»

Boxee z Windows podporo

TechCrunch - Boxee je medijski vmesnik, namenjen uporabi na televiziji s pomočjo računalnika in daljinskega upravljalnika. Poleg predvajanja video in glasbenih vsebin se zna povezati tudi na internet oz. na strani, kot so Youtube, Pandora, Flickr, Tumblr, Digg in podobne. S tem televizijo spremeni v socialno napravo, ki vam omogoča povezovanje in komuniciranje s prijatelji, gledanje posnetkov na internetu oz. poslušanje internetne glasbe, vedno pa si lahko ogledate film oz. serijo iz lastne zbirke, ki je katalogirana v vmesniku Boxee-ja.

Boxee je sprva obstajal le v različicah za Linux in OS X, na medijski prireditvi, ki je zaključila tekmovanje za razvijanje aplikacij, v katerem je bilo okrog 40 tekmovalcev, pa so predstavili prvo različico namenjeno sistemom Windows....

14 komentarjev

nVidia GT300 je revolucija

engadget - Do sedaj je bila vsaka grafična arhitektura bolj ali manj evolucija, razen prehoda na DirectX 10, kjer sta tako ATi kot nVidia prešla na Unified Shader arhitekturo. Po dveh evolucijah, nVidia pripravlja nekaj popolnoma novega. GT300 naj bi se tako popolnoma razlikoval od trenutno uporabljane SIMD arhitekture, ki je stalnica pri današnjih grafičnih (in deloma tudi pri centralnih) procesorjih, uporabljal pa naj bi MIMD arhitekturo. Znano je, da nVidia že nekaj let cilja na centralne procesorje, govorice o tem so se začele že leta 2006, z zamenjavo arhitekture pa so korak bližje k resničnemu združevanju CPUjev in GPUjev.

Spremembe pa so si bolj podrobno ogledali na Bright Side of News.

In čakanje na GTX 380 se je začelo.

102 komentarja

Socket AM2 matične plošče

Xtreme Systems - Prav v teh dneh poteka slavni sejem informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij, CeBIT. Prav tu mnogo računalniških gigantov predstavi prihajajoče novosti. Tako je na primer nVidia splavila grafične kartice serij 7900 in 7600, kanadski gigant ATi pa X1800GTO, odgovor na 7600GT.

Prav tako je veliko proizvajalcev predstavilo nove matične plošče, za prihajajoče AMD-jevo podnožje AM2, ki bo podpiralo pomnilnik DDR2. Slike le-teh se nahajajo na Anandtechu. nVidia pripravlja novo serijo nForce čipovij. Ne, to ne bo nForce 5, temveč 5xx serija. Vezni nabor s 32 PCIe stezami namenjenimi grafičnima karticama (po 16 za vsako), naslednik SLI x32 nabora,...

24 komentarjev

Geforce 6800 XT ali nVidia vrača udarec

ComputerBase - Nazadnje so tudi pri ATi-ju dojeli, da serija X700 ni kos v vseh pogledih odličnemu Geforcu 6600 GT. Za neusmiljen boj so tako izgotovili Radeona X800 GT, ki naj bi z ugodno ceno in primerno zmogljivostjo konkuriral Geforcu 6600 GT.

Očitno ta zgodba še ni končana. Danes so na Computerbase objavili novico, da nVidia pripravlja odgovor na X800 GT. Nasprotnik naj bi bil okleščena verzija znanega Geforca 6800, z zelo pomenljivim imenom Geforce 6800 XT (ATi je vzel oznako GT – prej in še vedno predvsem oznaka nVidie, nVidia pa XT – prej in še vedno predvsem oznaka ATi-ja ;)). GPU na kartici naj bi imel osem cevovodov, jedro pa naj bi tiktakalo pri malo višji frekvenci, kot tiktaka pri modelu 6800LE. Prav tako naj bi bil takt pomnilnika višji kot 350 MHz. Kartica bo na voljo tudi za imetnike starejših plošč z vmesnikom AGP (HSI mostiček). Cena naj bi bila za pet dolarjev nižja, kot bi odšteli za Radeona.

Vsemu navkljub, R5x0 in njegovi derivati bodo vendarle prišli. Takrat se bodo...

