» »

Zakaj so pametnjakoviči nepriljubljeni

1
2
»

antonija ::

Pa ne vem kje ste zivel da ste v OS gledal kaksen avto majo tastari... Nas je bl zanimal kdo ma nove superge al pa nov kolo, pa pocas so se zacel kompjuterji kazat (C64 je le nadomestila kaksno uro pouka:D ). A me res hocte prepricat da ste rajs gledal na materialne dobrine starsev (mislim na ucence, ne na ucitelje)? Mi smo bli nekak zaposleni z igranjem fuzbala, pa s skrivanjem, pa ravbarji in zendarji pa podobne zadeve ki jih pac pocnejo mulci v OS. Aja, pa zemljo krast smo se sli. To je bil kr zabavn spil svoj cajt...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

undefined ::

> Pa ne vem kje ste zivel da ste v OS gledal kaksen avto majo tastari...

Pa hudiča moraš res vzet vse tako dobesedno? To je zgolj en primer, lahko vzameš celo kot prispodobo ali metaforo. Bistvo sploh ni v avtu, ampak v tekmovalnosti (kdo je boljši) - evoluciji, kot bi se izrazil Thomas. Dog eat dog world. Odrasli to znajo(mo) uspešno zakrit zaradi zavedanja možnih posledic, otrokom pa je pač vseeno za vse, ko so še pod oskrbo staršev.

leinad ::

Ne vem za vas ampak lahko pa povem za sebe in svojo OŠ, da tam ni bilo nikakršnega maltretiranja piflarjev, včasih smo si nekateri skočili v lase zaradi česar in pač dokazovali svoj prav s pestmi, pač klasika, ampak nikoli ni nihče bil piflarjev.

Sedaj sem v 2. letniku gimnazije in še prav tako nisem zasledil česar podobnega. Za svoj razred lahko povem da smo se uskladili popolnoma. Seveda je prišlo do formiranja skupin- tistih ki mamo rajši pivo ali pa špricar v rokah kot učbenik :D in tistimi ki raje berejo slednje. Ampak pomagamo si drug drugemu in pogosto igramo fuzbal pa basket skupaj(pomešano ne da bi bli ena skupina proti drugi). Seveda včasih ma kateri slab dan pa zato sprošča svojo jezo s tem da odpre svoj bogat besedni zaklad predvsem tisti del ki smo ga dobili od naših južnih sosedov v nekdanji Jugi:) nad kakega piflarja ampak kaj hitro odneha ko vidi da ga nihče ne podpira. Sam sem že pred časom začel opažati razliko med US in našimi SŠ in očitno nisem edini tega zaznal. Po mojem mnenju se ameriške šole ne morejo primerjati z našimi, pri nas vlada povsem drugačno vzdušje.

Za Evropo bi rekel, da bolj velja:
Ti pusti mene na miru in jaz bom tebe.

Za Amere pa je značilno bolj nekaj v tem stilu:
Yo dude look at that geek, wouldn't it be cool if we'd kick his ass out?!:\

pivmik ::

What the f*ck are you geek staring at me?!
... sledijo batine
LP, Gregor GRE^

undefined ::

> Za Evropo bi rekel, da bolj velja:
> Ti pusti mene na miru in jaz bom tebe.

V kateri Evropi pa ti živiš? Zagotovo ne v isti kot ostali, po opisu sodeč.

Je v resnici kar isto, kot si opisal za Ameriko.

Legend(SLO) ::

Jah eni ne ločte dveh stvari. 1. Da nekoga nočjo v družbo vzet zarad standarda al pa 2. stvar, da v družbo ne sod.
Ker rint v neko high society družbo pač ne zgleda, eč ke ne sodš. Usak sod v neko družbo in v družbi so ponavad enkaki po razmišlanju po hobijih. Hobiji pa so del kvalitete preživlanja prostga časa in ta je pogojena ne boste verjel z DNARJEM. In če gre cela družba za viknd vn v klub pa kej spit pač ke ne sod en k zato nima al pa noče dt dnarja.
Tko kt se more tak k to dela zavedat, da ne sod v družbo, kjer padajo debate keri hoteli z 5 * so ql in keri so slabši. keri mondeni placi so ql in keri ne. KE NE SOD IN TUT ČE GA SPREJEMEJO TM NIMA KEJ DELAT. Pa nism v uni družbi sam vem, da tm nimam kej počet in se kej z unimi debaterat (usaj z večino). Ker če majo uni 10X večji proračun za pizdarije zapraulat pol pač nemormo skupi hodt okol pa se zajebavat.

