»

Nintendo brez konkurence tudi v maju

Digital Trends - Po porazih v prejšnjih dveh generacijah se Nintendo v letošnjem letu veseli in ruši prodajne rekorde. Že nekaj mesecev so na vrhu lestvic in v maju ni bilo nič drugače. Najbolj popularna je prenosna konzola DS, ki je ta mesec našla kar 423.000 novih domov, sledi ji Wii s 338.000 prodanimi primerki. Številke so sicer malce manjše kot v aprilu, a še vedno zelo vzpodbudne.

Prodaja konkurence je primerno nižja, Sony je uspel v promet spraviti 81.600 kosov PS3, 187.800 kosov PS2 (malce ironično, kajne?) in 222.120 PSP-jev, kar je zaradi nižjih cen precej več kot aprila. Microsoft ni pretirano zaostajal s 154.900 prodanimi Xboxi 360.

Izvorna novica.

14 komentarjev

ATI ostaja na Shader 2.0 tehnologiji?

X-Bit Labs - Po internetu krožijo govorice, da naj bi kanadski velikan ATI v svojih prihajajočih modelih, R420 in R423, ohranil Pixel Shaders in Vertex Shaders 2.0 ter se predvsem osredotočil na izboljšanje delovanja, namesto da naredi dokončen prehod na tretjo generacijo senčnikov.

R420 in R423, ki bi naj po ATI-jevih trenutnih načrtih dosegla police trgovin enkrat v marcu ali aprilu, bosta tako, če držijo 3DCentrove trditve, "optimizirana" naslednika sedanjih čipov R300, grajena pa naj bi bila v 13-mikronski tehnologiji. Posedovala naj bi 160 milijonov trazistorjev z osmimi prikazovalnimi cevovodi, šestimi senčnimi pogoni Vertex, novimi FSAA- in antistropičnimi filtri, vse skupaj pa naj bi delovalo kot velika pohitritev sedanjih ATI-jevih modelov. 3DCentrova in X-bit Labsova novička.

12 komentarjev

Intel striže krilca navijalcem

The inquirer -

Navijalski sceni, vsaj Intelovi, se očitno obetajo črni dnevi. The Inquirer poroča, da je Intel bojda izumil in patentiral metodo, ki bo navijalcem resnično zagrenila življenje. Dotični sistem naj bi bil namreč sposoben zaznati navitje procesorja, nakar naj bi, kako izvirno, frekvenco nižal nazaj na prednastavljeno.

Intel trdi, da skuša s tem ukrepom le stopiti na parkeljce ZlimProdajalcem™, ki menda 'na veliko' kupujejo cenejše in počasnejše variante procesorjev, jih nato frizirajo in nazadnje dražje prodajajo. Zaščita neukih potrošnikov pač. Poročilo sicer ne navaja podatkov, kolikšen delež med prodajalci predstavlja omenjeni ceh ZlihProdajalcev™. Izgovori? Izvirna novica.

9 komentarjev

Navijanje P4

Tweak Town - Mnogi resni navijači si lastijo AMD-jeve procesorje, ki se sicer bolj grejejo, a so tudi primernejši za navijanje. Na Tweak Town so tokrat mučili Penitum4 2.4 B. Poleg procesorja so za uspešno navitje uporabili še Albatron PX845PE Pro 2 ploščo, 512MB OCZ DDR400 pomnilnika in Thermalrightov AX-478 hladilnik, nad katerim je ropotal 80 milimetrski Vantec Tornado ventilator. Družbo sta jim delala še Radeon 9700 Pro in 60 GB trdi disk. Rezultat: procesor je deloval pri 2880 MHz z 1.77 V, medtem ko je pomnilnik funkcioniral pri 423MHz. Klik!

5 komentarjev

Pentium podrl rekord

Tom's Hardware - Navijanje vam je gotovo domače ali vsaj pozano. A obstajajo rekordi in tokrat so ga podrli na Tom's Hardware. Pentiuma so navili do skrajnih meja, saj je tikatakal pri kar 4100 MHz. Seveda mu je bil v podporo še 700 MHz FSB in dvokanalni DDR 400 pomnilnik. Proglasili so ga kar za najhitrejši računalnik, kateremu je s kompresorskim hlajenjem uspelo doseči temperaturo okoli -50° C. Klik!

25 komentarjev

HyperThreading?

VR - Zone - Intel je svojo HyperThreading uradno podprl ter prikazal šele v svojem Penitum4 3.06 GHz procesorju, a na internetu so se pojavile špekulacije, da naj bi že šibkejše različice vsebovale podporo tej tehnologiji, a ta privzeto ni vključena. Zadevi so se odločili priti do dna VR Zone (kjer jim je sicer uspelo javnost le še bolj zmesti [:D]), kjer so posadili Pentium4 2.4B na IWILL P4HT-S 845PE osnovno ploščoter nekako usposobili to zmožnost. Ogledate si lahko obilico slikovnega materiala, ki naj bi dokazoval te trditve. Presodite sami!

4 komentarji

Prošnja za pomoč

X-Bit Labs - Pa ne od nas. Intel je prosil Velike Štiri (Elitegroup, MSI, ASUS in Gigabyte), naj povečajo proizvodnjo Pentium 4 socket423 matičnih plošč. Procesorji na socket423 ležišču namreč ostajajo v skladiščih, ker jih ljudje preprosto ne kupujejo.
Čudna stvar pri vsem pa je, da so Veliki Štirje ugodili Intelovi prošnji. Povečali so proizvodnjo za do 20%. S tem si bodo, če bodo ljudje dovolj nespametni, naredili dobiček. Namreč socket423 bo kmalu zamenjal novejši standard, ki ne bo kompatibilen s socket423. Tako bodo ljudje zdaj kupili socket423 matično, ko pa bodo čez pol leta imeli nov Intel Pentium 4 proc, bodo morali kupiti tudi novo matično.
Problem je le pri (zahrbtnih) prodajalcih sestavljene opreme. Ti namreč vržejo Pentium 4 na socket423 ležišču in malo RDRAM-a in rečejo: "Ta stvar podpira super duper Pentium 4 procesor." Seveda ne omenijo, da ima socket 423 podnožje. Torej ljudje, NE bodite nespametni! Prosim vas. ...

0 komentarjev

Detonatorji 6.50 in overclockanje

Jaz - Veliko uporabnikov je presenečeno ugotovilo, da je v novih uradnih 6.50 Detonatorjih onemogočeno overclockanje procesorja in pomnilnika. Seveda ne gre za kaj kritičnega, saj je to početje možno z goro različnih programčkov, toda vseeno je priročno, če lahko overclockamo tudi preko gonilnikov. Na Tweak Townu si lahko preberete kratek člančič o tem, kako omogočiti overclockanje v najnovejših Detonatorjih. Preprosto in učinkovito... Thnx, Miha!

0 komentarjev