»

DivX na konzolah?

Ars Technica - Iz laboratorijev DivX-a, so najavili, da bo Playstation 3 kmalu podpiral DivX video kodek. Podpora naj bi prišla v eni izmed prihajajočih programskih posodobitev. Ker pa PS3 ni edina konzola pod soncem, se marsikdo vpraša, če bo enaka usoda doletela tudi Xbox 360. DivX-ov CEO, Kevin Hell, je odgovoril pritrdilno, vendar ob tem pojasnil, da se o zadevi še pogovarjajo.

Kljub temu lahko glede na načela konkurence sklepamo, da bosta obe konzoli sposobni predvajati piratski kodek.

9 komentarjev

DivX GejBox;-)

vir: Gizmodo
Gizmodo - Ne, naslov ni neokusno norčevanje iz izdelka rožnate barve v obliki srčka. Podjetje DivX, najbolje poznano po svojih kodekih za kompresijo video posnetkov, se podaja v hardverske vode in v ta namen je predstavilo napravo, namenjeno streamanju multimedijskih vsebin v vašo dnevno sobo. Zadevica podpira glasbo, fotografije in video posnetke, zaenkrat pa omogoča zgolj ogled posnetkov, ki se nahajajo na Google Video.

Trenutno je sicer še v beta fazi, a ob dejstvu, da je zelo razširljiva, bi znali ob lansiranju na trg videti več ponujene vsebine. Kljub vsemu podatek o nedobavljivosti po mojem skromnem mnenju za Slovence ni zaskrbljujoč. Glede na stanje v družbi bi se najverjetneje prodalo zelo majhno število primerkov.

19 komentarjev

Plošček vrti se

Slo-Tech -

Obiskovalci Slo-Techa poznate POT - pipine odprte termine, na katerih vsakokrat izveste to ali ono stvar ali pa se vam enostavno predstavi nek projekt, ki ga niste poznali. Če se vam toži po takšnih predavanjih na štajerskem koncu, vas bom razveselil, saj se bo prihajajoči ponedeljek odvilo prvo takšno predavanje v Mariboru.

Beseda bo tekla o samostojnih predvajalnikih okroglih ploščkov, natančneje o predvajlanikih DivX. Na predavanju bom povedal nekaj o prvem kodeku DivX, nadaljnjih različicah, uporabi predvajalnikov ter udobnosti ob rokovanju v primerjavi z računalnikom. Kako nato tak predvajalnik predvaja podnapise, ki vsebujejo tudi naše krilate znake, pa bo razložil piki64. Piki64 je član...

18 komentarjev

Sedem kodekov pod drobnogledom

Prizor iz testa

vir: Doom9.org
Doom9.org - Po treh tednih smo le dočakali dolgo pričakovan test na Doom9.org. Tokrat so se spustili v seciranje in testiranje sedmih različnih video kodekov, in sicer:
  • 3ivX D4 4.0.3,
  • Dicas mpegable AVI 2.0.3,
  • DivX3,
  • DivX5.05,
  • RealNetworks RealVideo9 based on HelixProducer 9.1 M6 Gold,
  • Windows Media Video V9 in
  • XviD
Ugotovili so, da so od zadnje primerjave vsi kodeki veliko napredovali, da pa je vsak najboljši le za točno določen namen uporabe. Branje priporočljivo!

26 komentarjev

Pazite se funkcije "redial" na telefonih :-)

The Register - Predstavljajte si naslednjo pravljico:

Kličete svojo zavarovalnico z namenom goljufije; recimo da prijavite krajo neukradenih draguljev. Agentu kar iz svojega avta natanko opišete vse podrobnosti, odložite slušalko, pri tem pa ponevedoma pritisnete tipko 'Redial'. Sopotniku nato hitite opisati ozadje tega gracioznega projekta, ki je kot plod vašega unikatnega intelekta nastal v dveh tednih skrbnega načrtovanja. Se zgodi.

7 komentarjev

Novi Divx kodek

DivX.com - Pri podjetju DivXNetworks, ki izdeluje znani kodek za gledanje filmov DivX, so izdali novo različico tega kodeka in sicer DivX 5.0.4 za Windowse in vključuje program za gledanje DivX filmov DivX Player 2.1. Več o samih novostih, ki jih vsebuje novi kodek, si lahko preberete na tej strani. Naj samo omenim, da je izboljšano prikazovanje na nekaterih ATI Radeon karticah, ki so plod sodelovanja ATIja z DivXNetworks. Kodek si lahko dolpotegnete tukaj!

0 komentarjev

DivX 6.0 prihodnje leto?

Chip Online - Po podatkih, ki so jih dobili na CeBitu, bi naj novo različico zelo znanega in priljubljenega kodeka za gledanje filmov DivX 6.0 dobili v letu 2004. To je povedal eden od soustanoviteljev DivXNetworks, podjetja, ki se ukvarja z razvijanjem omenjenega kodeka. Omenil je tudi, da naj bi se naprave, ki bi vsebovale DivX 6.0 kodek, začele prodajati leta 2005.

Ker pa nas od leta 2004 loči še kar nekaj mesecev, lahko še naprej mirne vesti uporabljamo DivX 5.0.3 in si le preberemo, kaj nas čaka v prihodnosti.

2 komentarja

DivX v komercialnih vodah

The Register - DivXNetworks Inc je objavil licenciranje priljubljenega kodeka za kompresijo DivX inštitutu Fraunhofer (jep, oni fantje in dekline, ki so -- med drugim, da se razumemo -- pogruntali mp3). Inštitut kani tehnologijo uporabiti za stvarjenje navideznih 3D okolij, ki naj bi jih uporabljali za navidezne komunikacije.

Na drugi strani pa so začeli stvaritelji kodeka sklepati pogodbe z imeni, kot so recimo The Jim Henson Co. (mupetki!) ter Sigma Designs Inc, s katerim nameravajo skupno nastopiti na trgu video komponent.

3 komentarji

3vix prihajaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

IsoNews - Hehe, to je verjetno najboljša novica, kar sem jih pisal zadnje čase. Končno med nas prihaja naslednik fenomenalnega DivX kodeka, domiselno poimenovan 3viX. Nova različica prinaša veliko novega, po besedah avtorjev je stiskanje in kvaliteta močno izboljšano, poleg tega pa so dodali tudi podporo za gledanje preko interneta. Vsekakor velik napredek... Novi kodek bo na voljo 15. decembra, tako da vsi pripravite browserje in v napad! Več lahko preberete na IsoNews. Thnx, DeLonghi!

9 komentarjev