Drgač se pa skor strinajm z uno dinamičnostjo skupin. So sicr dinamične sam najbl so pa dinamični odnosi med skupinami in ubistvu ni velkih ločin me dskupinami, ker je usaj ena povezava je med usemi povezavami. Tko, da so ubistvu usaj v klasu ZIHR use skupine nekak povezane. Piflarje se pa pomojih izkušnah nadleguje sam če niso prpravleni pomagat. Doklr pa pomagajao folku se pa to pr unem, da se preveč učijo in da bise lahko mal sprostil doda to da so pa kt osebnosti dost ql in se tko tut do njih obnaša.

BTW: Jst mam tut frenda z nickom filo (filozof) in ga je dobu dost na azčetku 1. letnika. Mislm, če rab 10min d apostau uprašanje pol pa še 2 da ga prfoksu razložita. Al pa ga kdaj pošteka sam to niti ni važen. Važn je tole zdej TO NI ZANIČEVALEN NICK TO JE PAČ SAM OZNAKA OSEBNOSTI IN JE NEVTRALNEGA POMENA.
krneki

Rippy ::

Heh, evo vam posredujem izjemo temo usemu. na tehnični gimnaziji krško imamo profesorja za sociologijo ki ga kiličemo capl :D človek je magister in vozi lado samaro :D delešen je izjemne krutosti z strani učenceu >:D zgleda da mu fali mal terciarne socalizacije, ima pač smolo>:D. Nerd prve klase >:D

moj_nick ::

Eh, Krško je ena druga liga:D
110111001001010001010000

undefined ::

Rippy, zakaj imam občutek, da so se ti roke tresle, ko si spisal tale zgornji post?

Mogoče pa zato, ker si mi dozdeva, da si le sam dostikrat v posmehu vrstnikov, potem pa moraš za kompenzacijo pač napisat nekaj o profesorju, ki se po tvoji presoji enači s tabo. Ampak se motiš, ti še na začetku tega nisi, kjer je že ta profesor. ;)

antonija ::

Mater je folka z nikom filozof... Jst mam tud enga tazga frenda, sam da on ni geek, ampak neka cudna literarno-filozofsko-znanstvena mesanica od cloveka... Zlo zanimiv moz za it na pivo skupi, morm rect.

Drgac pa tud jst mislim da so pri nas (nesocialni) ucitelji delezni veliko vec zlorabe kot pa nesocialni ucenci. Koneckoncev je ucitelj le en v razredu, ucencev je pa 30, pa pri nas povecini drzijo skupaj. Sam to pomojem spet ni problem ucencev (da so kruti do uciteljev), ampak ucitelja samega. Sluzba srednjesolskega ucitelja ne zahteva samo posredovanje snovi, ampak so te osebe se vedno odgovorne tudi za del splosne vzgoje dijakov. V ta kontekst spadajo tud socialne vescine. Ce jih pa clovek nima pol ma pa en zlo grozen problem ce hoce delat z skupinami ljudi... Vsak ni za vsako sluzbo. Ce nekdo nima socialnih vescin, si bo pac poiskal sluzbo kjer le-te niso potrebne. Ce si je pa ne poisce je pa to njegov problem.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

undefined ::

> Sluzba srednjesolskega ucitelja ne zahteva samo posredovanje snovi, ampak so te osebe se vedno odgovorne tudi za del splosne vzgoje dijakov.

Motiš se. Za to so odgovorni starši in od teh je odvisno, kako se bo vedel njihov otrok.

> Ce nekdo nima socialnih vescin, si bo pac poiskal sluzbo kjer le-te niso potrebne. Ce si je pa ne poisce je pa to njegov problem.

Me zanima kako si ti predstavljaš nekoga poiskati drugo službeno smer z določeno izobrazbo. Ni vsem do ponovnega šolanja pri 30ih za novi poklic.

leinad ::

IceMan: Govorim o tisti Evropi v kateri odraščam in jo tudi čutim, če pa veš ti še za kakšno imaginarno Evropo v kateri vlada v SŠ enaka mentaliteta kot v USA pa ti morem rečt da maš res bujno domišljijo.:|

undefined ::

> IceMan: Govorim o tisti Evropi v kateri odraščam in jo tudi čutim, če pa veš ti še za kakšno imaginarno Evropo v kateri vlada v SŠ enaka mentaliteta kot v USA pa ti morem rečt da maš res bujno domišljijo.

