»

Guillemot/Hercules se umika iz trga grafičnih kartic ter LCD monitorjev.

Digit Life - Francosko podjetje Guillemot je svojim delničarjem najavilo ukininitev proizvodnje grafičnih pospeševalcev ter LCD monitorjev. V prihodnosti naj bi se posvetili samo še rešitvam za avdio in video obdelavo.

Kljub temu, da se je že nekaj časa šušljalo, da se vezi med ATI-jem in Herculesom krhajo, Guillemot kot razloga za ukinitev navaja zasičenost trga s podobnimi izdelki ter nizkek donos.

Potrdili pa so, da sprememba ne bo vplivala na garancijo že prodanih izdelkov.

Povezava do originalne novice.

4 komentarji

Prihajajo naviti Radeoni 9600 Pro

X-Bit Labs - Po tem, ko se je nVidia odločila zvišati frekvenco svojim GeForce FX 5600 Ultra grafičnim karticam, se je konkurenčno podjetje ATi odločilo, da bo pohitrilo svoje Radeone 9600 PRO, da bi premagalo nVidio. Kot vemo, so bil takti procesorja in pomnilnika na kartici 5600 Ultra zvišani iz 350 MHz na 400 MHz. Čeprav takih kartic še ni na tržišču, se ATi in njegovi poslovni partnerji že bojijo konkurence. Nekaj izmed njih je že začelo zviševati frekvence svojih Radeonov 9600 Pro.

Podjetje SUMA je pred kratkim izdalo svojo platinasto inačico Radeona 9600 Pro, katere procesor tiktaka na 450 MHz, pomnilnik pa na 650 MHz. Poleg tega je kartica opremljena še s hladilnimi rebri in dvojnim sistemom hlajenja za VPU. Sapphire je prav tako nedolgo tega izdelal Radeona 9600 Atlantis Pro Fireblade, katerega pomnilnik lahko navijemo tudi do 660 MHz, vendar se še niso odločili, ali bi ga pričeli tudi serijsko prodajati. Novi, hitrejši Radeoni se bodo tako uspešeje borili proti nVidiini naviti 5600...

0 komentarjev

Tyan Tachyon G9500 Pro

X-Bit Labs -

Ponovimo že ničkolikokrat slišano lekcijo za osvežitev spomina: Radeon 9500 Pro je grafična kartica iz ATi-jeve serije R300, v kateri najdemo tudi Radeona 9700 Pro, od katere se šibkejša grafikulja razlikuje le po frekvenci procesorja in pomnilnika (275/540 MHz) ter širini pomnilniškega vodila (128-bit).

Na X-Bit Labs so si ogledali Tyanov model te grafikulje. V testih se je na privzetih nastavitvah obnesla odlično, nakar so jo tudi navili. Tudi tu je blestela. Več o samem preizkusu si lahko preberete tukaj.

3 komentarji

ATI uradno začel s prodajo Radeona 9600 Pro

Radeon 9600 PRO

vir: Digit Life
Digit Life - ATI, kanadsko podjetje, znano predvsem po svojih grafičnih karticah, je podalo uradno obvestilo, da je začelo s prodajo Radeon 9600 PRO grafičnih kartic. Le-te naj bi bile rdeča nit prodaje ATIjevih kartic in naj bi stale pod 200 ameriških dolarjev, sodeč po izjavi za tisk. Na ta trenutek smo dolgo čakali, saj smo Radeona 9600 PRO, ki je osnovan na Rv350 čipu in grajen v 0.13-mikronski tehnologiji, že spoznali pred več kot mescem dni. Povezava do originalne novice.

6 komentarjev

Kitajci razkrivajo skrivnosti

PC Pop - S tem naslovom ne mislim trenutno aktualne politične teme v zvezi z ameriškim letalom in kitajsko zemljo. Kitajska stran PCPOP je namreč prva objavila fotografijo skrivnostnega ATI Radeon-a SE. Ta čip naj bi bil navit Radeon DDR64MB VIVO. ATI (iz meni neznanih razlogov) podrobnosti o čipu skrbno skriva. No, Kitajčki so se do informacij uspeli dokopati. Čip naj bi deloval pri frekvenci 230MHz, pomnilnik pa pri 200MHz. ATI naj bi začel s prodajo Radeon-a SE še v tej četrtini leta! Torej v Q2.

1 komentar