»

Sapphire Atlantis Radeon 9800 PRO 128MB

Sapphirjeva zverina

vir: Beyond 3D
Beyond 3D - ATijeva R350 serija je opazen napredek v primerjavi z R300, zato so se na Beyond 3D odločili preizkusiti Sapphirjev model Radeona 9800 Pro, ki je trenutna najbolj zmogljiva zadeva za poganjanje grafično zahtevnih aplikacij -- iger. Hladilnik, ki je nameščen na to kartico, je razmeroma majhen, na pomnilniku pa ni nameščenih nobenih hladilnih reber. Grafični procesor tiktaka pri 380 MHz, pomnilnik pa se poti pri 680 MHz. Stestirali so jo v kar nekaj testih in ugotovili, da je napredek v primrjavi z 9700 PRO kar lep. Sapphirjev model pa so primerjali tudi z ATijevim proizvodom iz iste serije. Celoten test.

2 komentarja

PowerColor Radeon 9800 Pro 128MB

PowerColor Radeon 9800 Pro

vir: VR - Zone
VR - Zone - Na spletni strani VR-Zone so si pogledali grafično kartico Radeon 9800 Pro, ki jo je izdelalo podjetje CP Technology, bolj poznano pod imenom PowerColor. Kartica je osnovana na Ati-jevem Radeon 9800 Pro čipu ter vsebuje 128 MB pomnilnika, na njej pa najdemo VGA, DVI ter TV-Out priključke. Grafikuljo so temeljito stestirali ter opisali vso opremo, ki jo dobimo zraven kartice same, poleg tega pa so jo preiskusili tudi v navijanju. Pri testih se je obnesla odlično, priporočajo pa jo vsem, ki potrebujejo vrhunsko grafično podporo. Povezava do članka ter testov.




0 komentarjev

Hočete ATI Radeon 9800 Pro?

Slo-Tech - Če si želite to vrhunsko grafično kartico podjetja ATI, si le poglejte tole temo iz foruma strani DriverHeaven. Ker se hitro bliža prvi rojstni dan prej omenjene strani, so se srečnemu članu odločili podariti ATI Radeon 9800 Pro. Da pa lahko sodelujete v igri, morate v forumu imeti vsaj 10 sporočil ter v temo napisati stavek ''I love ATI''. Administratorji bodo kasneje naključno izbrali uporabnika, ki bo dobil grafikuljo, poslano naravnost od kanadskega podjetja.

6 komentarjev

3D Prophet 9800 Pro

3D Prophet 9800 Pro

vir: Digit Life
Digit Life - Hercules je sedaj tudi uradno naznanil, da bo začel s prodajo 3D Prophet 9800 Pro grafične kartice, ki temelji na Radeon 9800 Pro čipu. Kot že dobro veste zadeva vsebuje 128 MB pomnilnika, hladilnik pa poleg GPU-ja ter pomnilnika prekriva tudi stabilizatorje, tako da je za hlajenje grafične kartice zares dobro poskrbljeno. Privzeta frekvenca kartice znaša 380/340 MHz. Na njej se nahajajo analogni, DVI in TV priključki, cena pa zaenkrat še ni znana. Klik!


7 komentarjev

Hercules 3D Prophet Radeon 9800 PRO

VR - Zone - Herculesov Radeon 9800 pro je zopet oblečen v lepo modro barvo, kar je za Hercules postal že standard. Dodali pa so mu še modro led-ico, ki lepo osvetljuje bakren hladilnik, ki hladi GPU in tako ustvari še lepši učinek. Z velikim veseljem nam z VR-Zone, kjer so kartico stestirali, sporočajo da ima velik navijaški potencial, prav zaradi posebnega dizajna hladilnega sistema, saj so jo uspeli naviti na 460/365 MHz (GPU/pomnilnik) brez kakršnihkoli modifikacij[:P]. Za celoten test odklikajte na tole stran.

V "oglejte si še" najdete tudi napovednik za to kartico.

3 komentarji

Hercules 3D Prophet Radeon 9800 PRO

VR - Zone - Na internetu so se pojavile slike in karakteristike Herculesove 3D Prophet Radeon 9800 Pro grafične kartice, ki je res prava lepotica. Je modre barve in ima še eno posebnost in sicer to, da ima ventilator, na katerega je pritrjena modra neonka, ki popestri videz kartice. Ventilator je poseben tudi zato, ker proizvaja samo 28 dB hrupa. Sama kartica je opremljena z 128 DDR SDRAMa, ki je 256-bitni, na njej pa najdemo tudi VGA, DVI in TV-izhod. Jedro same kartice teče na 380 Mhz. Kartico naj bi začeli prodajati aprila in sicer za 399 dolarjev. Več o tem najdete na VR-Zone.

5 komentarjev

Kaj točno je Audigy?

Tech Report - To vprašanje se je dobro vprašati vsake toliko enkrat. Odgovor je najbž že vsakemu na dlani, saj bi ga moral izklepetati opolnoči, nasilno zbujen, v samih gatah. Audigy je nova Creativova zvočna kartica, ki temelji na procesorju EMU10K2 ter podpira 24-bitno ter 96 KHz predvajanje - ostalo je pa itak zanemarljivo. No, sodeč po tem članku, ki zaenkrat temelji še na popolnih govoricah ter nedokazanih trditvah, se zna zgoditi, da je Audigy le olepšan Live. Kako je to mogoče? Kot kaže, pobere vse zasluge za kvaliteto Audigyja le izboljšava gonilnikov, za 96/24 statistiko pa je zaslužen prispajkani Philipsov DAC. Je to sploh možno? Na tej strani (originalno kitajska, prevedena v angleščino) je nekemu hekerju uspelo usposobiti Livea, da se prepozna ter deluje kot Live, z vsemi Audigyjevimi možnostmi vključenimi. No, nekako se mi zdi zadeva malo na trhlih nogah (saj lahko Detonatorje 4 namestimo tudi na TNT2 kartico, mar ne?), spet bo pa pri razvoju te debate glavno besedo povedal čas.

4 komentarji

Visokopomnilniška kartica

Guru 3D - Zadnje čase so se proizvajalci grafičnih kartic kar nekako otepali izdelav primerkov, ki bi vsebovali več kot 64 MB pomnilnika. Trenutno pa se počasi opogumljajo, saj je Gainward napovedal svoj Golden Sample s 128 MB pomnilnika, kmalu (po zadnjih informacijah že jutri) pa se mu bo pridružil še AOpnov model, ki bo narejen na osnovi procesorja GeForce 3 Ti200 in bo vseboval 128 MB kvalitetnega pomnilnika in TV izhod. Kartica naj bi zmogla v ločljivosti 2048x1536*32bit osveževati sliko s frekvenco 60 Hz. Cena kartice bo znašala 230 $.
Ko bi vsaj kaj takega prišlo tudi v Slovenijo .

0 komentarjev