» »

Danska rešuje programerje

1 2
3
»

MasterMind ::

A softwarskih al "navadnih" ali obojih? Nas zanimajo Softwarski patenti...
Gentoo, KDE uporabnik.

minmax ::

thomas: je.
te studije trdijo, da bi bil napredek brez patentov za software lahko se vecji. dobesedno. preberi si zakljucke.

Davor281 ::

Če koga zanima!

O Barossovi potezi sem pisal vsem slovenskim poslankam in poslancem v Evropskem parlamentu in danes zvečer sem od gospe Mojce Drčar Murko dobil odgovor, ki je ZELO SPODBUDEN v smislu ponovnega branja in pisanja direktive. :)) :)) :))

Ostali zaenkrat "modro molčijo"....>:D >:D >:D

ENjOY!

Looooooka ::

ja peesda vam lena vsem po spisku.
vsi bi radi kr vse kar nekdo nardi mel na pladnu.get real.
in zdej boste te bedne argumente kot so patentiranje 2klika uporablal da boste to vaso lenobo podpiral.
pejte se mal slikat.

in se tole:

Odprta koda je presneto tržna zadeva. Će pogledamo s zornega kota uporabnika, gre za promocijo izdelka, ki ga kasneje z vzdrževanjem pri večjih podjetjih zaslužijo denar. Recimo Red Hat in Suse s prodajo in vzdrževanjem pri drugih podjetjih služijo denat. Konkretno: Red Hat pri nekem podjetju vzdržuje svojo rešitev 1000 terminalov in nekaj 10 strežnikov. Podobno tudi ostala odprtokodna podjetja in posamezniki. Tako se denar dejansko služi!


a to je tok cool?da bos rajs kupval neki na cemer delata po moznosti 2 nesposobna programerja,ki sta zaposlena na faxu kodo potem uporablajo velka podjetja,ki ti zaracunavajo za vzdrzevanje?
JA WUPEEE DOO.

namest da vsi probavate zasluzt na bugih pa storitvah rajs podpirite neki kar bo clo delal.
in mene resno zanima kok vas je tle programerjev k se tok sekirate glede vsega tega skupi.
se bl me zanima kaj bi blo ce bi se enmu od vas posral nardit neki inovativnega pa bi se pol jst pojavu to lepo naprej uporablu ker paccc patentov ni.
namest da tko cist po celi ideji patentiranja pluvate(lene riti oz pac ostali k podpirate mnenje ala leet opensource geekov in podobnih na tem forumu) si rajs vzemte cajt napiste en 10 strani dolg predlog kako bi vi patentiranje omogocil na tak nacin da pac ne bi vsak lolek bolek mogu patentirat stirikotne oblike gumbov na ekranu,na kaksn nacin bi prepreceval zlorabo patentiranja podkupovanja uradnikov.kako bi omogocil enmu mejhnemu cloveku da se potem clo bori za svoj patent in ne zgubu pac samo zato ker ma tist ki mu je idejo spizdil vec kesha za odvetnike.

po vecini pa se zmer mislm da je vecina genijalcev tlele ki nasploh podpirajo idejo "zastonj free open" in takih super "resitev" takih,ki potem nateguje stare mame pa bogate poslovneze za vzdrzevanje sistemov.
kaj je bl cool kokr opremit pisarno z eno zadevo,ki jo po moznosti znata vzdrzvat sam ti tvoj ata pa njegov stric k je howto napisu.se posebi po tem ko je podjetje odvisno od softwera.

no ok zdej smo mal zasli od patentov ampak vseen.
jst mislm da so sokovi v plasticnih steklenicah tud najvecji evil.a bom zato nehu sok pit al bom su v unga v kartonih kupvat?
vecina tlele bi vas skenslala sok pa sla v iskat studenec bogu za hrbtom pa vodo pit.
same great ideje ni kj.