36 komentarjev

Oblecite svoj napajalnik še danes!

vir: Pimprig
Pimprig - Kabli, ki se razpredajo iz napajalnika širom ohišja, so eden izmed največjih preprek prostemu pretoku zraka, da o estetiki sploh ne govorim. Urejanje kablov je za večino prvi korak v vode modificiranj (temu posvečen članek je bil tudi eden prvih na našem preljubem Slo-Techu). To pa še ne pomeni, da na tem področju ni nobenega napredka. Najprej so bili tovraniško zaokroženi kabli, sedaj pa imamo že komplete z bužirkami. A za profesionalno izgledajoč izdelek ne potrebujete vse te navlake, le nekaj časa in razmeroma spretne roke. Kako se stvari lotiti, pa se lahko podučite na PimpRing.com.

1 komentar

Obleci nas!

Usnjena jakna

vir: NvNews
NvNews - Podjetja se ponavadi poslužujejo precej izvirnih načinov promocije. Od ton papirja, multimedijskih predstavitev, večini zelo spremeljivih hostes, do majic, kap, kulijev in podobnih drobnih izdelkov. Nvidia in Creative pa sta tokrat presenetila, saj ponujata usnjeno jakno.

Kot poročajo na NV News, sta Nvidia in Creative ob splavitvi grafične kartice Creative 3D Blaster 5 FX5900 Ultra izdala omejeno količino usnjenih jaken z logotipoma obeh podjetij. In nekaj teh vam ponujajo zastonj, če le pokažate interes, in jim sporočite svoje podatke, za kar imate sicer samo še 69 minut časa. Klik.

Če ne boste dobili želenega usnjega artefakta, lahko vseeno računate na kup reklamnih sporočil...

13 komentarjev

Intel bo podpiral navijanje

The inquirer - Kaže, da je Intel po dolgem času prišel do ugotovitve, da navijanje ne prinaša ničesar slabega. Sodeč po tej strani, so se projekta lotili dokaj resno, saj naj bi v kratkem izdali program, ki bo omogočal navijanje in spreminjanje parametrov Intelovih matičnih plošč kar iz Windows okolja. Več o tem tukaj.

Poteza niti ni tako presenetljiva, saj se podobnega principa poslužuje vse več proizvajalcev strojne opreme, predvsem grafičnih kartic. In konec koncev, če boste procesor zaradi navijanja uničili sami, plošče verjetno ne boste menjavali. Kdo pa s tem pridobi, posebej če uporabniki ne bodo prebrali drobnega tiska, pa je seveda jasno.

Hvala TribesMan-u, ki nas je opozoril na novico.

15 komentarjev

nVidiino tekmovanje v navijanju in modificiranju

NvNews - nVidia pripravlja tekmovanje, kjer boste na račun prišli vsi navijalci ter vsi, ki radi modificirate svoje mlinčke. Tekmovanje bo razdeljeno v štriri kategorije:
  • najbolj zmogljiv sistem
  • najbolj navit sistem (merjeno v odstotkih)
  • najboljša modifikacija ohišja, ki pripomore k boljšim zmožnostim računalnika ter
  • najlepša modifikacija ohišja.
Vsega skupaj bo šest nagrad, vsa tekmovanja (razen modificiranja) pa bodo potekala ločeno za AMD ter Intel sisteme. Vse meritvene programe je določila nVidia, pri modifikacijah pa bodo o zmagovalcu odločali sodniki. Nagrade so računalnik, osnovan na nForce2 Ultra 400-čipovju, grafični kartici GeForce FX 5600 Ultra, AMDjev procesor AthlonXP 3200+, Samsungov DDR400 pomnilnik in WDjev trdi disk. Izvorna novica ter informacije in pravila o tekmovanju.

8 komentarjev

Državno tekmovanje iz računalništva

ZOTKS - Dolžan sem vam povedati, da bo danes na Fakulteti za računalništvo in informatiko potekalo vsakoletno državno tekmovanje iz računalništva za srednješolce. Že sedmi "festival" po vrsti bo imel 5 tekmovanj: tekmovanje iz znanja računalništva, izbor najlepše spletne strani srednjih šol, tekmovanje v obvladanju Linuxa, tekmovanje v popularni igrici (GP3) ter tekmovanje programov. Moram povedati, da se bova s Primožem tega tekmovanja tudi udeležila, saj sva oba zagreta programerja (nekateri bolj, drugi (jaz) manj ). Torej, tekmovala bova v programiranju. Tu je tekmovanje razdeljeno na 3 skupine - od najlažje do najtežje. Medtem ko jaz tekmujem v "srednje težki", je Primož v preteklih dveh letih v lažjih dveh že pobral nagrade, tako da mu je prepovedano v teh skupinah tekmovati. Tekmuje v najtežji, tretji skupini. Če zmaga, mu najvišja nagrada - 2 meseca v ZDA - ne uide. Sedaj pa drž'te pesti za Primćita! ...

17 komentarjev