»

Abit izdal ploščo IC7-MAX3

Digit Life - Abit, dobro poznani proizvajalec matičnih plošč, je na trg poslal njihov trenutno njihov najboljši izdelek, ki so ga zmožni izdelati -- IC7-MAX3. Matična plošča je namenjena Intelovim "novim" Pentium 4 procesorjem z zunanjo frekvenco 800 MHz. Zgrajena je okoli Springdalovega hitrejšega brata Canterwood vezja. Na plošči najdemo že dobrote, kot so podpora pomnilniku DDR400, 800 MHz-FSB in podporo do 4 GB sistemskega pomnilnika; posebej zanimivo pa bo videti Abitovo domislico GigaSystem Overclock. Ostale informacije in specifikacije pa si lahko ogledate tukaj.

15 komentarjev

Epox najavil ploščo z VIA KT600

vir: Epox
Epox - Epox, eden vodilnih proizvajalcev matičnih plošč, je najavil nov izdelek na tem področju -- ploščo s čipovjem VIA KT 600. Noviteta iz Epoxa izgleda na papirju zelo zmogljiva. Delovanje na zunanji frekvenci 400 MHz, podpora pomnilniku DDR 400 ter AGP 8X so le nekatere značilnosti te zelo opevane "zverine". Tu lahko omenimo še danes zelo vsakdanje dodatke k vsaki moderni plošči, kot so USB 2.0, FireWire, Serial-ATA, omrežna kartica,...

8 komentarjev

Znane specifikacije KT600 čipovja

Viino čudo

vir: VIA.com.tw
več strani -

Od izida Viinega čipovja KT400 je preteklo že kar nekaj časa. Vezje je bilo takrat dokaj uspešno, a napredek nikoli ne počiva, zato so sklenili narediti novo čipovje -- VIA KT600. Na uradni strani so pravkar objavili specifikacije tega nabora, zato povzemimo samo glavne novosti. Te so podpora 400 MHz-FSB, nov South Bridge (VT8237) in večje število USB-vhodov (osem), skratka nič pretirano novega. Specifikacije.

Na spletu se je pojavil že test te osnovne plošče. Na HardOCP so tokrat preizkusili najhitrejšega Athlona v navezi s tem čipovjem in konkurenčnim Nvidiinim izdelkom.

9 komentarjev

VIA naj bi v naborih uporabljala PCI Express za prihajajoče Athlone 64

The inquirer - Po poročanju The inquirerja naj bi Viini razvojni načrti kazali na to, da bodo vgradili PCI Express (64-biten PCI) v nabor za Athlona 64. Od Microsofta se tudi pričakuje podporo v operacijskem sistemu Longhorn. Via že dela na Via KT 600 naboru, ki naj bi podpiral 400 MHz FSB, 8X AGP, Serial ATA, USB 2.0, RAID, itd. Seveda pa naj bi tudi VIA naredila spremembe v podpori za Intelove Pentium 4 procesorje. Izvirna novica

1 komentar