»

Pohod DSLR-ov v filmsko industrijo

vir: engadget
engadget - Le kdo si je pred leti mislil, da bomo digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate uporabljali za snemanje videoposnetkov, kaj šele, da bodo to počeli tudi profesionalci! A prav to se dogaja z novim rodom zrcalno-refleksnežev, kamor spadajo Canonova 5D Mark II in 7D ter Nikonova D3S in D300S (tudi Canon D500, Nikon D90 in D5000 ter Pentax K-7, a so namenjeni manj zahtevnim uporabnikom oz. niso tako razširjeni), ki zmorejo snemati videoposnetke v visoki ločljivosti. Njihova uporaba je vedno pogostejša, sploh uporaba Canonovega 5D Mark II, saj je bila z njim že posneta epizoda oddaje Saturday Night Live in celovečerni film Searching for Sonny.

Zdaj je bilo razkrito, da je bila finalna epizoda 6. sezone televizijske serije House M.D. (v Sloveniji poznana kot...

39 komentarjev

Pohitrite si pomnilnik

Tom's Hardware - Navijanje ni le višanje procesorske voltaže in dvigovanje FSBja, saj s tem dosežemo le delni učinek. Zelo pomembno vlogo igra tudi pomnilnik, ki dostikrat zavira navijalske zmožnosti. Prav tako kot procesorju, lahko tudi pomnilniku spreminajmo voltažo, medtem ko mu lahko spremenimo tudi dostopne čase. Če bi radi računalnik še malo pohitrili, naj vam bo v pomoč članek, ki so ga spisali na Tom's Hardware.

1 komentar

Ultra Products PC3200 & PC3500

Ultra Products-ovi čudesi

vir: ClubOC
ClubOC - Danes je priti na trg pomnilniških modulov in se na njem uveljaviti zelo težko, saj je na trgu prisotnih veliko odličnih proizvajalcev, kot so Samsung, Corsair, Kingston, TwinMOS, itd. Podjetje Ultra Products je še dokaj mlado na tem področju in skušajo se uveljaviti s svojimi izdelki. Na ClubOC so si pobliže ogledali dva njihova modula velikosti 512 MB z nazivno hitrostjo 434 MHz in 400 MHz. Pognali so ju skozi nekaj testov in rezultate, ki so kar zanimivi, primerjali z Corsairjevo ploščico. Ali je podjetju Ultra Products uspelo izdelati dovolj dober modul, si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Primerjava pomnilnika PC3500

NexusHardware - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta, saj na njej sloni večina sposobnosti računalnika. Trenutno se v svetu nahaja kar nekaj izvrstnih proizvajalcev , ki so drug drugemu huda konkurenca. Med najboljše spadajo podjetja kot so Kingston, Corsair, Mushkin in Geil. Da bi ugotovili kateri je najboljši so na Nexus Hardware stestirali pomnilniške ploščice prej omenjenih podjetij. Po sposobnostih je zmagal Mushkin, ki je vladal v skoraj vseh testnih programih.

6 komentarjev

Corsair XMS3500 vs Kingston KHX3500

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Zadnje čase so vse bolj priljubljeni PC3500 pomnilniški moduli. Na Slo-Techu smo sicer že pisali o Kingstonovih in Corsairjevih že omenjenih modulih.

Na Bjorn3D so pretestirali omenjena modula obeh proizvajalcev. Sicer ne preveč dolg test je vseeno pokril nekaj testov, kot so 3D Mark 2001 SE, PC Mark 2002 in pa Sandra 2002. Oba proizvajalca se seveda izkažeta kot odlična. Na testih sta se izkazala kot zelo hitra in stabilna, saj med njima skoraj ni bilo razlik. Kot pravi avtor, bi bilo bolje, da bi jih imel dlje na testu, da bi opazil tisto pravo razliko. Edino, kar že takoj govori Kingstonu v prid, je cena, ki je kar nekaj dolarjev cenejša od Corsairjevih modulov. Več o tem.

3 komentarji

2x 512 MB PC3500 XMS rama

ipKonfig - Corsairjev XMS (eXtreme Memory Speed) pomnilniški modul je znan po tem, da je zelo hiter in se odlično navija. Na ipKonfig so si ogledali, kako hitro delujeta dva 512 MB PC3500 Corsairjeva modula, ki nominalno delujeta s frekvenco 433 Mhz ter imata dostopni čas 5 ns, nanj pa so tudi nameščene aluminijaste ploščice, ki hladijo spominske čipe. Avtor testa je bil zelo zadoveljen nad temi paličicami in upa, da bo AMD čimprej izdal procesor z zunanjo frekvenco 433 MHz [:D]. No, šalo na stran -- če ste zelo navdušeni nad temi rami, počakajte še malo in poglejte ceno -- 400 ameriških zelencev na modul.