aja:pa se enim ki tlele "raziskave" navajajo.
za vsako stvar lahko nardis raziskavo ki te pripelje do rezultatov,ki jih hoces slisat.
in kar se tice patentiranja grem stavt da bi all mighty microsmell skup spravu 10x bolso raziskavo,ki bi ji tko al tko vsi tlele oporekal.


zdej se pa zacnite vsi javlat k programirate i lepo navedte svoje razloge zakaj bi bli patenti dobri oz slabi.
in pol se javte se tisti k mate podjeta in uporablate TOOOK miljonov programov da bi vas tole spravlo v nek slab polozaj.
ostali,k mate sam 1 kopijo winsev legalno pa najbols da ste tih k vas tole patentiranje tko al tko ne bo cist nc stal.


a ne bi sli rajs miske testirat pa se kregat kera graficna je bl bedna od druge?
tm mate mogoce clo kj za povedat.

BigWhale ::

Thomas:

> V kolikor bi MS res imel kakšne bulšit patente,

Patent dvoklika ni bullshit patent?

> ki bi neupravičeno blokirali posel gospoda Novaka

Ja, sedaj nihce ne sme naterditi PDA naprave, ki omogoca, da ko enkrat kliknes na gumb se zazene en program, ko dvakrat kliknes na gumb se zazene drug program, ko gumb dalj casa drzis se pa zazene tretji program.

Ne, ta patent res nikogar ne blokira.

Tak sistem se ti zdi ok?


> "Komunisti smo, zato privatne lastnine idej ne bomo dovolili! Vsaj ne
> s patenti."

Privatizacija koncepta je bullshit. Privatiziraj nekaj konkretnega in ne nekega bluza. Tisto goraj JE bluz.

> Ideologi ukinitve ali neuvedbe patentov

Patentni zakon ze imamo, ki ni blazno boljsi od tega kar bi radi uvedli.

Ves kaj je narobe s patenti, (tokrat z vsemi ne samo programskimi). GIF ali pa MP3. To je lep primer. Ko patentiras nekaj, ne preganjas krsiteljev patenta, pocakas, recimo deset let, da stvar preide v vsesplosno uporabo, potem se pa odlocis in zacnes racunat licencnino.

Precej nekomunisticno, mar ne? Cisti kapitalizem in prav je tako, exploitation! Od tega bomo vsi imeli korist?

Oprosti ampak, daj mi lepo razlozi, kako je lahko patentiranje dvoklika koristno zame in kako je lahko koristno za IT industrijo? Kaksen napredek nudi moznost uveljavljanja licencnine za svoj patent po dolocenem casu? Kje je korist tukaj in kdo ima korist? Kako lahko sw patenti omogocijo hitrejsi razvoj, ce pa lahko patent vlozi samo tisti, ki poseduje dovolj denarja za to? V glavnem so to vecja podjetja, posameznik ali manjse podjetje to naredi tezje. Kje je korist zame, ce lahko nekdo patentira neko splosno idejo in placa patentnemu uradu, da ne dela obsezne raziskave ali je stvar sploh patentibilna (oni pac niso dolzni to narediti)?

Razlozi mi to, ker res ne razumem od kje tukaj korist za vse nas in za razvoj. Ali bi rad povedal, da za razvoj skrbijo samo tisti, ki si lahko privoscijo vlozit mnozico patentov?

BigWhale ::

Luka? Eh?

> vsi bi radi kr vse kar nekdo nardi mel na pladnu.get real.
> in zdej boste te bedne argumente kot so patentiranje 2klika uporablal
> da boste to vaso lenobo podpiral.

Ti niti ne ves o cem se pogovarjamo, a?

Od tega patenta dvoklika ne more nihce nicesar imeti, ne na pladnju, ne na papirnatem piknik krozniku.. A sploh ves kaj ta patent omenja?

Eh, brez veze, ne ves kaj govoris, potem pa mal bluzis...

Thomas ::

A nisem bil dovolj jasen? Dvomarela in dvoklik sta bulšitiranje. Vse očitno in prej obstoječe je bulšitiranje.

Šlo je za zlorabo sistema patentov, zato postopek za odvzem ni vprašanje, postopek za razveljavitev je na mestu. Je. Sem reku revizija bulšitov!

