»

Kritični popravki Intelovih procesorjev

The inquirer - Večina novih Intelovih procesorjev (tako namizni Core 2 kot serverski Xeon) ima po poročanjih Inquirerja določene kritične programske težave. Le-te se da rešiti s posodobitvijo procesorjeve mikrokode in sicer na dva načina: s popravkom za vaš operacijski sistem (zaenkrat omenjajo samo Windows) ali pa s posodobitvijo BIOS-a na matični plošči.

Kljub temu, da ima težave praktično cela zadnja generacija, Intel zatrjuje, da ne bo potrebna zamenjava izdelkov, saj bodo programske posodobitve dovolj. Vsi lastniki Core 2 procesorjev z Okni si že lahko prenesete popravke z Microsoftove strani.

Izvorna novica.

62 komentarjev

Intel Mobile Pentium 4 E z zamudo

X-Bit Labs - Po poročanju Xbit Labs bo Intel zamudil z izdajo mobilnih Pentium 4 E ("Prescott") procesorjev, ki naj bi jih velikan iz Santa Clare trgu ponudil v prvem četrtletju letošnjega leta. Ti 90 nm procesorji bodo tako izšli šele v drugem četrtletju 2004.

Novi procesorji, namenjeni domačim prenosnikom (DTR - Desktop Replacement Laptops), bodo, kot že rečeno, izdelani v 90 nm tehnologiji, opremljeni z 1 MB drugostopenjskega predpomnilnika in 533 MHz sistemskim vodilom. Prvi primerki bodo tiktakali pri frekvenci 2.8, 3.06 in 3.2 GHz, v tretjem in zadnjem četrtletju pa Intel namerava predstaviti še 3.46 in 3.6 GHz različici. Mobile Pentium 4 E 3.73 GHz, ki bi v zadnjem četrtletju 2004 že moral biti na voljo, pa se bo na prodajnih policah pojavil šele v prvem četrtletju 2005.

Ob splavitvi bo za 3.2 GHz Mobile Pentium 4 E procesor potrebno odšteti 294, za 3.06 GHz 234 in za 2.8 GHz različico 202 USD.

4 komentarji

Manj procesorjev na 533 MHz FSB

Digit Life - Kot kaže, bodo kaj kmalu Intelovi novi procesorji s prednjim vodilom na 800 MHz zamenjali svoje šibkejše bratce, tiktakajoče pri 533 MHz. Podobno misli tudi Intel, saj je vsem svojim distributerjem zmanjšal število pošiljk šibkejših procesorjev. Čeprav Intelova strategija le-te ne preseneča, z njo niso zadovoljni. Ameriški čipovski gigant izpolni le 30 do 40 odstotkov vseh naročil za procesorje s 533 MHz vodilom. Prodaja Intelovih vezij s podporo 800 MHz vodilu naj bi do konca septembra narasla za 40 odstotkov, do takrat pa distributerjem ne preostane nič drugega kot čakanje. Klik!

0 komentarjev

Cene zopet padajo

Slo-Tech - Tokrat bo Intel znižal cene svojim strežniškim procesorjem Xeon. Cene bodo padle 13. julija ob izdaji novega Xeona 3.06A, ki ga bo odlikovalo prednje vodilo na 533 MHz in 1 MB L2-predpomnilnika. Cena se bo gibala okoli 690 ameriških zelencev. Znesek, ki ga morate plačati ob nakupu trenutno najhitrejšega Xeona, bo padel za 30 odstotkov, na 455 dolarjev. Ostale spremembe cen počasnejših Xeonov si lahko ogledate na tem naslovu.

1 komentar

Nov test: Pentium 4 3,2 GHz!

Slo-Tech - Da vas razveselimo z vsesplošnim presenečenjem: za vas smo prvi v Sloveniji pod drobnogled vzeli Intelov najmočnejši procesor, Pentium 4 3,2 GHz, ki tiktaka na zunanji frekvenci kar 800 MHz. Preizkusili smo ga v navezi z nadmočnim Radeonom 9800 Pro, opisali vse tehnologije, ki se skrivajo v dotičnem modelu, ga stestirali na množici petih (tri Springdale, dve Canterwood) osnovnih plošč, nad njem pognali skoraj 20 različnih testov, zadevo tudi navili ter vse skupaj strnili v poučen ekskluziven test, vreden vašega branja. Mogoče se vam bo celo še stožilo po dobrem starem Intelu, ki se vrača na svoja stara pota slave...

48 komentarjev

Znižanje cen Celeronom

The inquirer - Znano je že, da bo Intel 25. maja znižal cene svojim Celeron procesorjem. To se bo zgodilo modelom, ki delujejo pri frekvencah 2,4 GHz, 2,3 GHz, 2,2 GHz in 2,1 GHz. Kmalu za tem, pa naj bi Intel na tržišče poslal tudi dva nova Celeron procesorja, z 2,5 GHz in 2,6 GHz, za ceno $89 ter $102. Do sprememb glede cen, pa je prišlo tudi pri Intelovih Springdale čipovjih, ki naj bi bili na voljo potrošnikom od 21. maja. 865G bo stal 44, 865PE 39 ter 865P 36 ameriških dolarjev, vsi pa bodo na voljo z RAID krmilnikom. Naj omenim še to, da bodo cene čipovji ponovne padle junija letos. Povezava.