Ne moti se, mimosunjenc. Ti namreč opisuješ imaginarno verzijo.

Yohan del Sud ::

Whoah. 8-O Žebljica na glavico.

Še anekdota za konec.

V OŠ sem imel stalnega standardnega bulliya. Ok.

Po petnajsti obletnici valete je to človek z orenk bušijem, grdo ženo, tečnim frocem, zaposlen je pa kot prevoznik predpražnikov.

Ok, saj ne da je moje seksualno življenje kaj boljše, tudi plača in telo verjetno ne...

Ampak šofer v tovarni predpražnikov... >:D :D >:D :D >:D :D >:D :D

Mogoče bo enkrat šef raznašalcev predpražnikov za južnovrhniško regijo... :\ :\ :D >:D

undefined ::

> Po petnajsti obletnici valete je to človek z orenk bušijem, grdo ženo, tečnim frocem, zaposlen je pa kot prevoznik predpražnikov.

Počakaj da pride do ločitve, froc mu postane narkoman, zgubi zaposlitev in postane klošar. ;)

pivmik ::

antonija:
Se čisto strinjam s tabo glede učiteljev.

IceMan:
Ti si pa malo "zablodu".

Yohan del Sud:
Vseeno boljše kot da je postal kak zločinec.
Še dobro (tudi za nas) je prišu skozi. :)
LP, Gregor GRE^

Rippy ::

IceMan je napisal:

Rippy, zakaj imam občutek, da so se ti roke tresle, ko si spisal tale zgornji post?

Mogoče pa zato, ker si mi dozdeva, da si le sam dostikrat v posmehu vrstnikov, potem pa moraš za kompenzacijo pač napisat nekaj o profesorju, ki se po tvoji presoji enači s tabo. Ampak se motiš, ti še na začetku tega nisi, kjer je že ta profesor. ;)
__________________________

Roke se mi niso tresle :) pač mi se je zdelo predobro da nebi omenu, ne vidiš usak dan kako nekdo prefesorju torbo u glavo zabriše al pa ga na omaro postavjo pa ga tolk dolg dol ne pustijo dokler ne začne pet ruske pesmice... >:D. Texas pa ni razred zase, prau fajn ambijent in mi smo pridne živalce 0:) :P. Sicer pa mi je ta članek dau gradivo kaj bom za seminarsko naredu pri sociologiji za zadn trimester, mal devlish, naj kr bere >:D

undefined ::

> IceMan:
> Ti si pa malo "zablodu".

Zablodu je tvoj fotr, mimosunjenec.

Coinbird ::

Servus
Zelo dobra tema, ki ima ogromne potencjale za debato. Ko sem pa prebral vaše poste so se mi začele v očeh zrcaliti podobe preteklosti. Nebom dramatiziral, navajam pa moj primer.

Post je bolj zgodba in razmišljanje.

V OŠ sem bil mal večino predmetov 3, raztural pa pri tujih jezikih pa zelo zelo rad debatiral (še vedno). Dve stavi pa so izstopale.
1. Velik temprament. Res sem se znal razjezit ne vsako stvar.
2. Moj priimek je po zaslugi staršev poznan v teh krajih in to mi je v OS šoli povzročilo same težave.

V prvih razredih OŠ je bil temprament tisto kar me je ločilo od skupine in počasi so sošolci ugotovil, da je to stikalo, ki ga je treba pritisnit, da se lahko zabavajo na tuj račun. Nevem ampak prirojen značaj ni lahko obvladat/zatret posebaj pri teh letih.
Sadizem v osnovni obliki, nekatere sem le pribljižal povabil na rojstni dan in podobno,..vedno se najde nekdo za druženje. Knjižničar na moji šoli je bil car, navdušil me je za branje in razmišljanje o svetu. :D
Hja zanimivo, v drugi polovici OŠ pa so moji sošolci našli gnejalno zamenjavo za prvo stvar spravli so se na to kdo sem po priimku in tako sem bil nepupolaren, nevoščljivost. Frajerji so pač kadili čike, pil alkohol, pisal grafite na šolo.

Zanimivo dva faktorja: dotičen značaj, in socjalni status staršev sta privedla do takega razpona med mano in družbo. Učitelji so pri tem bli čisto nesposobni, ko sem se tepu z folkom pa so me vlekli na stran in me spraševal zakaj se trepem. Se točno spomnim, da sem razlagal "v razredu so skupine, jaz ne spadam nikamor,.." razumevanje odraslih na nuli.