Thomas ::

Tako kot so v Ameriki z metodo DNA šli sistematično preverjat, če je kdo po nedolžnem zaprt in so jih frajali kar precej.

Ne pa da bi rekli - "jih ne bomo več zapiral, lahko koga bi koga po nedolžnem!"

Bulšite treba spucat kar se da, samo to.

Markoff ::

Kako si nekateri vzamejo čas za lajanje po S-T, kot da so bolj papeški od papeža in bolj politični od politike same. Ne vem, ali me to zabava ali skrbi...

Vem, da so SW patenti škodljivi. A nimam ne časa, ne volje, da bi se s tem ukvarjal. Konec koncev se to mene ne tiče. Tako kot se nihče ne bori za stvari, ki se tičejo mene, to velja obratno. Če kdo ne želi SW patentov, bo že naredil vse, kar je potrebno, da se jih ne uvede ali pa uvede pod povsem drugačnimi pogoji in omejitvami. Tudi slovenskih kmetov niso podpirali italijanski leta 1515. Mislite, da so slovenski kmetje podpirali oktobrsko revolucijo? Pa Rusi Tiananmen? Pa kitajski študentje protestirali proti sekanju brazilskega pragozda? Največji čudež bo, če bo človek dejansko preživel naslednjih nekaj 1000 let...

Torej: če cele dneve pisarite po S-T (saj vemo, na koga leti, mar ne?), ali nimate službe (in ste dokaj nekoristen član družbe) ali pa zelo slabo opravljate svojo službo in si zaslužite brco (in ste tako ali tako nekoristen član družbe). Če pa ima kdo resen namen kaj storiti, pa veste, kdo je kdo in kaj je kaj in se (politično) aktivirajte.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Markoff ::

Mimogrede: zadnjič sem nekje prebral, da je za pravno razveljavitev kateregakoli patenta potrebnih ca. 3 mio USD in 2 leti pravdanja. Kdo pa ima toliko denarja in toliko časa?

Toliko o retroaktivnem "čiščenju bulšita".
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Thomas ::

"Najrajš" mam take, ki hodijo na forum filozofirat, kako je to izguba časa. Kaj hudiča si se sploh prjavu?

borchi ::

V kolikor bi MS res imel kakšne bulšit patente, ki bi neupravičeno blokirali posel gospoda Novaka, naj mu pomaga EU s posebnimi skladi za sodne bitke in še kako drugače.


ŠE ENKRAT!!! UPAM, DA BOŠ TOKRAT SLIŠAL?! ZAKAJ NE BI NAREDILI DIREKTIVE TAKE, DA NE BI RABILI MILJARDNEGA SKLADA ZA BITKE NOVAKOV PROTI KORPORACIJAM? IN MIMOGREDE PRIŠPARALI NEKEJ DENARJA AL PA GA NAMENLI ZA KREDITE NOVAKOM?

P.S. CAPS LOCK SO NAMERNO! ZA GLUHE.
l'jga

BigWhale ::

Thomas, pa se ti ne zdi, da bi bilo bolje, ce bi imeli tako patentno zakonodajo, ki bi preprecevala in prefiltrirala precejsnjo mero takih bullshitov? In patentne ustanove, ki bi se s tem ukvarjale?

Saj ves, bolje preventiva, kot kurativa...

IgorGrozni ::

Thomas :

To, da kapitalizem v resnici manjša prepad med najbogatejšimi in rajo, pa vem, da vam ni jasno. Vam noče biti jasno. Čeprav so podatki nedvoumni, kako se delničarstvo (lastništvo) širi, ne oža.


Po tejle logiki, se je z certifikatskim delništvom zmanjšal ekonomski prepad med Slovenci ?
Če pa misliš zgodovinsko, je kapitalizem res zmanjšal fevdalni prepad. Ga je pa tudi socializem in bi ga katerikoli drugi mešani sistem, zrasel po 1848 Pomladi narodov in WW 1 in 2.!
V trendu najbolj kapitalistične države ZDA, je povečevanje premoženjskih razlik med Američani ! Nič ne pomaga distribucija posameznih delnic.

