»

Cremax Icy Dock Bodyguard525

MODTHEBOX - Nadzorovanje ventilatorjev očitno postaja nujno, saj se pojavlja vedno več podjetij, ki proizvajajo izdelke, katerih naloga je utišanje naših ropotalnikov. Icy Dock Bodyguard je izdelalo podjetje Cremax, ki ne spada med najbolj znane, a še vedno proizvaja kvalitetne in množicam dostopne izdelke. Posebnost tega kontrolerja je v tem, da je za njim še prazno mesto za trdi disk, na katerega pihljata dva 40-mm ventilatorja.

0 komentarjev

Cremax Icy Dock Bodyguard 525 MB228

Overclocker's Club - Na Overclocker's Club.com so si ogledali zanimivo napravo za hlajenje vedno hitrejših (in vedno bolj vročih) trdih diskov. Za prepih skrbita dva 40mm ventilatorja na gumijastih nosilcih, temeperaturo odčitavajo trije senzorji, vsi podatki pa se prikazujejo na zeleno obarvanem LCDju. Pograjali so le ceno, ki se giblje od 60 do 70 ameriških zelencev. Če imate prosto 5,25" režo in želite vašemu diskovju znižati telesno temperaturo, si napravo oglejte.

6 komentarjev

Nadzor ventilatorjev s PC Mods 3.5 kontrolerjem

I Am Not A Geek - Ti nadzorovalniki hitrosti vrtenja ventilatorjev so izdelani iz aluminija, imajo 4 aluminijaste gumbe in se s svojo obliko in barvo lepo prilegajo marsikateremu računalniku. Njihova glavna naloga je da s potenciometri uravnavajo hitrost vrtenja ventilatorjev. Ob straneh ima še tri luknje, kar omogoča dodatno gibljivost med prenašanjem, na povezavah pa ni električnih komponent, kar naj bi stvari poenostavilo. Na njihovem testu so to napravo zaradi njenega izgleda,trdnosti in uporabnosti odlikovali s štirimi zvezdicami. Kliknite tukaj za originalni članek.

0 komentarjev

Nadzorovanje ventilatorjev

Tweak Town -

Vsi imate v ohišju dva ventilatorja, kajne -- enega v napajalniku in enega na procesorskem hladilniku. Vsaj. Če vgradimo še nekaj dodatnih ventilatorjev, se hrup grozovito poveča in gledanje DVD-jev postane muka. Ravno zaradi problema s hrupom obstajajo "kontrolerji", s katerimi uravnavamo hitrost vrtenja ventilatorjev. Ponavadi je to ploščica, katero vstavimo v prazno 5.25 ali 3.5 mesto. V bistvu je princip teh regulatorjev hitrosti potenciometer, ki je vezan pred ventilatorjem in kateremu se uporanost po želji spreminja.

V test je bilo vključenih pet različnih izdelkov, med katerimi sta bili tudi Vantecova in Thermaltakeova umetnini. Najbolje se je odrezal Vantec Nexus Fan controller,...

0 komentarjev

Thermaltake Hardcano 8 VR

Extreme Overclocking - Danes so si na Extreme Overclocking ogledali novo stvaritev za kontrolo ventilatorjev v ohišju, ki sliši na ime Hardcano 8 VR in katere mati je podjetje ThermalTake. Ponaša se z lepo modro barvo in srebrnimi potenciometri, omogoča pa kontrolo do štirih ventilatorjev. Dodelili mu niso ravno najvišje ocene, saj si lahko podobno zadevo naredite sami za veliko manj denarja, a vendarle klik! Še cena: v Ameriki znaša dobrih 25 dolarjev, kar je približno šest tisočakov v naši valuti.

7 komentarjev

Taisolov Alpha-style hladilnik

Inside Hardware - Na Inside Hardware si lahko ogledate test novega Taisolovega hladilnika. Gre za naslednike njihovih popularnih CEK modelov, ki so zadnje čase navdušili OC skupnost. No, "posebnost" novega hladilnika je bakreni vložek v osnovi, ki izboljšuje prenos toplote med procesorjem in hladilnikom. Seveda vsi veste, da je Alpha dotično zadevo vpeljala že leto in pol nazaj, tako da bi temu težko rekli noviteta, obenem pa moram priznati, da je rešitev še kako efektivna. Kar oglejte si test...

0 komentarjev