»

Geforce FX 5600 256 MB

Geforce FX 5600 v vsem svojem veličastvu

vir: Tech Report
Tech Report - nVidii je spodletela NV 30 serija, zato so poskušali uspeti z verzijami za nižji cenovni razred - v tem primeru NV 31 in NV 34. Na TechReport so na ogled postavili GeForce FX 5600 iz NV 31 serije. Grafični procesor tiktaka pri 325 MHz, pomnilnik pa pri 500 MHz.

Na grafikulji pa je ena bistvena razlika: količina pomnilnika znaša kar 256 MB. Na test so le za primerjavo dodali še Radeon 9500 Pro, 9600 Pro, GeForce FX 5200 in pa GeForce 4 Ti4200. Kartica pa se na papirju zmogljivim lastnostim navkljub v praksi ne izkaže in zaostaja za ostalimi grafikuljami. Klik!

5 komentarjev

Milijon prodanih kartic

X-Bit Labs - Kanadski velikan ATI Technologies je ta teden dosegel osupljiv in omembe vreden dosežek. Prodali so namreč že milijon svojih DirectX 9.0 združljivih kartic. Da ponovimo, mednje štejemo Radeone 9700 Pro in 9500 (Pro). Ta podatek je še toliko bolj razveseljiv (seveda za ATI, da ne bo pomote :)), ker Nvidia še vedno ne more dobavljati svojih NV3x kartic v zadvoljivih količinah. Novica.

8 komentarjev

Prve slike NV31

X-Bit Labs - Morda že veste, morda še ne, ampak jutri naj bi nvidia predstavila svoja nova grafična procesorja s kodnimi imeni NV31 in NV34. Oba bosta osiromašeni izvedenki NV30 na katerih so bazirale GeForce FX 5800 (Ultra). Podpirala bosta DirectX 9.0, čeprav najverjetneje v malce okrnjeni obliki in s pomočjo osrednjega procesorja. Sicer pa, če izvzamemo DX9 podporo in višje frekvence, niti ni videti bistvenega napredka glede na GeForce4 Ti.

Kot prvi na svetu so se x-bit labs dokopali so slik NV31, ki se bo (kot kartica) najverjetneje imenovala GeForce FX 5600. Na pogled izgleda kot poenostavljena GeForce4 Ti4600 z dodatnim napajanjem. Glavna pridobitev, ki so jo lahko obetamo od teh dveh kartic je predvsem nižja cena GF4 Ti razreda grafičnih kartic, saj...

10 komentarjev

NV31 in NV34 v četrtek

X-Bit Labs - Po pripetijah z ATI-jem in MSI-jem ter dobri prodaji Radeon kartic se je tudi Nvidia zbudila. Bodimo kratki; danes je Nvidia uradno zagotovila, da bo svoja NV31 in NV34 predstavila šestega tega meseca (v četrtek) na Game Developer Conference, San Jose, Kalifornija. Specifikacije teh grafikulj smo premlevali že ničkolikokrat in jih verjetno znate že na pamet, zategadelj jih ne mislim ponavljati. Klik!

1 komentar

MSI in ATI

X-Bit Labs -

Poročali smo že, da se je grafični gigant MSI odločil preiti od Nvidie h konkurenčnemu proizvajalcu grafičnih procesorjev, k ATI-ju. Danes je znanih že nekaj več dejstev in podrobnosti tega presenetljivega dogovora.

Po poročanju Dow Jones Newswires je Medion, dokaj znan evropski retailer, objavil, da bo hitro potreboval veliko količino Radeon 9500 (Pro) kartic, ki se bodo verjetno prodajale za med. Kartice bo dobavljal nihče drug kot MSI. Če se bo to zgodilo, bo Nvidia izgubila tudi prek 30 milijonov dolarjev letnega dobička.

Dejstvo je namreč, da Radeoni 9500 že polno podpirajo DirectX 9, medtem ko bo Nvidia svoja NV31 in NV34 šele izdala.

Uradnih informacij, izjav in mnenj zgoraj navedena podjetja še niso izdala. Klik!

9 komentarjev

MSI se seli z nVidie na ATi

Slo-Tech - Yahoo poroča, da se nVidii obetajo malce težji časi, saj je MSI, eden njihovih večjih partnerjev, presedlal k nVidiinemu največjemu konkurentu -- kanadskemu podjetju ATI. Glede na to, da je imel MSI ekskluzivo z nVidio, je ta poteza podjetju zadala veliki udarec, tako finančni kot moralni. To se je tudi odrazilo na predvidevanjih dobička in prometa za četrto fiskalno obdobje. Udarec na dobiček? Skromnih 20 milijonov dolarjev. Klik!

19 komentarjev