Pomnilnik so testirali na sistemu z Asus A7N8X, Bartonom 2800+, 2x 512 MB PC3500 rama, malo navitim Radeonom 9700 PR ter, 100...

11 komentarjev

Zunanji trdi disk

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Prostora na računalu vedno primanjkuje, saj se podatki kopičijo in kopičijo. Seveda lahko dokupimo običajen IDE trdi disk in ga vgradimo v računalnika, a nekaterim je pomembna mobilnost, da lahko svoje informacije nosijo naokoli v malo večji torbi. Prav temu služijo eksterni oz. zunanji trdi diski in enega izmed njih so stestirali na Bjorn3D. A to ni tisti obesek, ki prenaša en gigabajt podatkov, temveč je bila to 80GB zverina. In če jo hočemo priklopiti potrebujemo le USB 2.0 kabel in prav tak priključek v računalu in to je to!

7 komentarjev

AMD T-Bred B 1700+ na 2805 MHz

Slo-Tech -

Kdo sploh rabi Prometeio, če pa se da tudi z vodnim hlajenjem dosegati podobne rezultate. [:D]

Včeraj sem se malo igral in postavil ohišje na okensko polico tako da mi je skozi radiator za vodo vleklo mrzel zunanji zrak. Temperatura vode se je ustavila pri 1.2°C kar pomeni, da so ustvarjeni pogoji za malo bolj ekstremno navijanje. Cilj mi je bil ujetje frekvence na kateri bi lahko opravil vsaj najbolj popularne testne programe. Osnovna plošča je bila Epox 8K3A, procesor AMD T-Bred 1700+ JIUHB 51. teden, pomnilnik Corsairjev PC3200, napetost na procesorju 2.15V ter zadnji blok moje izdelave.

Rezultati niso nič posebnega, ker so bile pomnilniške nastavitve zelo ohlapne, grafična kartica GF4 Ti4200 64 MB, pa tudi bolj malo navita, le na 330/660 MHz (GPU/RAM). Tu je primerjalni link za 3D Mark 2001SE, tu pa za PC Mark 2002.

Še malce dokaznega gradiva:

Skupinska fotka pri 2805 MHz :)

Brrrr mrzlo

Nadaljevanje sledi, ko nam bodo vremenologi prinesli še kak bolj mrzel dan. [:)] ...

18 komentarjev

Leadtek WinFast K7NCR18D-Pro

Bjorn3D - Med zdolgočasenim nedeljskim brskanjem po internetu sem odkril še en računalniški test. Na Bjorn3D so včeraj dobili v svoje roke Leadtekovo osnovno ploščo na nForce2 naboru, kar so dokumentirali s testom, ki se je pojavil na njihovi strani. Ploščo, ki jo je Leadtek poimenoval WinFast K7NCR18D-Pro, so preizkusili z različno hitrimi procesorji ter pomnilniškimi moduli, za referenco pa so uporabili vsem dobro poznano Epox 8K7A+. Klik!

4 komentarji

Panaflojevi ventilatorji

Tech Watch - Večina od vas se zanima samo za Delte in Sunone, ventilatorji drugih podjetij pa ostajajo nepoznani. Vendar povsem po krivici, saj tudi drugi znajo ponuditi precej zanimive rešitve, ki v nekaterih ali celo večina pogledov prekašajo Delte ali Sunone. Pred kratkim smo si lahko ogledali vrhunske ADDA ventilatorje, tokrat pa so na vrsti Panaflojevi (Panasonic) 92 mm primerki. Panaflojevi ventilatorji so sicer zmogljivi, vendar pa niso glasni, saj uporabljajo posebno "hyperflow" tehnologijo. Na testu sta se bohotila dva različna primerka - 92mm Panaflo (low speed), ki zmore 42 CFM pri 2100 RPM in 92mm Panaflo (high speed) s 56.8 CFM pri 2850 RPM. Na testu sta se odrezala po pričakovanjih; predstavljata kar resno konkurenco Sunonim in Deltam. Spet pa je edina slabost to, da se tišina plača z nekaj dolarji več in da bomo ventilatorje gotovo zaman iskali v Sloveniji. Pa tako dobro je že kazalo ...

0 komentarjev