Na koncu osnovne sem pa naredil red; vsem sem povedal svoje in se odločil da grem v srednjo šolo v drugo mesto in to v internat začel sem iz nule. To je blo zakon, nobenega ne poznaš nobeden ne pozna tebe.

V družbo sem se super vklopil, nikol mel težave postal sem filozof moje klape in počel vse ostale aktivnosti. Žural, pil skakl za bejbami vse mi je pasalo ker sem bil sprejet v družbi takšen kot sem iz osnove. Brez bilokakih predsodkov.:D

Zdaj sem star nad dvajset in razumem določene stvari dosti bolj, kot bilo kdo drug. Stvari so bolj dosti jasne ko se predebatirajo.

Razmišljanje:
Preden začneš spreminjati svet, spremeni sebe. Kar je seveda težje zato želijo spremeniti druge. To ponavadi vodi v netoleranco. Inteligenten človek, ki pa daje drugim nasvete pa postane v družbi nepriljubljen ker jih nihče ne upošteva al pa si ljudje mislijo "češ kaj se pa ta dela pametnega". Vrjemem da se človek uči -dokler živi(žal).

AtaStrumf ::

JOJ, včer sem si reku, da ne bom nič komentiral, ampak dons ste pa totalno preterali. A ste slučajno vsi hodil na isto šolo ali ste vsaj ista generacija in ste vsaj en dan preživeli v kakšni ameriški šoli? DIDN'T THINK SO!!! Resnica je kot vedno nekje vmes, zato nehajte že enkrat s to glupo debato, ker ste vsi po spisku izpadli kot eni zafrustrirani geeki. ĐIZS!!!

undefined ::

> zato nehajte že enkrat s to glupo debato, ker ste vsi po spisku izpadli kot eni zafrustrirani geeki. ĐIZS!!!

Tvoje avtobiografije nas ne zanimajo.

leinad ::

Se sreca da obstajamo "mimosunjenci"(-res vrhunec intelektualnih pravopisnih inovacij:\ ), da vam "sunjencem" skusamo odpret oci a kaj vam moremo ko ste pa slepi.

Ce si sam imel bolj mucno preteklost mi verjemi da si bil bolj izjema kot pa zrtev utecenega protokola trpincenja ki je uveljavljen v USA.

undefined ::

> Ce si sam imel bolj mucno preteklost mi verjemi da si bil bolj izjema kot pa zrtev utecenega protokola trpincenja ki je uveljavljen v USA.

Osebno sem imel srečo biti le opazovalec, zato tudi dobro poznam sistem pri nas, za razliko od redkih mimosunjencev, ki mislijo, da vedo bilošto o ZDA, pa še bili niso nikoli tam.

Coinbird ::

Z avtorjem članka se strinjam glede učiteljev, ki so ponavadi samo statisti. Redki so res pravi pedagogi in majo svojo avtoriteto zgrajeno na trdih temeljih.
Mislim, da se tukaj slovensko šolstvo ne razlikuje kaj dosti od tujih. Čeprav se vrjetno doma z določenimi situacijami iz tujine sploh ne srečujemo, ker smo le drugačna družba iz ekonomskega, kulturnega in nacjonalnega vidika. Poleg tega pa je tukaj velikost šolskih ustanov dosti manjša. Recimo drugje so univerze prava naselaja zase, tukaj je pa vse več ali manj integrirano v okolje.

leinad ::

Cemu bi potoval preko luze v dezelo ki se mi se povrhu vsega prav gabi, ko pa ima ta ista dezela najbolj razvito filmsko industrijo na svetu, ki je posnela ze veliko materiala kateri podpira moje trditve, v sloveniji ga imenujemo dokumentarni filmi, ki pa bazirajo na realnih osnovah oz. dogajanju, ki pa je na zalost pac taksno kot je.

undefined ::

Pri nas še vedo ne, kaj pomeni filmografija. Za vsak boljši slovenski film je moral biti v ozadju čefurski režiser.

Kar pa se tiče čezlužja, pa moraš prvo iti tja, da lahko govoriš o tamkajšnjih prebivalcih. Posploševati pa še takrat ne moreš. Trenutno pa še veš ne kaj govoriš.

leinad ::

Pri nas še vedo ne, kaj pomeni filmografija. Za vsak boljši slovenski film je moral biti v ozadju čefurski režiser.

:| kaj ma pa to zdaj veze s to temo?

