»

Nova recenzija

Slo-Tech - Po daljšem času je pred vami ponovno DVD recenzija. To pot sem opisal nadaljevanje kultne Kocke, ki so jo leta 1997 gledalci dobro sprejeli. Kocko 2 ali hiperkocko. Ali je to dostojno nadaljevanje prvega dela ali pa le hollywoodska molzna krava po uspešnem prvem delu, ki razočara, kot navadno razočarajo prisiljena nadaljevanja, si preberite sami. Klik!

5 komentarjev

Nova recenzija: Godfather

Slo-Tech - Da življenje Sindikalistov ni bilo popolnoma takšno, kakršnega nam prikazujejo v filmih, je jasno. Zato pa je vsekakor zanimiva trilogija režiserja Francisa Forda Coppole, saj življenja v obravnavanem okolju ne prikazuje le malce olepšano (pravzaprav utopično), ampak so ga nekateri posamezniki celo uporabili kot model, po katerem naj bi se zgledovali v svojem obnašanju. Sergej DrSergioDJ Semibratov si je tokrat ogledal vse tri dele filma Boter.

3 komentarji

Nova recenzija: Minority Report

Slo-Tech - Slo-Techov forum (Klik! [:D]) -- tako kot realni svet -- pozna določena pravila in ureditev. Pri nas so represivni organi poimenovani "Ministrstvo Ljubezni", ki ga vodijo Tajni policaji s pomočjo moderatorjev. Pripadniki se verjetno ne bi branili novega načina dela na principu predzločina: uporabniku bi bila pravica odgovarjanja odvzeta in substituirana z nazivom še preden bi ta sploh utegnil pomislit na smetenje ;-).

Naš DrSergioDJ si je delovanje tovrstnega sistema ogledal v filmu Minority Report; Spielbergova mojstrovina ga očitno ni pustila hladnega. Konec koncev -- v katerem drugem filmu brskamo po računalniku ob spremljavi Schubertove Nedokončane simfonije, zmrznjenim zaporničkom pa čas preganja čuvajevo igranje Jesu Piu na velikansko orglovje?

1 komentar