»

Moderni človek vzdržljivejši tekač od neandertalcev

PhysOrg.com - Če bi na olimpijskih igrah tekmovali neandertalci (Homo neanderthalensis), misleči človek (Homo sapiens) in moderni misleči človek (Homo sapiens sapiens), bi bili boji neizenačeni. Medtem ko bili naši predniki bistveno boljši pri nekaterih športih, bi jih mi v drugih disciplinah premagali. Znanstveniki z Univerze v Arizoni in Harvarda so v članku Calcaneus length determines running economy: Implications for endurance running performance in modern humans and Neandertals primerjali dolžino petnice v omenjenih podvrstah in izračunali, kako bi se razvrstili v atletskih disciplinah na stezi.

Ker so imeli neandertalci daljšo petnico, je nudila manj elastičnosti, a po drugi strani bolje stabilizirala gleženj. Zato so bili...

60 komentarjev

Deveti ljubljanski maraton -- v živo

Slo-Tech - Danes se v Ljubljani odvija deveti ljubljanski maraton, kar najbrž lahko občutite vsi, ki danes s svojim avtomobilom niste mogli v center Ljubljane. Po številu promocijskih tekov in tekov za mlade s prilagojenimi dolžinami, bo ob enajstih dopoldne prišlo do tistega pravega 42-kilometerskega teka, na katerem sodelujejo udeleženci iz kar 26 držav.

Le-tega boste lahko tudi, hvala sodobni tehnologiji, spremljali v živo. Na zemljevidu boste lahko spremljali trenuten položaj vodeče ženske in vodečega moškega, hkrati pa tudi spremljali galerijo slik, ki jih bodo organizatorji prenašali na stran s pomočjo UMTS povezave.

Dan, ko so buzz-wordi, kot so bluetooth, gps, gprs in umts dejansko pokazali nekaj uporabne koristi ...

9 komentarjev

Nova recenzija: Godfather

Slo-Tech - Da življenje Sindikalistov ni bilo popolnoma takšno, kakršnega nam prikazujejo v filmih, je jasno. Zato pa je vsekakor zanimiva trilogija režiserja Francisa Forda Coppole, saj življenja v obravnavanem okolju ne prikazuje le malce olepšano (pravzaprav utopično), ampak so ga nekateri posamezniki celo uporabili kot model, po katerem naj bi se zgledovali v svojem obnašanju. Sergej DrSergioDJ Semibratov si je tokrat ogledal vse tri dele filma Boter.

3 komentarji

Nova recenzija: Minority Report

Slo-Tech - Slo-Techov forum (Klik! [:D]) -- tako kot realni svet -- pozna določena pravila in ureditev. Pri nas so represivni organi poimenovani "Ministrstvo Ljubezni", ki ga vodijo Tajni policaji s pomočjo moderatorjev. Pripadniki se verjetno ne bi branili novega načina dela na principu predzločina: uporabniku bi bila pravica odgovarjanja odvzeta in substituirana z nazivom še preden bi ta sploh utegnil pomislit na smetenje ;-).

Naš DrSergioDJ si je delovanje tovrstnega sistema ogledal v filmu Minority Report; Spielbergova mojstrovina ga očitno ni pustila hladnega. Konec koncev -- v katerem drugem filmu brskamo po računalniku ob spremljavi Schubertove Nedokončane simfonije, zmrznjenim zaporničkom pa čas preganja čuvajevo igranje Jesu Piu na velikansko orglovje?

1 komentar

Če še niste opazili...

Slo-Tech - ...je že nekaj ur na strani objavljena nova DVD recenzija, ki jo je za nas spisal DrSergioDJ. Saj bi napisal novico prej, a je bil včeraj petek in sem moral zvečer iti na obvezno sproščanje. Se opravičujem . Kakorkoli že - Morgan Freeman v glavni vlogi detektiva. Ugrabljen otrok, psihoanaliza, prevaranje prevaranega, vse to so elementi danes opisanega filma. Beri in se čudi .

0 komentarjev

Nova DVD recenzija

Slo-Tech - Izgleda, da se je naš opisovalec DVDjev, DrSergioDJ, prebudil iz zimskega spanca, saj ocene teh malih okroglih stvari kar letijo izpod njegovih prstov. Heh, pa še enkrat recite, da šola ne vpliva pozitivno . Tokrat je opisal film East is east (Vzhod je vzhodno), ki je nekakšna mešanica komedije ter drame, v kateri so zelo nazorno predstavljene kulturne razlike in šoki. Obvezno branje.

Hkrati se tudi opravičujemo za napako, ki se je zgodila med dodajanjem prejšnjega filma, House on hounted hill. Problem je, da je bilo komentiranje dotičnega filma nemogoče, zato vas naprošam, da sedaj komentirate dvojno .

0 komentarjev

Nov DVD

Slo-Tech - Kot vidite, danes nimamo časa... Čisto vsi imamo naslednji dan pomemben test, zato smo se zabubili pred knjige ter vzeli naše šolsko delo resno (heh ). Ampak vseeno, DrSergioDJ se je potrudil in nam spisal še eno recenzijo filma. Na žalost zadnjo do naslednjega meseca, ker ima tudi on grmado šolskega dela. Charlie's Angels je, po njegovih besedah, chick fight movie, ki ima potencial za uspešnico z nekaterimi elementi. Katerimi? Preberite si sami . Vi uživajte, jaz pa nazaj k pisanju testa Kyra... ups... k šolskem delu .

15 komentarjev

Nov DVD

Slo-Tech - Torej, teden je okoli, čaka vas nova DVD recenzija. Tokrat jo je za vas napisal DRSergioDJ, opisal je pa film The Matrix, ki ga je potegnil kar iz svoje zbirke DVDjev. Ta daljši opis si preberite tukajle. O njegovi prihodnosti kot DVD recenzorju pa seveda odločate vi .

19 komentarjev

Nekaj screen-shotov

Jaz - Da boste malo na tekočem, kakšno grafiko lahko pričakujemo v prihajajočih igrah imate tukaj nekaj za sline cedit ...
Prvič - "nič posebnega", samo tretji screen-shot iz prihajajočega 3D Marka 2001 No, sedaj pa precej težji kalibri, oziroma nekaj, kar me je res vrglo na zadnjo plat. Prvi screen-shoti iz Doom 3!!
Klik! A sem reku, da so nekateri že videli ta engine v polnem teku. No sedaj se lahko prepričate, da so imeli kar prav, ko so se jim očesa skočila iz jamic ! No resulucija bi bila lahko vsaj MALO večja...

8 komentarjev

DVD sekcija

Jaz - To je presenečenje, o katerem sem vam govoril. S pigeonom smo se menili in domenili za testiranje DVD filmov. Tako od sedaj naprej vidite v levem meniju sekcijo DVD recenzije, ki ji bo kmalu sledil še Seznam vseh filmov (trenutno sta dva filma opisana, ta funkcija se bo pojavila pri petih filmih). Na desni imate tudi povezavo na zadnje recenzirane filme. Trenutno sta to Up Close & Personal (Zelo Osebno) ter The Cell (Celica). Ker je to šele začetek, bodo notri sigurno kakšne začetniške napake. Odpustite nam, smo samo ljudje. Filme pa v recenzijo daje podjetje Kos Računalniki. V prihodnosti nas torej čaka poleg kvalitetnih novic še grma opisanih filmov na DVD. A smo carji al smo carji?

12 komentarjev