»

Athlon 64 X2 5000+ in FX-62 za s939?

Slo-Tech - Na spletu buri duhove AMD-jeva razpredelnica, ki prikazuje cene njihovih procesorjev. Iz nje je namreč razvidno, da je ob modelih Athlon 64 X2 5000+ in Athlon 64 FX-62, poleg novega podnožja AM2, označeno tudi podnožje Socket 939. O morebitni predstavitvi omenjenih procesorjev za s.939 podnožje še ni uradnih informacij.



Verjetno se bo kmalu izkazalo, če je imel vmes prste tiskarski škrat, oziroma bomo res dobili nova procesorja za s.939.

Izvorna novica na Inquirerju in na Hartware.net.

17 komentarjev

V pričakovanju Athlona 64(FX)

GamePC - Torek, 23. september, se nezadržno približuje in z njim tudi izid dolgo pričakovanega Athlona64(FX). Ker smo že vsi nestrpni in bi radi čim prej videli, kako se bo odrezal AMD-jev najnovejši procesor, smo lahke tarče raznih kvazi testov, ki so se v zadnjem času pojavljali na spletu in obljubljali vse mogoče in nemogoče stvari.

Če vas zanima, kaj lahko v resnici pričakujemo od prihajajačega x86-64 čipa, si oglejte zares odličen in kvaliteten test Opterona 246, ki so ga spisali na www.gamepc.com. Strežniško kladivo tiktaka z 2,0 Ghz, kar je ravno toliko, kot pričakujemo od Athlona64(FX), s to razliko, da ima Opteron dvokanalni dostop do pomnilnika, ki pa lahko za zdaj uporablja največ DDR333 registriran pomnilnik.

Athlon64-ov pomnilniški krmilnik bo sicer osiromašen za en kanal, vendar pa bo imel to prednost, da ne bo potreboval registriranega pomnilnika in bo tako lahko deloval z DDR400 pomnilnikom. Verjetno bo imel tudi občutno manjši L2 predpomnilnik, saj bo Opteronov...

18 komentarjev

Opteron 246 je tu!

X-Bit Labs - Danes je AMD uradno izjavil, da je po izidu Opteronov 242 in 244 izšel še njun močnejši bratec, Opteron 246. Procesor uporablja x86-64 arhitekturo, njegov frekvenca pa znaša polna dva gigahertza. Procesor, ki je v prvi vrsti namenjen strežnikom in res zmogljivim delovnim postajam, se bohoti s 128 kB L1- in megabajtom L2-predpomnilnika, njegov že vgrajen s PC2700 standardom komptabilen pomnilniški krmilnik pa lahko naslovi do 1 TB pomnilnika. Cena takšne pošasti ne more biti majhna, saj vas olajša za zajetnih 794 zelencev po kosu, če jih kupite vsaj tisoč. Izvirna novica, nove cene AMD-jevih procesorjev.

13 komentarjev

Načrti AMDja na internetu

The inquirer - Kot poroča The Inquirer so se na Internetu znašli nekateri AMD-jevi zaupni podatki. Tako naj bi AMD 4. avgusta predstavil Opterona 246, 5. avgusta bo zagnal najhitrejši kitajski superračunalnik, 22. septembra pa bo luč sveta ugledal tudi Opteron 846. Datumov je še precej, a ti naj bi se že spremenili, ko so ugotovili, da so prišli v javnost. Če verjameš!?

Prav tako pa naj bi AMD-jeva tovarna v Dresdenu prejela denar s strani Evropske Unije - kar 400 milijonov Eurov posojila (100 milijonov od tega takoj) v pomoč AMD-jevemu in Infineonovemu obratu. The Inquirer drugič!

1 komentar

Prestavljen datum izida najmočnejšega Opterona

X-Bit Labs - Znano je dejstvo, da podjetje AMD po predstavitvi svojih najnovejših procesorjev še nekaj časa zavlačuje z izdajo le-teh. Tako se močno opevani AMD Opteron še dolgo po predstavitvi ni znašel na policah v računalniških trgovinah. X-Bit Labs poroča, da trenutno najbolj pričakovan AMD-jev procesor Opteron 246, ki tiktaka pri 2,0 GHz, še ne bo na voljo ta ponedeljek, kot je bilo sprva rečeno. Na podlagi neuradnih infomacij se sklepa, da bo izdelek na voljo v mesecu septembru, čeprav The Inquirer in Extreme Tech trdita, da naj bi bil ta datum že 4. avgust. Izvorna novica.

8 komentarjev

Opteron

Slo-Tech - Na CeBitu sem uspel stestirati igranje špila na AMD Opteronu (x86-64).

Stroj, ki ga kažejo na AMDjevi Dstojnici, je namenjen zgolj strežniškim funkcijam, zato se na njem ni dalo kaj prida videti -- le eno ubogo linux konzolo. Razen tega, da ima AMD nekaj težav s proizvodnjo, pravijo, da AMD čaka tudi prenos Windows na x86-64, preden bodo izdali svoje namizne 64-bitne procesorje. Kar je malce butasto, saj lahko tudi Linux desktop uspešno deluje.

Zgolj po naklučju sem njekje v enem zaprašenem kotičku nekega neznanega prodajalca računalnikov izbrskal dual processor Opteron 1600Mhz, 1 GB RAM, ki pa je za razliko od vseh ostalih imel nameščen SuSe Linux in grafično okolje KDE.

Ker so fantje bojda dobili mašino le dva dneva pred sejmom, je samevala in ni poganjala niti screensaverja, kaj šele kakšen naprednejši demonstracijski program. Je pa glxgears tekel s 50 fps, kar je precej malo, ampak verjetno je razlog temu to, da hardware 3d driverji sploh niso bili nameščeni. Prav tako mašina...

5 komentarjev

Opteroni tudi v Sunovih računalnikih?

The inquirer - AMD-jevi Opteroni so trenutno zares vroči procesorji, saj se je o njih spletlo že kar nekaj govoric, ki samo potrjujejo zanimivost teh skupkov silicija, ki naj bi končno pokazali iz kakšnega testa so že konec tega leta. Po napovedih, da se za Opterone zanima celo Dell so The Inquirerjevci sporočili, da bo mogoče te procesorje uporabil tudi Sun, ki je znan po svojih UltraSparcih, spletnih strežnikih in zmogljivih delovnih postajah. The Inquirerjeva razmišljanja si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

AMD niža stroške

Electic Tech - Gotovo se še spomnite AMD-jeve novice, ki je govorila o kar precej manjšem dobičku. Do manjšega dobička je najverjetneje pripeljalo nenehno nižanje cen AMD-jevih procesorjev. Vendar izgleda, da AMD procesorjev ne more nižati v nedogled, zato so se vodilni odločili za manjšo prenovo. Prenove je bil deležen testni oddelek (če še ne veste, proizvodnja čipov je izredno poceni, največ denarja pa požre ravno testiranje), kamor je AMD postavil Agilentov 93000 SOC C400e testirni sistem. Ali bo to pripeljalo še do nižjih cen? Več o tem si lahko preberete tukaj.

2 komentarja