Thomas, tale brezrezervna apologija kapitalizma ti ni v čast( moje mnenje). V tvoji sedanji izvedbi smrdi po veri.
Če pa si zvijačno izmišljaš potrditve, se opravičujem.

Se pa strinjam, da so za nekatere batine potrebne, le zvijače so odveč. Z pestjo po betici je tisto, kar bodo razumeli :D

LP.IgorGrozni

Thomas ::

> ZAKAJ NE BI NAREDILI DIREKTIVE TAKE, DA NE BI RABILI MILJARDNEGA SKLADA ZA BITKE NOVAKOV PROTI KORPORACIJAM?

Iz dveh razlogov. Ker taka že je. Ni mišljeno, da bi se eni šli afne guncat. Kar že obstaja, ni patentibilno. Kar je očitno, ni patentibilno. Kar je "presplošno", ni patentibilno.

To je prvi razlog.

Drugi je ta, da moramo popucat vsa možna sranja za nazaj. Mormo recimo tudi v SLO zapore it in z DNA analizo mogoče kakšnga ven spustit. Mormo pogledat, keri zakoni so čudni in jih renovirat. To je itak stalna služba države, da gre v take reči. Patente tudi pogledat, jasno.


> Thomas, pa se ti ne zdi, da bi bilo bolje, ce bi imeli tako patentno zakonodajo, ki bi preprecevala in prefiltrirala precejsnjo mero takih bullshitov?

Absolutno da ja. Ampak algoritem mora bit patentibilen v določenih pogojih. Če je kljuka za avto. Ni razloga za diskriminacijo.

------------------------

Še enkrat: Principi patentiranja MORAJO biti spoštovani. In popravljene napake, če se odkrijejo.

Kwa pa je problem s tistim dvoklikom? Ugotoviti, da ga je rabil Atari (govorim na pamet) že leta 1990 - in šlus! Dvomarela je potekla že 1960.

gpg ::

Za začetek dve izjavi predstavnikov Urada za intelektualno lastnino:
- idej se ne da patentirati
- neumnih patentov ni

Glede ZDA vs EU:
- Programski patenti niso v ZDA že od nekdaj. Ta možnost se je odprla šele z odločitvijo Vrhovnega sodišča v letu 1981 in še bolj z odločitvijo Zveznega sodišča v letu 1990.
- Rethinking the European ICT Agenda - Ten ICT-breakthroughs for reaching Lisbon goals (PriceWaterhouseCoopers): "There are particular threats to the European ICT industry such as the current discussion on the patent on software. The mild regime of IP protection in the past has led to a very innovative and competitive software industry with low entry barriers."


Naj pojasnim, da jaz na avtorske pravice in patente, ne gledam kot na naravne oz. od Boga podeljene pravice s katerimi se rodi vsak človek. Osebno mi je bližja rešitev, kot jo narekuje ustava ZDA: "The Congress shall have Power To promote the Progress of Science and useful Arts, by securing for limited Times to Authors and Inventors the exclusive Right to their respective Writings and Discoveries." Skratka pomembno mi je predvsem to, ali je nek sistem dober za družbo kot celoto, ali ne.

Ne verjamem, da obstaja idealen sistem patentnega varstva, ki bo absolutno pravičen. Če se lahko izmislim nek primer, ko sistem ne deluje dobro, to ni dokaz, da je nek drug sistem boljši.

Koliko truda je bilo vloženega v nek izum, ni kriterij, ali je nek izum patentibilen, ali ne. Se mogoče kdo zavzema, da bi bilo temu tako? Skratka, ali ga je v pol ure izumil Janez s štiri razredi osemletke, ali je na tem delalo več doktorjev več let, je povsem nepomembno, kar zadeva patentni sistem.

Ker monopolov načeloma ne razumnemo kot nekaj pozitivnega, leži breme dokazovanja na tistih, ki želite podeljevati monopolne pravice.

