»

Servisni paket popravkov za Visto

Microsoft - Slabih štirinajst mesecev po izidu Windows Viste je v torek izšel prvi servisni paket popravkov, ki smo ga že nestrpno pričakovali. Pričakovanja so bila velika, saj podjetja na nove operacijske sisteme običajno prehajajo šele po izidu servisnih paketov, pa tudi mnogo domačih in profesionalnih uporabnikov je upalo, da bo Microsoft odpravil malenkosti, ki so kazile novi sistem ob izidu.

Obsežen seznam popravkov je že na voljo, poleg tega pa prinaša tudi nekaj novih funkcionalnosti, med katerimi velja omeniti exFat, 802.11n, iPv6 za VPN-povezave, DirectX 10.1. Za zdaj so na voljo le angleška, nemška, francoska, španska in japonska različica, kmalu pa pričakujemo še druge. Vse o novem Service Packu si lahko preberete na Microsoftovi strani, od koder si ga lahko tudi brezplačno prenesete, tako za 32- kot 64-bitno rešitev.

63 komentarjev

Analiza pobeglega Service packa za Visto

engadget - Že nekaj časa se je govorilo, da Microsoft dela na servisnem paketu za Windows Vista, a podrobnejših informacij ni in ni hotelo biti. No, zgodilo se je to, kar se ponavadi zgodi: zgodnja različica servisnega paketa je pobegnila iz njihovih razvijalskih logov ter prišla v roke fantom pri APC Magazineu.

Trenutne ugotovitve kažejo, da se v srcu operacijskega sistema ni prav dosti spemenilo. Build number se je povečal za 1, verzija jedra pa je ostala enaka, čeprav so se pojavile špekulacije, da bi naj s SP1 dobili kernel 6.1, ki bo domoval v strežniških različicah operacijskega sistema.
Tako razen kupa popravkov večjih novosti ni, še najopaznejši dodatek je možnost izdelave t.i. recovery DVDja v primeru, da uporabnik nima več na voljo Windows Vista DVDja.

Med popravki sta v paketu tudi najodmevnejša doslej, ki sta izšla prejšnji teden ( prvi, drugi) in popravita nekaj največjih napak. Pospešita namreč hitrost kopiranja datotek v Raziskovalcu, ter uredita nekaj problemov z...

27 komentarjev

Virtual PC 2007 in SQL Server 2005 SP2

Slo-Tech - Betanews poroča, da je Microsoft izdal Virtual PC 2007, ki prinaša novosti na področju kompatibilnosti z operacijskim sistemom Windows Vista, podporo novim tehnologijam procesorjev AMD in Intel, ter podpore tako 32 kot 64 bitnim sistemom. Več na uradni strani tega produkta.

Sys-con pa poroča, da je dokončan in dostopen širši javnosti servisni paket 2 (krajše SP2) za SQL Server 2005. Ta prinaša novosti na področju povezljivosti z Windows Vista ter Office 2007, kompatibilnost SSRS z novejšim SharePoint 2007, ter drugih komponent. Več na uradni strani.

6 komentarjev

Windows 2000 SP4 Update Rollup 1 je tu

Microsoft - Microsoft je 28. junija izdal novi paket popravkov za operacijski sistem Windows 2000 z nameščenim SP4, ki se imenuje Update Rollup 1.

Update Rollup 1 vsebuje vse varnostne popravke od izdaje SP4 do 28. aprila 2005, vsebuje pa tudi manjse stevilo pomembnih popravkov, ki niso povezani z varnostjo.

Microsoft meni, da bo Update Rollup 1 bolje zadovolil potrebe strank kot pa nov servisni paket, saj vsebuje povečini le varnostne popravke (medtem ko servisni paket vsebuje tudi popravke, ki zadevajo zelo majhno število strank), tako da je zmanjšana možnost nestabilnosti in tudi čas, potreben za testiranje pred namestitvijo.

Service Pack 4 je tako bil zadnji servisni paket za Windows 2000.

Več informacij ter dolpoteg (31 MB)

22 komentarjev

Microsoft Windows Server 2003 SP1 na obzorju

The Register - Microsoft je en korak bližje izdaji servisnega paketa za Windows Server 2003. Izdal je namreč Service Pack 1 Release Candidate.

Prvi paket popravkov za ta operacijski sistem bo prinesel kar nekaj novih varnostnih zmožnosti, vključno z bolj strogimi nastavitvami privilegijev, podoporo strojni opremi "no execute", požarni zid, poznan iz Windows XP SP2, ter "načičkanega" čarovnika za varnost. Poleg omenjenega paketa popravkov se lahko beta-preskuševalci poigravajo še s 64-bitnimi kandidati za izdajo operacijskih sistemov Windows XP in Windows Server 2003.

Izdajo končnih različic vseh treh kosov programske opreme načrtujejo nekje v prvi polovici leta 2005.

Izvorna novica ter 10 razlogov zakaj namestiti Windows 2003 Service Pack 1.

Namestitev na lastno odgovornost.

9 komentarjev

Nekaj novosti o Windows XP Service Pack 2

The inquirer - Odkar je Microsoft izdal prvi servisni paket popravkov, je minilo že kar lepo število dni, do izida drugega SP-ja pa bo prav tako še minilo nekaj dni. A prve novice o novostih in bonbončkih, ki bodo v slednjega vključene, vse bolj curljajo v svet, zatorej je tudi prav, da rečemo kakšno besedo ali dve o njih.

Tako so fantje pri I Am Not A Geek za nas prebrali kar 200 stranski Microsoftov dokument, ki govori o novostih, ki bodo vključene vanj. Tako bo novi Service Pack prinesel podporo za Bluetooth in novi Okenski namestilnik (Windows Installer), ki bo tokrat označen kot tretja(3.0) različica, z njim pa namerava Microsoft skrčiti velikost popravkov, jih avtomatsko namestiti in prenesti na vaš sistem le datoteke, ki jih potrebujete. Celoten članek.

8 komentarjev

Izšel nov Service Pack za Windows 2000

Microsoft - Že pred nekaj dnevi se je na spletu pojavil četrti servisni paket popravkov za Windows 2000, a ker Microsoft ni postavil uradne strani in pripadajočih povezav, si mnogo ljudi ni upalo le-tega prenesti, misleč da po spletu kroži nekončna inačica. Sedaj je vse skupaj postalo uradno, tako lahko rečemo, da je Service Pack 4 za Windows 2000 uradno izšel. Vsebuje skoraj 700 različnih popravkov, za zdaj pa sta dostopni le angleška in nemška različica. Prenos in seznam vseh popravkov.

Na izid nas je opozoril Matri[X].

17 komentarjev

Windows 2000 Service Pack 3

The inquirer - Sodeč po temu članku na The Inquirer, je izšel tretji servisni paket za Microsoftov operacijski sistem Windows 2000. Kup popravkov naj bi še povečal stabilnost tega OSa, največja opcija, ki jo ta SP ponuja ter o kateri smo že govorili, je pa možnost izklopa določenih v Okna vgrajenih programov. Paket je obsežen - zasede kar 120 MB. ADSLovci in kablaši, hitro na vunpoteg, da boste lahko sotrpinom na modemskih povezavah prinesli zadevo zapečeno na zgoščenki [:D]. Klik!

16 komentarjev