o širitvi in investiranju v nove tovarne v Dresdnu. Deppe je za Sächsische Zeitung dejal, da resno razmišljajo o 4,7 milijarde evrov težkem vložku v tretjo dresdensko tovarno, ki bi jo lahko zgradili do leta 2008, s čimer bi Dresden poleg trenutnih 2800 delovnih mest pridobil še kar nekaj novih. Prav tako bodo posodobili obstoječi Fab 30 in 36. Dokončna odločitev, ali bo do gradnje res prišlo, bo znana poleti. Več o tem.

3 komentarji

Viini poslovni rezultati

X-Bit Labs - Tajvanski gigant VIA Technologies je včeraj objavil poslovne rezultate letošnjega februarja. Tokrat so bili sicer nadpoprečno skopi, saj podjetje uradno rezultatov sploh ni komentiralo, tako da so posredovali le številke. Dohodki od prodaje so prejšnji mesec znašali slabih petdeset milijonov dolarjev, kar je 18 % manj kot januarja letos in kar za četrtino manj kot v februarju preteklega meseca. Zakaj takšno drastično znižanje, ni natančno znano, a lahko domnevamo, da je Vii lep kos pogače odžrla Nvidia s svojim Nforce2 čipovjem. Povezava!

0 komentarjev

SIS povečal izgubo v 2002

X-Bit Labs - SIS je v preteklem letu nedvomno vložil veliko truda in sredstev v širitev na trgu s čipovjem, kar mu je navsezadnje tudi dokaj dobro uspelo, saj podjetje trenutno dobavlja svoja čipovja mnogim računalniškim podjetjem v Aziji in širom sveta nasploh. Toda vse ni tako zlato, kot kaže na prvi pogled. Nakljub izjemnemu povečanju dohodkov iz prodaje napram letu 2001 (50 % povečanje), je SIS lani pridelal približno $17.5 mio izgube. Dodatne informacije lahko najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

Novo čipovje od SiS

X-Bit Labs -

Tajvanski gigant, ki se ukvarja predvsem z izdelovanjem čipovij za matične plošče, podjetje SiS, je najavil novo čipovje. Nova stvaritev se tokrat imenuje SiSR659, namenjena pa je Penitum 4 procesorjem v navezi z RDRAM pomnilnikom. Kaj nam novega prinaša to čipovje?

Na začetku velja omeniti že standardne dobrote, kot so USB 2.0 priključki, AGP 8x ter Serial ATA tehnologije, posebej pa gre poudarit tudi štirikanalni RDRAM pomnilnik, ki nam tako omogoča celih 9.6 GB/s pasovne širine z uporabo PC1200 pomnilnika. O ceni in dobavljivosti ni podatkov. Ostale informacije lahko najdete tukaj.

0 komentarjev