PS
Looooookam, kar nam očitaš neznanje, me zanima, koliko zahtevkov patentnih prijav programskih patentov si že prebral? In kot sem rekel že cmanu, če znaš definirat "bedast patent", kar na dan z besedo!

Tomas, kje si zasledil kriterija očitnosti in presplošnosti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gpg ()

borchi ::

Kar že obstaja, ni patentibilno. Kar je očitno, ni patentibilno. Kar je "presplošno", ni patentibilno.


tole bi potem lahko zapisali kar takole:

kar je _ _ _ _ _ _ ni patentibilno, kar je _ _ _ _ _ _ _ ni patentibilno.

pol se je pa treba it vislice na sodišču. črke se pa kupuje z $.

Drugi je ta, da moramo popucat vsa možna sranja za nazaj.


se pravi, da je bolš met sranje in pucat kot pa vsaj strmet k temu, da ne bi blo že od začetka čim bolj čisto?
l'jga

Thomas ::

Link.

A complete description of the actual machine or other subject matter for which a patent is sought is required.


To pomeni, da ne more bit kar "nekaj na splošno", kar "avto" recimo, ali "sort" - ne moreš patentirat.

Konkretne izvedbe samo lahko.

Thomas ::

Tko, jest sem povedal kar sem mislil, odgovoril na veliko vprašanj, zdej grem pa delat naprej na tistem, kar bi morda lahko patentiral ... hmm ...

MasterMind ::

Thomas. To je vse lepo in prav. Vprašanje se pa glasi. Kaj ta direktiva dovoli? Kaj bodo podjetja s to direktivo lahko patentirala? Sej dobr, patenti so zarad mene lahko tudi na IT področju. Samo ne takšni kakor so opisani v tej direktivi!
Gentoo, KDE uporabnik.

gpg ::

Thomas, ta stavek samo pravi, da je del patentne prijave tudi opis izuma. Sodnik ne gleda opisa izuma, ko ocenjuje, ali ti kršiš nek patent, ali ne, ampak gleda patentne zahtevke. Če imaš narejeno tako, kot je zapisano v kateremkoli zahtevku patentne prijave, kršiš patent.

username ::

Ne pa da bi rekli - "jih ne bomo več zapiral, lahko koga bi koga po nedolžnem!"
Ja, podobno "logiko" so prodajali v zvezi s prepovedjo nedeljskega obratovanja trgovin: "Lastniki trgovcev kršijo delovno zakonodajo, zato jim vsaj ob nedeljah preprečimo, da silijo prodajalce delat". Namesto da bi kdo poskusil resneje uveljavit že obstoječo zakonodajo.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

BigWhale ::

> Absolutno da ja.

Lepo da ste strinjas.

> Ampak algoritem mora bit patentibilen v določenih pogojih. Če
> je kljuka za avto. Ni razloga za diskriminacijo.

Tukaj se tudi jaz strinjam. Ampak ta direktiva, ki jo EU sprejema, ni taka, da bi to onemogocala. Zato se pa trudimo jo spremeniti.

borchi ::

Namesto da bi kdo poskusil resneje uveljavit že obstoječo zakonodajo.


npr. jankoviča mal bolj grdo izpod čela pogledat? ja, verjetno bo pol zapru trgovine za cel tedn. je pa res, če maš tumasto zakonodajo, ti edino to preostane. grdo gledanje izpod čela. praskanje po riti.
l'jga

Microsoft ::

Zato se pa trudimo jo spremeniti.

To je tvoje mnenje, recimo. Samo, jaz sem dobil obcutek, da se vas vecina tu bojuje nasploh proti ukinitvi SW patentov.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

gpg ::

Definiraj programske patente.

borchi ::

zdej grem pa delat naprej na tistem, kar bi morda lahko patentiral ...


tu pa je thomas, moram priznat, resnično zabil kr ene par žebljev.

patentiranje zaradi patentiranja samega. sj menda vidimo razliko od našega hipotetičnega novaka?
l'jga

BigWhale ::

No, jaz sem zato, da se spremeni obstojeca direktiva, ki bi jo radi sprejeli. Taksna kot je sedaj napisana, je polna bullshita. SW patenti v taki obliki kot so sedaj so tudi polni bullshita.

