»

Radiatorji

CoolingKing Radiator

vir: Overclockers.com
Overclockers.com - Ste tik pred nakupom radiatorja? Potem se hitro oddričajte na Overclockers.com (ako se še niste seve) in si oglejte testa Black Ice Xtreme Radiator ter CoolingKing Radiator. Če drugega ne, sta vredna branja, ker ste lahko prepričani, da vam ne ponujajo mačka v žaklu (radiatorju?). Vsaj, ko se enkrat seznanite z njihovo transparentno in razdelano metodologijo, ne.

Tudi v kolikor samo veste, da vaše nastajajoče vodno hlajenje potrebuje neko čudo imenovano radiator, ste...

4 komentarji

Nov članek: Jackalovi vodni bloki I.

Slo-Tech - Ker je s hlajenjem računalniških komponent križ, navijanje pa vso stvar samo še poslabša, je iskanje alternativnih rešitev hlajenja vedno bolj popularno. V zadnjem času vedno pogostejše postaja tudi vodno hlajenje. Jackal vas v prvem delu svojega članka Jackalovi vodni bloki seznani s teorijo, zakaj in kako se procesorji in ostale komponente grejejo in kako si poceni izdelati lasten sistem vodnega hlajenja.

20 komentarjev

Strojna oprema

Slo-Tech - Ponovno je čas, da si pogledamo kaj se kaj dogaja na drugih prijateljskih straneh. Tako so na GruntvillE.com objavili test LCD zaslončka Matrix Orbital MX3 VFD. Ogledali so si tako MX222 kot MX322 različico. Pri priporočeni ceni 130 dolarjev vsekakor kar draga naložba za nadobudnega modifikatorja. Na spletnih straneh 3DX pa si lahko preberemo test Foxconn Heat Guzzler Heatpipe Socket754 (AMD64) hladilnika za procesor. Test je pokazal, da nudi poleg dobrega hlajenja še izredno tiho delovanje. Moti edino ne preveč lep postopek namestitve na matično ploščo. Za dobro mero pa zaključimo še s testom napajalnika QTechnology G (Papst) Series 460W Ultra Quiet, ki ga odlikuje, kakor je že iz imena razvidno, predvsem zelo tiho delovanje. Za...

1 komentar

Zgoraj in spodaj brez ... ohišja

Overclockers.com - Če pogosto menjujete komponente, še posebaj kakšne okornejše, kot so vodni bloki, vam gotovo ohišje hodi v napoto. Owen Stevens je ta problem "elegantno" rešil in si zgradil preprosto leseno stojalo za računalniške komponente, večji del vodnega hlajeja pa zaprl v odsluženo ohišje 486-ke.

Ko ste že ravno na Overclockers.com, si preberite še test Danger Denovega GPU Maze4 vodnega bloka, namenjenega hlajenju grafičnih kartic.

20 komentarjev

Wayvet CoolingKing

MODTHEBOX - Voda se v naših računalnikih počuti vedno bolj domače, saj se vedno več navdušencev odloča za ta način hlajenja procesorja. Dandanes je možno kupiti kar komplet, ki ga lahko vgradite v zelo kratkem času.

CoolingKing je izdelek podjetja Wayvet, ki je v naših krajih dokaj nepoznano, saj domuje "čez Lužo". Poleg vodnega bloka, radiatorja z ventilatorjem in rezervarja lastne proizvodnje, dobimo tudi Eheimovo črpalko zmogljivosti 600 litrov/uro, ki zadošča za tak, manj zmogljiv, sistem. Kot "zanimivost" velja omeniti, da je kljub temu, da je izdelava serijska, blok med 12-urnim testiranjem začel puščati na treh različnih mestih. Boljše, in verjetno cenejše, različice si lahko ogledate na...

0 komentarjev

Popoldansko ponedeljkovo branje

Zmaj

vir: Amdmb.com
več strani - Če se vam dogaja, da na tak dolgočasen dan, kot je danes, ne veste, kaj bi počeli, imamo na Slo-techu rešitev. Kot ponavadi, nam je nedelja postregla s kupom testov, in nekaj teh vam vam priporočamo tudi mi.

Na Metku.net so testirali Seagate Barracudo 7200.7, na Tech Warelabs pa so pod drobnogled vzeli Liteon-ov 52 kratni pekač. V Navijalski kavarni imajo kot ponudo dneva Chaintech FX71 Apogee, isto kartico pa so testirali tudi na Monkey Review-u.

Na AMDmb so si ogledali zanimiv dodatek prozornim stranicam, pri OC Modshop pa so oko vrgli na Zalmana CNPS7000A-Cu. Podoben test...

1 komentar

Testi vodnih črpalk

Overclockers.com - Na forumu je bilo kar nekaj pogovora in vprašanj glede črpalk za sisteme vodnega hlajenja, posebej o črpalkah Hydor. Te črpalke naj bi imele kakovost in moč Eheimovih črpalk po dosti nižjih cenah in še manjših dimenzij. Tukaj je nekaj testov omejnenih črpalk: Članki so malo starejšega datuma, a so vseeno poučne narave ter kakovostno čtivo za vse, ki si nameravate v bližnji prihodnosti v svoj računalnik namestiti vodno hlajenje.

0 komentarjev

Corsair XMS3500 C2 512 MB

Ploščica, da ji ni para

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta računalnika, saj njegova hitrost močno vpliva tudi na hitrost celotnega računalnika. Corsairov pomnilnik slovi predvsem po tem, da se odlično navija. Na Grunt Ville so si pobliže ogledali ploščico malo prej omenjenega pomnilnika, velikosti 512 MB. Pomnilnik deluje pri privzeti frekvenci 434 (2x 217) MHz in ima tako prepustnost okoli 3,5 GB/s. Pognali so ga skozi nekaj testov in ugotovili, da gre za fantastičen proizvod. Na koncu so mu prisodili oceno 96. Več o sanjah vseh navijalcev pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev