»

Eumax B605-01

Hladi me nežno :)

vir: SubZero Tech
SubZero Tech - Dandanes je hlajenje zelo pomembno za računalnik. Na SubZeroTech so si pobliže ogledali Eumaxov hladilnik B605-01, ki se ponaša s ceno 14 dolarjev, za katero dobite v kompletu hladilnik, termalno pasto ter že nameščen ventilator. Hladilnik je namenjen le AMD procesorjem. Enota bo verjetno zadostna vsem nezahtevnim, tisti bolj petični pa bodo verjetno posegli po boljšem izdelku. Po ogledu so ga močno priporočili vsem, ki ne potrebujete vrhunskega hladilnika, saj ima odlično razmerje cene s kakovostjo. Več o tem.

0 komentarjev

Nov članek: Lokalni TV program

Računalnik za oddajanje videa in zvoka.

Slo-Tech - Marsikdo si želi biti slavni dj v slavni diskoteki, ki bi s svojim slovesom privabljal mladež širom svoje dežele ter potoval po svetu, oznanjujoč svojo vero [0:)]. Žal je zahtevani talent visok, sreča marsikomu neulovljiva in število diskotek največkrat razlog, da se moramo svojim sanjam odpovedati in si najti službo s slabšim statusnim simbolom.

Ker pa smo geeki sposobni svoja računala pripraviti do marsičesa, recimo prikazu slike manekenke na namizju (samo za PowerUserje) in celo postavitvi pravcate male radijske postaje, ni veliko razlogov, da se ne bi spustili še v ustanovitev lokalne televizijske...

12 komentarjev

Roadmap prenosnikov

ZDNet - V logih namizih računalnikov je napovedovanje prihodnosti zelo nahvaležna reč. Na srečo je drugače na področju prenosnikov, kjer je trg veliko bolj transparenten, pa tudi podjetja se trudijo na drugačen način. Nenazadnje tudi zaradi cen, ki presegajo cene namiznih računalnikov za faktor ena do dve.

Če gre verjeti poročanju v tem članku, nam trije veliki, Toshiba, Hewlett-Packard in Sony pripravljajo bolj ali manj nove modele s procesorji okoli 1.8-2.0 GHz, 30 GB diski, 15" zasloni in kombiniranimi enotami CDR/DVD. Za bolj petične stranke bodo predstavili prve modele tablet PC-jev (glej povezane novice), za vse z debelimi denarnicami pa Toshiba pripravlja prvi model z DVD pekačem. Ni slabo, kajne?

Glede na to, da je trg prenosnikov beležil večji prirast prodaje kot trg namiznih računalnikov, vas bo mogoče tudi denarnica bolela manj. Ali pač?

3 komentarji

Grajenje računalnika iz ničle

HardOCP - Ste se kdaj spraševali, kako izgleda gradnja računalnika iz ničle; tako, da posedujete samo komponente, ohišje pa si morate izdelati sami? No, če vas zanima kako vse to poteka, potem je članek na tej strani kot nalašč za vas. Neki tip se je spravil delati ravno to. Najprej je preizkusil komponente, potem pa se je spravil delat še ohišje, kar mu je vzelo kar precej časa. Vendar pa ohišje ni običajen ATX Midi tower, saj je imel izdelovalec v mislih tudi prenosljivost. Na koncu je izdelal precej všečen računalnik, ki je eden izmed najboljših v svojem razredu.

0 komentarjev

Styles XP

več strani - Tole novico nam je poslal Tadej, za kar se mu najlepše zahvaljujemo:

Če spadate med tiste uporabnike Windows XP okolja, ki dajo veliko na izgled in ste se ze naveličali klasičnih Blue, Olive Green in Silver stilov, ste si do sedaj lahko pomagali zgolj z WindowBlinds XP programom podjetja Stardock (ok, obstajajo še drugi komercialni izdelki, ki pa niso nič kaj boljši). Slaba lasnost le-tega tiči v tem, da upočasni celoten sistem in vam popapca kar nekaj sredstev, saj WindowBlinds uporabljajo svoj pogon za prikaz stilov. Idealna rešitev bi torej bila uporaba Microsoft metode. In ravno to vam sedaj omogoča programček Styles XP podjetja TGTSoft. V bistvu gre samo za spremenjeno oziroma shekano verzijo UXtheme.dll datoteke, ki sedaj ne vsebuje več digitalnega podpisa. TGTsoft je prav tako dekodiral luna.msstyles datoteko in kreiral XML-to-msstyles pogon. S programom Style Builder (ta bo izšel ta teden) ali Resource Hacker lahko sedaj po mili volji spreminjate že obstoječe stile ali...

26 komentarjev