In zakaj bi en bullshit zamenjali z drugim bullshitom? Potrebujemo nekaj kar zgleda lepse in ne smrdi tako mocno. :)

In za to se vecina trudi. Malo preklikaj linke, ki jih minmax sem posilja, tam lepo pise, tam so tudi popravki, kaksna direktiva je precej bolj sprejemljiva.

Phil ::

Definiraj programske patente.

Ti (Vi) itak ničesar ne bi pustil patentirati. Potem sploh nima smisla dajati definicij in primerov.
LP

borchi ::

Ti (Vi) itak ničesar ne bi pustil patentirati. Potem sploh nima smisla dajati definicij in primerov.


cman, ta pavšal je že thomas dodobra obdelal. bi znal mogoče se kj drugega dodat?
l'jga

gpg ::

cman, dovoliš, da sam govorim v svojem imenu?

Ker splošno sprejete definicije programskih patentih ni, bom povedal, kaj mislim jaz, ko govorim o programskih patentih: "Programski patent je ekskluzivna pravica podeljena vlagatelju patenta do izvajanja določenih postopkov s programom, ki teče na računalniku."

Nisem proti vsem programskim patentom.

Markoff ::

"Najrajš" mam take, ki hodijo na forum filozofirat, kako je to izguba časa. Kaj hudiča si se sploh prjavu?

Zdaj sem pa malo zmeden. Govoriš o meni ali o sebi? Pravzaprav si napisal odlično vprašanje, ki je namenjeno - tebi. :D

*****
Sicer pa - če je tale forum/komentar namenjen filozofskemu natepavanju kosti in ne-podajanju predlogov za spremembo stanja, potem bom na to temo odslej tiho. Upam, da bo tale debata kakšnemu slovenskemu podjetju prinesla korist ali pa odprla novo delovno mesto... :\ >:D
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Markoff ()

Thomas ::

Tebi. Da si pa zmeden se pa ne čudim. Se pozna iz tvojga prejšnjega posta to mau. Ne zaradi "proti patentnih" stališč, pač pa zaradi konfuzne forme in vsebine.

Markoff ::

Eh, Thomas, get a job. Po možnosti v programerskem podjetju, ki ti bo dalo veliko dela. Očitno ga imaš premalo in preveč časa.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Thomas ::

> Mislite, da so slovenski kmetje podpirali oktobrsko revolucijo? Pa Rusi Tiananmen? Pa kitajski študentje protestirali proti sekanju brazilskega pragozda?

Kaj to sploh pomeni, "Rusi podpirali Tiananmen"? Študente al vojsko? Kateri Rusi pa? Oblast ki jo je še vodil Gorbačov al Jelcin še ne na oblasti?

Al pa:

"kitajski študentje protestirali proti sekanju brazilskega pragozda?"

A bi morali, pa niso, al kaj? A ne bi smeli?

Spoiler?

Thomas ::

> Eh, Thomas, get a job.

Jest sem off topic.

Ampak če že vztrajaš, ravno delam en simple programski jezik za vpisovanje zahtev ki jih imajo za urnike v šolah, pa bi prijelo tudi recimo za urnike posadk na letalih, ker bi blo dovolj splošen ta language. Tastari language funkcionira dobro, samo je preveč vnosa pa mogoče prekomplicirano. Delam tak ScheduleBasic.

Tko da dela mam dost, hvala lepa.

Off topic pa izkoriščam za reklamo.

Phil ::

Nisem proti vsem programskim patentom.

No fajn. Jaz sem že dal primer, kaj bi lahko nekdo patentiral, pa ni bil nikomur všeč. Prosim povej primer patenta, ki bi ga ti podprl (definicijo si že dal).
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phil ()

Tear_DR0P ::

The RSA algorithm was invented in 1978 by Ron Rivest, Adi Shamir, and Leonard Adleman.

