»

IT-sistem ameriške Tajne službe 60-odstotno zanesljiv

ABC News - Če se morebiti hudujete nad zastarelo opremo v naših javnih ustanovah, se lahko zadovoljno namuznete ob podatku, da tudi v slavni Tajni službi ZDA ni nič kaj bolje. Kot so izbrskali na ABC News, so v tajnem poročilu ugotovili, da ima Tajna služba staro opremo, ki deluje le 60 odstotkov vsega časa. Njihov osrednji računalnik (mainframe) je iz 80. let, problemi z računalniškim sistemom pa so tako izraziti, da so se obrnili celo na NSA, ki jim je pripravila celovito oceno sistema.

O težavah priča že notranja okrožnica iz leta 2009, ki pravi, da 42 aplikacij teče na IBM-ovem mainframu iz leta 1980 z zanesljivostjo 68 odstotkov. Nadgradnja sistema bi stala 187 milijonov dolarjev, ki jih ni....

25 komentarjev

Razvijalci namerno zavlačevali razvoj Debiana 4.0

digg.com - Nova različica precej popularne distribucije Linuksa, Debian 4.0, ki nosi kodno ime Etch, ne bo prispela do konca tega leta. V blogu Andreasa Bartha, upravljalca izdaj ter razvijalca, je zapisano, da so se nekateri razvijalci nenadoma nehali ukvarjati s samim projektom. Izkazalo se je, da so se programerji začeli umikati iz protesta, ker Barth in drugi upravljalec izdaj, Steve Langasek, prejemata plačilo za delo na projektu od dunc-tank.org.

Dunc-tank je združenje Debianovih razvijalcev, ki zbirajo denar za "podporo programerjem, da lahko posvetijo ves čas Debianu". Glavni razlog za ustanovitev skupine je bilo dejstvo, da ima Debian že dolgo tradicijo zamujanja svojih rokov. Med člane spadajo Anthony Towns, voditelj Debian projekta, Steve McIntyre, njegov asistent, razvijalca Raphael Hertzog in Joey Hess ter zelo znani razvijalec kernela Ted Ts'o.

Veliko razvijalcev je zavračalo ustanovitev skupine ter so celo zahtevali umik Townsa kot voditelja projekta. Ko so oktobra o

20 komentarjev

Petinpetdeset operacijskih sistemov na enem računalniku

Slashdot - Če velika večina uporabnikov uporablja en sam operacijski sistem (najpogosteje so to Windows) in manjša skupina dva ali tri (običajno Windows, Linux in morebiti še DOS za kakšno predpotopno programje), pa je zelo malo ljudi na svoj mlinček namestilo več sistemov. Na KernelThread lahko preberete dogodivščine nekoga, ki je na svojega PowerBooka 17 uspel spraviti petinpetdeset različnih sistemov in trdi, da potrebuje in uporablja prav vse izmed njih. Slashdot.

16 komentarjev

Administratorski dan

SysAdminDay - Če morebiti še niste vedeli, se vsak zadnji julijski petek spomnimo vseh računalniških administratorjev (poleg vseh tistih dni seveda, ko kaj ne dela, kot bi moralo ;-]) in njihovega težaškega dela. Tudi letos je tako. Kot pravijo na SysAdminDay, je današnji dan posvečen vsem računalniškim, mrežnim, telefonskim, e-poštnim administratorjem, webmasterjem in programerjem. Klik!

4 komentarji