»

Logitech izdelal tipkovnico, ki se pere

Logitech - Še vedno velja, da so tipkovnice eni najbolj umazanih predmetov, s katerimi vsakodnevno stopamo v stik. S problemom se proizvajalci tam, kjer je to potrebno (če recimo želijo, da jim tipkovnico blagoslovi FDA), soočajo na različne načine. Ena možnost je tudi izdelava tipkovnice, ki jo lahko peremo, kar je storil Logitech.

Izdali so tipkovnico K310, ki jo lahko operemo pod tekočo vodo, če jo polijemo ali jo želimo očistiti kar tako. Nanjo je odporna celotna tipkovnica, izogibati se ji mora le priključni USB-kabel. Tipkovnica ima na dnu celo luknjice za lažje odtekanje vode in sušenje. Da oznake na tipkah ne bi obledele po več pranjih, so oznake natisnjene z laserjem in prevlečene s posebno...

64 komentarjev

Jabolka niso toliko dražja in premična utripajo v Intelovem taktu

vir: CNet
CNet - Nedavna Wall Streetova raziskava ameriškega tržišča osebnih računal je pokazala, da Jabolka niso toliko dražja od ostalih sadežev na tržišču. Tako so Jabolka v nepremični izvedbi le 13% dražja, v premični le 10%. Pomembno je predvsem primerjati enako z enakim.

To je sedaj izdatno olajšal prestop k Intelu. Ravno pred dnevi so prenovili še zadnjo serijo premičnikov: MacBook.



Šibkejši različici sta na voljo v beli barvi, najmočnejši v črni. Osebno mi je najbolj všeč FrontRow daljinec, ki ga najdemo tudi pri ostalih lepotcih. Več o sami drobovini si oglejte na njihovi strani. Vesela novica za Američane je bila ta, da je bilo moč premičnike takoj kupiti.

Nekaj novih objektov...

73 komentarjev

Intel v boju proti kablom

Slo-Tech - Na Intel Developer Forumu, ki ravno poteka, je Intel med drugim najavil, da se skupaj s kopico drugih podjetij (Phillips, Texas Instruments, Microsoft, NEC) trudi z novo specifikacijo za brezžične USB naprave. Specifikacija se bo imenovala WHCI (Wireless Host Controller Interface) in bo po besedah Intela kompatibilna z Ultra-Wideband radio platformo, ki v podobne namene razvija WiMedia Alliance.

Tovrstni brezžični izdelki bi naj omogočali prenose s hitrostjo 110 Mbps na razdaljah do 10 metrov in 480 Mbps, če bo naprava od računalnika (ali druge naprave) oddaljena do tri metre. Intel predvideva, da bo omenjena tehnologija, ki naj bi prišla v uporabo leta 2006, popularizirala podporo za brezžično prenašanje multimedijskih datotek (streamanje) v najrazličnejših zabavno-elektronskih napravah. Za več informacij preberite celotno novico.

Si že predstavljam najrazličnejše pisane dizajne brezžičnih USB ključev

6 komentarjev

Standard 802.11b dobil naslednika

SiOL - Organizacija IEEE je uskladila novo različico standarda za brezžična računalniška omrežja in jo poimenovala 802.11g. Slednja bo omogočala večjo prepustnost podatkov, teoretično do 54 Mbit/s, praktično pa polovico manj, a je napredek glede hitrosti predhodnika očiten. Oddahnili si bodo tudi proizvajalci naprav s standardom, ki ob lansiranju izdelkov na trg še ni uradno obstajal.

1 komentar

Microsoft ukradel idejo?

The inquirer - Se še spomnite pred kratkim objavljene novice o iStranišču. Tokrat je mogoče na spletni strani The inquirer zaslediti novico, ki govori o tem kako naj bi Microsoft ukradel idejo o stranišču, ki med opravljanem potrebe nudi tudi brskanje po internetu. Britanec Andrew Cubitt naj bi idejo podobnega stranišča zasnoval že pred Microsoftom, predstavil pa jo je tudi že na nekaterih prireditvah. Zanimivo je tudi, da je Andrew stranišče poimenoval i-loo, Microsoft pa iLoo. Presenetljivo podobno, kajne? Klik!

