»

Minty MP3 player

Sensible Erection - Če vam iz kakega razloga (DRM morda?) komercialno dostopni predvajalniki niso všeč, si lahko z nekoliko napora naredite svojega. Prav to je naredila gospodična Limor iz Bostona.

Minty MP3 player* je predvajalnik z vgrajenim mikrokontrolerjem, MP3 dekodirnim čipom, DAC pretvornikom, CompactFlash pomnilnikškim prostorom, ki uporablja ATA protokol, kar pomeni, da bi lahko namesto CompactFlash uporabili tudi kak disk, vgrajen pa je tudi FM oddajnik, ki poskrbi, da ne potrebujete nobenega dodatnega pripomočka, ko želite svojo glasbo poslušati tudi v avtomobilu. Novejša različica pa ima vgrajen še USB vmesnik, ki...

42 komentarjev

AK-MP3

Slashdot - Pri podjetju AudioBooksForFree.Com, ki se sicer ukvarja z objavo avdio knjig, so naredili MP3 predvajalnik v ohišju nabojnika Kalašnikova.

Naprava ima 20 GB trdega diska, 8 MB vgrajenega pomnilnika ter osvetljen LCD prikazovalnik velikosti 128 x 64 slikovnih pik. Litij-ionska baterija je že vgrajena in lahko igralnik™ poganja do 10 ur, medtem ko je za nalaganje podatkov tu USB 2.0 kabel. Kot dodatno opremo dobite v kompletu še stereo slušalke, adapter za priklop na električno omrežje ter najpomembneje - prenosno torbico v kamuflažnih barvah. S praznim diskom stane

3 komentarji

Glasba za v žep

Envy News - Mp3 je najbolj priljubljen zapis glasbe, ki se je na začetku uporabljal le na računalnikih. A ta format prodira tudi na mobilno tržišče, kjer je postal zelo praktičen, saj na 700 MB lahko spravimo skoraj 10 ur glasbe. Samsung YP-300S je zelo pripravna napravica, ki jo lahko skrijete v pest in nanjo shranite do 64 MB glasbe. Ne podpirale pa le mp3 formata, temveč tudi WMA.

6 komentarjev

Zunanji trdi disk

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Prostora na računalu vedno primanjkuje, saj se podatki kopičijo in kopičijo. Seveda lahko dokupimo običajen IDE trdi disk in ga vgradimo v računalnika, a nekaterim je pomembna mobilnost, da lahko svoje informacije nosijo naokoli v malo večji torbi. Prav temu služijo eksterni oz. zunanji trdi diski in enega izmed njih so stestirali na Bjorn3D. A to ni tisti obesek, ki prenaša en gigabajt podatkov, temveč je bila to 80GB zverina. In če jo hočemo priklopiti potrebujemo le USB 2.0 kabel in prav tak priključek v računalu in to je to!

7 komentarjev

iLinuxPod

Wired News - Verjetno vas večina pozna Applov prenosni mp3 predvajalnik iPod. Najbrž pa ne veste, da je mala stvarca sposobna poganjati pravi linux.
No, tega verjetno ni vedel niti sam Steve Jobs. Programerju Bernardu Leachu na tej strani pa je uspelo priljubljeni OS spraviti na iPoda. Zaenkrat še ne zna početi nič pametnega, vendar dan ko bo funkcioniral kot pravi PDA in še kaj več verjetno ni daleč.

0 komentarjev

Test MP3 predvajalnika

Review Shack -

Da, spet je nedelja, popraznična nedelja, podjetja ne delajo, novih dogodkov ni in ponovno ste obsojeni na branje -- testov strojne opreme. Kaj č'mo. Saj bo bolje. [;)]

Na Review Shack so spisali test napravice, ki jo bodo cenili predvsem tisti, ki veliko potujejo in radi poslušajo dobro glasbo. Uganili ste, tokrat gre za prenosni CD-predvajalnik, ki razume še MP3 jezik ter loví radijske frekvence. Če spadate med te glasbene "odvisnike", si članek le preberite. Klik!

2 komentarja

Gorivo za igričarje

Envy News - Za konec današnjega ciklusa novic pa še nekaj razvedrila. Razne strani ponavadi večinoma testirajo strojno opremo, tale stran, ki se običajno tudi ukvarja s prej omenjeno dejavnostjo, pa se je tokrat odločila testirati pijače, ki "poživijo duha" in so kot nalašč za ponočnjake, ki celo noč nabijajo mrežne igre in se jim očitno niti slučajno ne zdi vredno iti v posteljo, čeprav telo z raznimi znamenji opozarja, da je potrebno počitka. Testirali so štiri pijače, in sicer Vanilla Coke, Pepsi Blue, Sobe Mr. Green in Dr. Pepper Red Fusion. Njihovo glavno sodbo si lahko preberete tukaj, članek pa na žalost ne obravnava kapljic za od monitorja razdražene oči, čeprav so se le-te tudi nekoč pojavile v nekem testu na neki strani,...

14 komentarjev