»

The Secret of Monkey Island ima skrito vsebino

Izvorna različica...

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Lucasartsova odločitev oživitve slavne serije Monkey Island, ki se je začela z modernizacijo (zgolj grafično) prve igre, The Secret of Monkey Island, je botrovala odkritju dodatne vsebine v izvorni kodi. Vodja predelave, Adam Bormann, je vrstico za vrstico pregledoval staro kodo ter ob njej odkrival delovanje pogona SCUMM in ugotavljal, kako vključiti sistem nasvetov. Navdušen je bil nad načinom programiranja, saj je prvotna ekipa pod vodstvom Rona Gilberta in Tima Schaferja obdržala celotno izvorno kodo, ki je bila kadarkoli napisana, poleg vseh komentarjev, ki so do potankosti opisovali namen in delovanje posameznih delov kode. V primeru popravljanja hrošča so spisali nov del kode,...

15 komentarjev

Phoenix in Minotaur odslej Firebird in Thunderbird

Mozillazine - Brskalnik Phoenix in poštni odjemalec Minotaur, ki sta izvlečka iz Mozilline kodne osnove, bosta dobila novi imeni. Po številnih mesecih razprav o novem imenu in dolgem čakanju na potrditev s strani pravnikov, je Phoenixu odslej uradno ime Firebird, Minotauru pa Thunderbird.

Firebird in Thunderbird bosta tudi osrednji enoti naslednjega rodu zbirke Mozilla. Sodeč po avtomobilu Firebird, bo slednji zelo hiter [:D]. Upajmo le, da se ne bo ponovila zgodba AMD-ja. Še pomnite dilem okoli AMD-jevega Thunderbirda, prijatelji?

4 komentarji

Mozilla.org praznuje 5 in 200.000

Mozillazine - Na včerajšnji dan (torej to ni prvoaprilska šala [:D]) je minilo natanko 5 let, odkar je podjetje Netscape naredilo pogumen korak -- izdalo izvorno kodo svojega Communicatorja. 31. marca 1998 ob 10.00 po pacifiškem času so na skupnost mozilla.org poslali zgodnjo razvojno različico Communicatorja 5.0. Izvirna novica in komentarji.

Skoraj točno po petih letih, včeraj ob 13:11 po pacifiškem času, pa se je na Bugzilli -- hroščetrebnem sistemu skupnosti mozilla.org -- pojavil hrošč z zaporedno številko 200.000! Srečni pošiljatelj je Chris Hofmann. Ta številka pa še zdaleč ne pomeni, da je Mozilla na gosto posejana s hrošči, saj se odpravljeni hrošči ne odstranjujejo iz seznama, med njimi so tudi zahteve po izboljšavah, veliko hroščev je podvojenih ... Izvirna novica in komentarji.

0 komentarjev

Izšla je Mozilla 1.3

Mozilla.org - Mozilla 1.3 je na voljo! Najprej je bilo zavračanje slik, nato smo dobili zavračanje pojavnih oken, zdaj pa je na voljo tudi filtriranje elektronske pošte. Med novosti sodijo tudi samodejno prilagajanje velikosti slik, API za urejanje obogatenega besedila spletnih strani, filtri za novičarske skupine, dinamična zamenjava profilov, skoraj 2000 popravkov in še marsikaj. Za natančne informacije preberite opombe k izdaji. Slovenska različica je že na poti, zato jo lahko pričakujete v naslednjih dneh!

19 komentarjev

Nova Mozilla

Mozilla.org - Da, izdelovalci Mozille so vedno bolj pridni. Nedavno so izdali stabilno različico 1.2, ki pa je žal imela zelo resnega hrošča, zato so jo potegnili nazaj in sedaj izdali inačico 1.2.1. Priporočajo nadgradnjo iz vseh prejšnjih različic, saj naj bi bila 1.2.1 najboljša in najstabilnejša doslej.

Privrženci Billa si jo snamite na tem naslovu, fani Linusa pa tukaj. Hkrati je na voljo še regionalni paket za Slovenijo, ki ga lahko namestite na vse platforme.

Mozillini bugi so popravljenji. Za vse napake lahko sedaj krivite izdelovalce strani. [:D]

3 komentarji

Microsoft in $35 za znane probleme

ComputerWorld - Naš naljubši proizvajalec operacijskih sistemov je najavil 'novost' v svoji podporni službi. Za splošno znane oz. odpravljene hrošče, kot je naprimer ona težava s pečenjem CDjev, ne bodo več ponujali zastonjske tehnične pomoči. Vsak tovrsten incident bo tako stal 35 Vašingtončkov™. Klik!

Kako bo pa s tem v Sloveniji? Kadar sem sam klical na Microsoft, ni bilo nekega 'strogega režima', kakršnega bi pričakoval po branju vseh pogodb oz. izkušenj iz drugih držav. Vprašanje pa je, ali je/bo ta sprememba dobra ali slaba. Verjetno imate tudi sami kolege, ki imajo problem, ki ste jim ga ali že desetkrat rešili ali pa pri odpravljanju težave nikakor niso pripravljeni sodelovati (beri: "Računalnik ne dela. Nič ne vidim. Vse je prazno pa neki piše.").

57 komentarjev

Pa končajmo prvoaprilsko šalo...

Slo-Tech - Tako. Kot ste najbrž že vsi izvedeli, je bila zamenjava vodstva in designa prvoaprilska šala. Produkt tega so bile tudi na pol slovenske ter na pol ne-baš-slovenske™ novice ter DVD recenzija odraslega filma. Sedaj bi vam moral Slo-Tech že prikazovati sivomodro vsebino, tako da se bodo lahko vaše oči odpočile od celodnevne akcije :D. Pa pojdimo po vrsti - Slo-Tech se nikoli ni, in se po naših domnevah kot poznavalci slovenskega trga, še dolgo ne bo prodajal. Še naprej vam bomo dostavljali kvalitetne teste strojne opreme, pisali bomo novice, recenzirali ne-porno DVDje (recenzija pornjaka bo jutri izginila, tako da si jo brž preberite), in tako dalje. Zahvalil bi se rad Primožu, ki je omogočil programsko ozadje za izvedbo šale, xbiteu za spremembo CSS filetka v roza odejo, trillian- za igro vloge naše nove administratorke Vivian, ekipi Slo-Compa za potvarjanje zanimivih dejstev v obliki novic (izmišljen intervju in tako dalje), ter seveda celotnemu teamu, da je držal z nami in ni...

49 komentarjev