»

VIA C7-M ULV

Hartware.net - VIA je na CeBIT-u predstavila svoj nov x86 procesor, namenjen za prenosne naprave, VIA C7-M ULV. Gre za procesorje, ki imajo trenutno največji izkoristek glede na porabo na trgu. Procesorji VIA C7-M ULV, katerih frekvence se gibljejo med 1 in 1.5 GHz, porabijo po podatkih iz VIA-ine strani med 3.5 in 7.5 W. Poleg tega sodijo med najmanjše procesorje, saj merijo skromnih 21 krat 21 milimetrov.



Več o najnovejših VIA-jevih procesorčkih si lahko preberete v sporočilu za javnost na strani hartware.net ter na proizvajalčevi strani.

11 komentarjev

VIA izdala 8237 South Bridge

več strani - VIA je končno izdala svoj 8237 South Bridge, ki vsebuje tako Serial ATA, kot tudi RAID krmilnik. Da pa bo prehod na Serial ATA manj boleč, so inženirji v čip vgradili tudi ATA krmilnik, ki bo poskrbel za "stare" diske. V čip je vključena tudi podpora USB 2.0, 10/100 Mbps hitremu ethernetu in šestkanalnemu zvoku. Manjkala ne bo niti hitra povezava Ultra V-Link med severnim in južnim mostom, ki bo sedaj zmogla na sekundo prenesti kar 1066 MB različnih podatkov.

0 komentarjev

Epox najavil ploščo z VIA KT600

vir: Epox
Epox - Epox, eden vodilnih proizvajalcev matičnih plošč, je najavil nov izdelek na tem področju -- ploščo s čipovjem VIA KT 600. Noviteta iz Epoxa izgleda na papirju zelo zmogljiva. Delovanje na zunanji frekvenci 400 MHz, podpora pomnilniku DDR 400 ter AGP 8X so le nekatere značilnosti te zelo opevane "zverine". Tu lahko omenimo še danes zelo vsakdanje dodatke k vsaki moderni plošči, kot so USB 2.0, FireWire, Serial-ATA, omrežna kartica,...

8 komentarjev

KT600 na poti k izdelovalcem plošč

X-Bit Labs - Poročali smo že (glej povezane novice) o novem Viinem čipovju, nasledniku KT400A, KT600. VIA je dotično čipovje napovedovala že dlje časa, nekaj dni nazaj pa so se na spletu pojavili prvi testi inženirskih primerkov matičnih plošč, osnovanih na njem. Včeraj je VIA uradno objavila, da je čipovje na voljo in da ga je začela masovno pošiljati partnerjem pri izdelovanju osnovnih plošč. Novosti ni mnogo, predvsem nov južni most, podpora 400 MHz-FSB in večje število USB-vhodov, o ceni pa podatkov še ni. Izvirna novica.

9 komentarjev

KT600

The inquirer - Novo Viino čipovje KT600 se je odrezalo odlično. V večini testov, razen pri grafiki, je prehitelo nVidiino Nforce2 400 Ultra vezje. Matične plošče osnovane na KT600 vezju, bodo na voljo v juniju, s še eno veliko prednostjo pred nVidio - ceno. Če bodo referenče plošče vsaj toliko uspešne kot samo vezje, na katerem bodo osnovane, bo šlo nVidii za nohte. Povezava do novice ter klik do testa, na katerem so primerjali KT600 in Ultra 400 ter novega Athlona XP 3200+.

8 komentarjev

Znane specifikacije KT600 čipovja

Viino čudo

vir: VIA.com.tw
več strani -

Od izida Viinega čipovja KT400 je preteklo že kar nekaj časa. Vezje je bilo takrat dokaj uspešno, a napredek nikoli ne počiva, zato so sklenili narediti novo čipovje -- VIA KT600. Na uradni strani so pravkar objavili specifikacije tega nabora, zato povzemimo samo glavne novosti. Te so podpora 400 MHz-FSB, nov South Bridge (VT8237) in večje število USB-vhodov (osem), skratka nič pretirano novega. Specifikacije.

Na spletu se je pojavil že test te osnovne plošče. Na HardOCP so tokrat preizkusili najhitrejšega Athlona v navezi s tem čipovjem in konkurenčnim Nvidiinim izdelkom.

9 komentarjev