8 komentarjev

iStranišče

iStranišče

vir: News.com
News.com - WWW.C. je stranišče (WC), ki ga trenutno testirajo v Angliji. Ampak to ne bo običajno stranišče, saj boste med opravljanjem potrebe lahko deskali po internetu. V prenosni straniščni kontejner bo namreč vgrajen PC z Windowsi XP Professional (ali morda WC Edition?). Vse skupaj bo podpiralo 6-kanalni prostorski zvok, internetne strani bomo gledali preko plazma ekrana, za večje udobje pa bomo lahko brezžično tipkovnico vzeli v naročje. Do interneta bomo dostopali preko brezžičnega omrežja 802.11b. Prav tako pa bodo lahko vsi, ki bodo čakali v vrsti na prosto stranišče deskali po...

33 komentarjev

Predor pod Zidom

News.com - Kitajska komunistična oblast je zelo ponosna na Veliki kitajski požarni zid (firewall). Z njim naj bi obdržala (za ljudstvo) nezaželjene informacije zunaj. Tako naj bi Kitajci deskali po okleščenem Internetu, da se ne bi kdo preveč pohujšal. Sedaj pa so jim Američani v ta zid izvrtali luknjo. Klik!

35 komentarjev

Kaj bi pa danes oblekel?

Washingtonpost - Sicer verjamem, da nimate verjetno preveč problemov z vprašanjem, ki peste naše boljše polovice, samo včasih se pa kljub temu zgodi, da ne veste, kaj dati nase.

Sicer sedaj nimate veliko možnosti, ker se morate odločiti sami, samo kot pa kaže, boste lahko v prihodnje to dilemo prepustili "pametni" omari. Gre res da samo za testni model, ki pa ima veliko prednosti pred klasičnimi omarami. Prva razlika je povezava z internetom in vgrajen softver, ki se zna prilagoditi tudi vašemu stilu. Druga je verjetno cena..

Poleg tega nam Matsushita Electric Industrial v svoji hiši prihodnosti, ki jo lahko vidite na enem od tokijskih sejmov, predstavlja še pametna ogledala in hmhm.. stranišča. Če jim gre verjetni, lahko ta analizirajo vaš urin, in sumljive rezultate pošljejo vašemu zdravniku. Če pa vas zanima še več, potem je potreben klik..

0 komentarjev

Popravek za omrežja 802.11

Reuters - Brezžična omrežja so res zanimiva stvar -- za kakšno manjšo pisarno recimo niti ne, za večje prostore, kjer je že itak preveč kablovja (ono za tvojim računalom se skrije), pa skoraj idealna rešitev. Obstaja pa riziko t.i. 'drive-by vdora'. To preprosto pomeni, da se nekdo z ustrezno opremo (prenosnik ter 'antena') spravi v doseg lokalnega omrežja, tega 'poišče' in se nanj priklopi -- torej, lahko izvede neposredni poseg, ali pa brezžični promet shrani in ga obdela kasneje.

Zaradi tega sta RSA in Hifn of Los Gatos izdelala popravek za protokol 'Wireless Equivalent Privacy', ki deluje na principu kodiranja paketkov -- lahko vsakega posameznega z drugačnim ključem! ... In nekaj časa bo zopet vse lepo ...

0 komentarjev

Odtrgana tipkovnica

Virtual Hideout - Se vam zdi vaša tipkovnica dolgočasna? Je vsa umazana, ker stalno jeste pred računalnikom? Ali pa mokra, ker imate slabo narejeno vodno hlajenje? Ja? Potem si oglejte to tipkovnico. Je vodoodporna, hranoodporna, dolgčasodporna. Izdeluje jo on-line trgovina Plycon in je zelo uporabna, če ne želite okrog nositi velike trde plošče. Lahko jo priključite na USB vhod ali na standardni vhod za tipkovnico. Dobite jo v modri ali roza barvi. Uf, zvenim tako kot Top Shop.

9 komentarjev