»

Za dolgo sobotno branje

X-Bit Labs -

Za dolgo sobotno branje še tale članek, ki je resnično obsežen, saj se bohoti kar na triindvajsetih straneh. Na X-Bit Labs so si ogledali namreč Nvidiino NV30 stvaritev s pravim imenom GeForceFX5800 Ultra. Na vseh teh straneh so si kartico ogledali z vseh možnih stališč in preizkusili v vseh programih, ki si ji je moč zamisliti. V članku so bili s kartico zadovoljni, saj prekosi ATI-jevo najmočnejšo kartico -- Radeona 9700 PRO. Tako v zmogljivostih kot v ceni. Klikot!

7 komentarjev

nVidia GeForceFX 5800 Ultra naprodaj na Japonskem

vir: Akiba
Akiba - Samo nekaj manj kot štiri mesece po prvi omembi nVidiine grafične pošasti GeForceFX 5800 Ultra, je ta naprodaj na Japonskem. Grafično kartico, ki temelji na nVidiienem čipu, izdeluje podjetje ASUSTek in nosi oznako ASUS GeForceFX 5800 Ultra V9900. Kartico je mogoče kupiti za 498 do 542 dolarjev, ostaja pa tudi vprašanje, kdaj se bo grafična kartica začela prodajati v Evropi in v ZDA. Več o tem.

1 komentar

GeForceFX

GzeasY - Na strani GzeasY, ki je - vsaj tako se mi zdi - korejska, so testirali GeForceFX 5800 Ultra (500/1000 MHz - GPU/RAM). Za nas, ki ne znamo korejsko (če članek želite prebrati vprezite kakšen on-line prevajalnik) so zanimive predvsem slikice in rezultati 3DMarka2003. Obnesel se je proti pričakovanjem, saj so rezultati le malo višji od tistih z Radeonom 9700Pro.

Testirali so ga v več igrah in testnih programih, tako da si slikice le oglejte. Zanimiva je tudi lastnost gonilnikov, v katerih piše trenutna temperatura procesorja in pomnilnika (vsaj mislim, da tudi pomnilnika, saj so tudi gonilniki v pisankah.) Skratka, oglejte si vsaj slike, čeprav je članek že od 14.2.. Hvala Clementu, za povezavo!

vir: GzeasY

vir: GzeasY

11 komentarjev

GeForce FX 5800 (Ultra) razočaranje

AnandTech - Končno so testi dolgo pričakovane kartice s čipom GeForce FX tu. Pričakovali smo, da bo prestolonaslednik Radeona 9700, vendar se je ponižal s komaj 10% boljšimi rezultati. Pri nekaterih igrah in testih je celo pokleknil pred Radeonom. Kartica naj bi stala 399 dolarjev (oz. 299$ za ne-Ultra različico), tako da so bile zastrašujoče predvidene cene 700€ (161.000 SIT) očitno le blefiranje. Kartica ima tudi ogromen hladilnik, katerega naj bi se slišalo tudi v sosednjo sobo [8-O] . No, če vas zanimajo testi (v kar ne dvomim) kar odklikajte na AnandTech.

Pa še zvočna primerjava hladilnikov:

19 komentarjev

GeForce FX kmalu

The inquirer - Podjetje Club-3D je že pred nekaj tedni napovedalo prihod njihove izvedenke NV30 čipovja. No, na The Inquirer pa so danes le objavili vest o tem, da se bo grafikulja pojavila na policah že v koncu jauarja. Kljub temu, da procesor deluje na manj MHz, je tu velik poudarek na pomnilniku, saj bo 128MB DDR II pomnilnika s hitrostjo 1 GHz standard. Za tiste z malo globjim žepom, pa bo na voljo tudi 256 MB inačica. Na žalost cena kartice ni znana.

0 komentarjev

Sparkle GeforceFX

Digit Life - Proizvajalec GeForce kartic - tajvanski Sparkle - je objavil, da bo ob koncu januarja 2003 začel prodajati GeForceFX, drugače imenovani kot GeForceFX 5800 in 5800 Ultra. Grafični procesor 5800 Ultra različice bo predvidoma tiktakal s 500 MHz, medtem ko bo pomnilnik delal kar na enem gigahertzu [8-O]. Uporabljal bo seveda tudi DDR-II. Pa cena? Okoli 500 do 600 evrov. Še povezava.



Ostale slike dobite tukaj.

10 komentarjev

Želite kapučino?

Akiba - Majke mi, da ne morš verjet kaj si Tajvanci vse izmislijo. Tale napravica, ki jo vidite na spodnjih slikah vsebuje materino ploščo s P3 procesorjem (od 500-1000 mhz!!), DVD, zvočno, diskom, modemom/Lan, video-out, LCD konektor, itd... tehta pa natanko 950 gramov!
Tudi look same naprave ni od muh, kot ste najverjetneje sami opazili. Vprašanje je, če bomo kaj takega kdaj uzrli na naših policah, ampak sem prepričan, da bi se kar nekaj dotičnih artefaktov razgrablo med trumo ljubljanskih japijev . Ime naprave je že na mestu, imenuje se namreč Cappuccino G1. Gor ali desno, imamo kakega prostovoljca, ki bi financiral nakup teh kul stvarc za delavce na Slo-Techu !? Se mi je zdelo, da ne:)

vir: Akiba

vir: Akiba

vir: Akiba

vir: Akiba
p.s. Še naslov, ane.

4 komentarji