Tale Adi Shamir prihaja iz dela indije, ki je neverjetno bogat - z znanjem in fizičnim bogastvom. V provinci od koder izvira se indijci že stoletja ukvarjajo z norimi matematičnimi in statističnimi idejami in jih tudi realizirajo. Cela provinca je neverjetno napredna v statistiki - poleg tega jim dobro leži tudi programiranje in razvoj programske opreme.
Dokaj velik del razvijalcev softwera v EU prihaja iz indije. Če se patentibilnost idej zrealizira, bodo oni patentirali celo goro stvari, in pol se bo zgodil thomasu neljubi preobrat, da EU in ZDA postaneta del tretjega sveta.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Thomas ::

> in pol se bo zgodil thomasu neljubi preobrat, da EU in ZDA postaneta del tretjega sveta.

Let the game begin!

Če je tako, da Indijci (Indonezijci, Kitajci ...) so bolj brihtni, potem naj oni vodijo svet naprej.

ČE so. Nimam nič proti jest.

Markoff ::

> Kaj to sploh pomeni, "Rusi podpirali Tiananmen"? Študente al vojsko? Kateri Rusi pa? Oblast ki jo je še vodil Gorbačov al Jelcin še ne na oblasti?
Al pa:
"kitajski študentje protestirali proti sekanju brazilskega pragozda?"
A bi morali, pa niso, al kaj? A ne bi smeli?
Spoiler?

Ali je to sploh pomembno? Bi lahko na kakršenkoli način vplival na te dogodke? Se ti ne zdi, da se vedno in neprestano vtikuješ v podrobnosti, tudi če to nima smisla in lahko sam razbereš, kaj sem mislil s tem tekstom?

> Ampak če že vztrajaš, ravno delam en simple programski jezik za vpisovanje zahtev ki jih imajo za urnike v šolah, pa bi prijelo tudi recimo za urnike posadk na letalih, ker bi blo dovolj splošen ta language. Tastari language funkcionira dobro, samo je preveč vnosa pa mogoče prekomplicirano. Delam tak ScheduleBasic.
Tko da dela mam dost, hvala lepa.

Me veseli, da si priden. Ne razumem samo, zakaj toliko ustvarjalne energije porabiš na tem forumu in ne:
- narediš nekaj konkretnega, če te ta problematika tako zelo moti
- ustaviš konje in pomisliš, da morda nimaš prav; bolj, ko človek bere tvoje poste, bolj ugotavlja, da nikakor ne priznaš zmote ali napake, temveč narediš vse, da bi imel prav. Ni ravno konstruktivno, priznaš?

Torej, moj predlog vsem je, da vso svojo energijo zberete in pomagate tistim, ki si dejansko prizadevajo za spremembe in jih nekoliko manj pljuvate. Žal nisem znal tega napisati dovolj kratko in jedrnato.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Thomas ::

> Me veseli, da si priden.

Nima tle pridnost kaj dosti. Bolj inovativnost.

> Ne razumem samo, zakaj toliko ustvarjalne energije porabiš na tem forumu in ne:

Baterije filam, tole je easy, very easy.

> da vso svojo energijo zberete in pomagate tistim, ki si dejansko prizadevajo za spremembe

Nismo kar za vsako spremembo. Zato morš bit pa freak, da samo da je sprememba, si pa že za. Sorči.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Notranji ministri soglasno o hrambi prometnih podatkov

Oddelek: Novice / Zasebnost
443808 (2950) poweroff
»

Patenti programske opreme ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12010422 (7463) Gandalfar
»

Svet ministrov sprejel sporno direktivo o programskih patentih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
11313333 (10953) Thomas
»

Slovensko stališče do programskih patentov: aktivno državljanstvo je učinkovito

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
163430 (3430) BigWhale
»

Alarm: nam bo vstop v EU prinesel programske patente? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
5210306 (10306) krho

Več podobnih tem