Kaj pa bi naj posploševal, videl sem ze blizu dvajset filmov & dokumentarcev v katerih so bile obsezno zajete US srednje sole in povsod sem videl isto podobo tamkajšnje mentalitete in verjemi mi, da niso bili vsi filmi o isti srednji soli.
Saj mi tudi ni treba iti v Irak, da vidim da tam Jenkiji niso ravno najbolj priljubljeni ampak se imam o tem moznost prepricati na TV.

Oh ja, jaz dobro vem kaj govorim, tisti ki bi rad prodajal banane pa se postevanke ne zna ocitno sedi za drugo tipkovnico.

undefined ::

> Kaj pa bi naj posploševal, videl sem ze blizu dvajset filmov & dokumentarcev v katerih so bile obsezno zajete US srednje sole in povsod sem videl isto podobo tamkajšnje mentalitete in verjemi mi, da niso bili vsi filmi o isti srednji soli.

Jaz sem tudi videl že veliko lokalnih filmov in prispevkov o naših šolah in naši mentaliteti, pa sem opazil, da je bilo večino glavnih reči povsem zgrešenih.

Skratka, če ti človeka sodiš po sliki in opisu drugih, moje sožalje.

EDIT: Tvoj nadaljni post nakazuje, da si pravi mimosunjeni NERD. Kar ostani tak, moje sožalje. ;)

leinad ::

>Skratka, če ti človeka sodiš po sliki in opisu drugih, moje sožalje.

Da tocno to pocnem, ne vem kje ti zivis ampak ocitno mocno za casom, ker to cloveska rasa pocne ze kaksnih 40let in to povsem upraviceno, ker je gradiva dandanes vec kot dovolj iz katerega si lahko dokaj dobro ustvaris svojo sliko in to niso niso neke ala ex-commie showi v katerih so ti skusali na vsak nacin dopovedat, da zivis v raju, ampak so to povsem objektivno snemane oddaje, v katerih ti postrezejo s pozitivnimi kot s negativnimi stranmi pac tiste teme.
Drugo je ce ti vidis eno oddajo pa si na podlagi nje ustvaris mnenje, pa ceprav bi ta oddaja morebiti bila zelo dobra, taksno pocetje po mojem mnenju krivicno potem do tistega o katerem je bila posneta oddaja. Ampak ce si jih videl ze krepko prek 10 na isto temo potem pa res ni nic narobe ce ti one sluzijo kot podlaga pri tvojem bodocem staliscu.

TO me pa sploh ne cudi, da so prikazali napacno podobo SŠ pri nas, ker nekako mocno dvomim, da si ti videl ze mnogo nasih filmov/dokumentarce na to temo glede na to koliko "metrov filmskega traku" pri nas posnamejo na leto, v USA je verjetno stevilka ista le da se tam pogovarjajo v kilometrih, in ne skrbi da ne bi bilo nekaj teh kilometrov rezerviranih za njihove SŠ.

Po cem pa ti sodis Hitlerja, Stalina, Pinocheta, Huseina,...(in se druge podobne "mesarje")?
Sreca pa taka, da obstajajo mehanizmi, ki preprecijo ljudem kot si ti priti do vplivnega politicnega polozaja, ker potem bi verjetno danes mi na veliko castili vse te mesarje, v kolikor pa jih ne bi pa bi bili popljuvani ces da sodimo ljudi na podlagi slik in opisov drugih. Kajneda?

EDIT: Tvoj nadaljni post nakazuje, da si pravi mimosunjeni NERD. Kar ostani tak, moje sožalje. ;)

Kaksen bolj konstruktiven odgovor bi bil prevelik zalogaj za tvojo inteligenco?
Sicer pa si nisi sam kriv, pac se je pri nekaterih evolucijska pot od opice do cloveka ustavila tam nekje na polovici.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huawei zaradi ameriške blokade zmanjšuje proizvodnjo pametnih telefonov

Oddelek: Novice / Android
4425032 (18147) Mr.B
»

Prepad v javnem mnenju med znanstveniki in laiki, a oboji podpirajo vlaganja

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
2411334 (8609) CaqKa

Zakaj Bog dopušča zlo?

Oddelek: Loža
121771 (1555) Gandalfar
»

Podeljene 17. Ig nobelove nagrade za leto 2007

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
325619 (3952) BigWhale
»

Deset najpomembnejših znanstvenih odkritij v 2004

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
73169 (3169) pingec

Več podobnih tem