»

Predstavitev projekta Booki v Mestni Galeriji Ljubljana

booki

Slo-Tech - Danes zvečer ob 18. uri v Mestni Galeriji Ljubjana Adam Hyde in Aleksandar Erkalović predstavljata projekt Booki, spletno orodje za pisanje in tiskanje knjig.

Booki je skupek preprostih in učinkovitih prosto dostopnih spletnih orodij, ki pomaga izdelovati proste knjige - papirnate ali e-knjige. Omogoča vam samostojno delo ali sodelovanje v skupini, na voljo je komentiranje dela, iskanje pomoči pri kolegih, olajša prevajanje del ali ponovo uporabo vsebin ter objavljanje zaključenih del. Booki je nastal za potrebe projekta FLOSS Manuals, sedaj pa širi občinstvo in svojo odprto platformo ponuja v uporabo najrazličnejšim publikacijam.

Predavanje bo zanimivo tudi za tehnološke navdušence, saj bosta prisotna oba glavna razvijalca projekta, ki bosta lahko podala...

2 komentarja

Hitrejši Atomi

Diamondville v primerjavi s Pine Trail

vir: engadget
engadget - Osvežitev platforme Atom, ki bo namesto starega severnega mostu 945GC in južnega mostu ICH7, poleg procesorja, uporabljala le en čip, je že težko pričakovana. Atomi iz družine Pine Trail bodo grafično jedro in pomnilniški kontroler imeli vgrajen ob procesorsko jedro, medtem ko bo drugi čip, Tiger Point, skrbel za komunikacijo z drugimi napravami, kot so USBji, trdi diski, optične naprave, razširitvene kartice in podobno. Za prvo četrtino leta 2010 (oz. morda že proti koncu letošnjega leta) je bil že napovedan izid modela N450, ki bo tekel pri frekvenci 1,66 GHz, po novem pa mu bo družbo delal še hitrejši Atom N470. Deloval bo s frekvenco 1,86 GHz ter s pomnilnikom komuniciral s frekvenco 667...

17 komentarjev

Izumrl tudi Pleo

vir: engadget
engadget - Pleo je zanimiv robot oz. igračka, ki je bil po mnenju mnogih daleč najboljši robot v svojem razredu. A žal, tako kot vsi dinozavri, tudi Pleo ni preživel izumrtja. Po nekaj mesecih ugibanja je Ugobe, izdelovalec Plea, odpustil vse delavce in razglasil bankrot. Začelo se je z nedelujočim forumom prejšnega decembra, nadaljevalo z napol delujočo stranjo in istim forumom, nato pa je sledila tožba enega izmed dobaviteljev sestavnih delov, ker Ugobe ni poravnal vseh računov. V začetku Aprila je prišlo obvestilo, da se bo z nastalo situacijo družba spopadla odgovorno in organizirano z uradnim odgovorom v nekaj tednih. Po približno treh tednih pa je prišla novica o bankrotu. Še vedno obstaja možnost, da bo izdelovanje...

15 komentarjev

Kiberpipa, udarni zaključek

Slo-Tech - Sezono odprtih terminov bomo zaključili udarno! Predaval bo Aleš Justin, ki je zaposlen v JBoss, division of RedHat in sicer na temo JBoss Seam in Web 2.0.

V sredo gostimo okroglo mizo ob izidu knjige Kako brati Jako Racmana? Knjiga, ki je izdelek političnega boja, je globoka ter domiselna kritika svete krave otroške kulture - mita o Disneyju.

V četrtek pa še predavanje režiserja dr. Petra Asara, ki mu bo sledila slovenska premiera filma Love Machine.
Dokumentarni film Love Machine raziskuje družbene in...

3 komentarji

Založba Wrox Press je včeraj najavila bankrot.

3delavnica - Kot strela z jasnega je včeraj udarila novica, da je ena izmed največjih svetovnih založb na področju računalniške literature, Wrox Press, oz. njeno očetovsko podjetje, Peer Information, uradno napovedalo bankrot.

S tem so ustavili vse tekoče projekte in jih poskušajo prodati, vsi stalni avtorji pa so ostali brez dela. Kaj se bo zgodilo z že napovedanimi izidi knjig je težko reči, a verjetno jih bodo izdale druge založbe. Med razlogi za bankrot omenjajo premajhno prodajo tehničnih knjig in naraščajoče stroške.

5 komentarjev

Oh, Visiontek...

Visiontek - Še pomnite, prijatelji, podjetja Visiontek, od katerega je rulja tako rada kupovala grafične kartice, ki so bile v celoti narejene na nVidiinih procesorjih? No, VisionTek je vlekel precej slabe poteze, ter se dobesedno zaklal s tem, ko je hotel februarja 2002 prodreti na evropski trg. Avgusta so že napovedali bankrot, a se jim je vseeno ponudila rešilna bilka. VisionTek je sedaj popolnoma predan kanadskemu podjetju ATi. To se pozna tudi na njihovi prenovljeni spletni strani. Klik obvezen, vključite zvočnike!

9 komentarjev