5 komentarjev

Ponovno znižanje cen

Digit Life - Zadnje čase smo priče pogostemu nižanju cen procesorjev. Tokrat je podjetje Intel znižalo cene svojim Celeron procesorjem. Znižanje se pozna predvsem pri procesorjim z višjo zmogljivostjo, kot je naprimer Intel Celeron 2.3 GHz, kateremu je cena padla za kar 24 odstotkov. Cene modelov nižje zmogljivosti pa so ostale nespremenjene. Tabela.

1 komentar

i865 matične plošče naprodaj

X-Bit Labs - Ko smo včeraj poročali o tem, da je podjetje Intel naznilo cene svojih procesorjev, so sedaj po poročanju X-Bit Labs naprodaj tudi matične plošče s tem vezjem. Matični plošči MSI 865P Neo in 865PE Neo2 sta že na voljo širom ZDA z ceno od 100 ameriških zelencev naprej. Prav zanimivo je, da so te matične plošče tako poceni, saj cena kaj kmalu po izdaji ponavadi še dodatno pade. Tehnične podatke matičnih plošč in izvirno novico najdete tukaj.

7 komentarjev

P4 z 800 MHz maja

X-Bit Labs - Nedavno tega je Intel na trg poslal vezje za nove Pentiume 4 z 800 MHz prednjim vodilom. Sedaj pa so na vrsti procesorji. Po poročanju X-Bit Labs naj bi Intel poslal Pentiume 4 z 800 MHz FSB na trg v prvi polovici maja. Ti naj bi tiktakali pri hitrostih 2.4 GHz, 2.6 GHz in pa 2.8 GHz. Znane so tudi cene in sicer:
  • Pentium 4 2.40C -- 250$
  • Pentium 4 2.60C -- 300$
  • Pentium 4 2.80C -- 380$
Pentium 4 3.0 GHz pa naj bi se prodajal po 565$. Izvirna novica tukaj.

10 komentarjev

Intel znižal cene procesorjem

Digit Life - Vsem znano podjetje Intel je uradno naznanilo še eno znižanje cen njihovih procesorjev. Na spletni strani Digit-Life so objavili tabelo znižanj intelovih procesorjev. Tako se je recimo Pentium 4 3,06 GHz, s prednjim vodilom 533 MHz, znižal za kar 32 odstotkov. Naslednji Intelov procesor, Pentium 4 3,2 GHz, lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 637 ameriških dolarjev. Tabelo si le poglejte, saj so cene več kot zanimive. Klik!

27 komentarjev

Intel znižuje cene

X-Bit Labs -

Če smo dozdaj poročali samo o AMD-jevem zniževanju cen, tokrat konkurenčna novica. Intel je danes uradno najavil, da namerava z 11. majem znižati cene večine svojih procesorjev. Na prvi pogled nenavadna odločitev dobi smisel, čim izvemo, da bo kakšen teden kasneje Intel izdal nove procesorje z 800 MHz-vodilom in HyperThreadingom (HT) -- tokrat tudi v počasnejših inačicah.

Znižanje bo več kot očitno, saj se bo naprimer cena Pentiuma 2,8 GHz spustila s 375 na 262 dolarjev. Razumljivo, saj bo enako hiter procesor z 800 MHz-vodilom in HT stal 278 dolarjev. Tabela cen.

9 komentarjev

Znižanja cen procesorjev

X-Bit Labs - Smo le dočakali, kar smo vsi že dolgo potihem pričakovali. Da, oba največja proizvajalca procesorjev (AMD, Intel) sta se odločila znižati cene svojih modelov. Intel je cene znižal za 16 % pri šibkejših različicah in do 21 % pri močnejših, medtem ko je bil AMD bolj radodaren -- znižanja so med 19 % in 32 %. Preglednico novih cen in izvirno novico si lahko ogledate na X-Bit Labs.

1 komentar

Nižje cene Pentiumov

X-Bit Labs - Da, tudi takšne stvari se dogajajo. Znižanja cen, namreč. No, Intel je pravkar napovedal eno izmed njih. Po poročanju X-Bit Labs naj Intel cene znižal 23. februarja za od 7 do 20 %, odvisno od modela. Toda to še ni vse. Obeta se nam še druga pocenitev. Ta naj bi se po predvidevanjih zgodila v začetku marca, ko bo Intel izdal Penitum 4 3.2 GHz. Tudi takrat naj bi bili priče nekajodstotnemu znižanju cen. Hurej!

4 komentarji