» »

Paypal podpira tudi Slovenijo

««
3 / 17
»»

wifi4all ::

je mogoce kdo ze dodajal NLB navadno MasterCard v PayPal? men ne dela :(
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

MEDENA ::

je komu že kaj uspelo ????

Stallone ::

Ja meni je lepo z MasterCard-om... Samo še kupim kaj...
Power is nothing without control!

wifi4all ::

katera banka je izdala tvoj MC? kaksen special procedure...?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Brane2 ::

Folk, končno se je tega biznisa lotila tudi ena resna firma: Google !

Baje da bodo imeli svoj sistem zunaj prav kratkem. Me prav zanima, kako bo to zgledalo a glede na njihovo preteklost, se bo verjetno o tem še dolgo govorilo...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

wifi4all ::

@Brane: mas kaksen link, post, anything?

ja, praksa do sedaj je bila, da cesar se je veliki G (ne vec veliki modri) lotil se je spremenilo v suho zlato
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Gandalfar ::

S tem, da so rekli da ne bodo sli v p2p micropayment :(

Brane2 ::

Na Slashdotu je blo včeraj.

Sem zbrskal link, a nisem ziher,d a bo prijel direkt:

link
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

wifi4all ::

Slashdot article
http://slashdot.org/article.pl?sid=05/0...

pa se Reutersov novica
http://www.reuters.com/financeNewsArtic...

ceprav sedaj zgleda, da bi bilo fajn, da en objavi to kot novo novico... zgleda, da je to takoj postal HEADLINE
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

serpent ::

V prejšnjih postih sem prebral da naj bi se stvar, ki jo naročiš prek ebaya v slo neobdavčila, Oziroma da plačaš toliko kot piše na ebayu (prek paypala). Ali velja to tudi za izvenevropske države (USA, Kitjaska,...)? Namen imam namreč kupiti mp3 predvajalnik iz amerike, ki bi stal približno 200$ na ebayu. Z vsemi standarndimi dajatvami bi me stvar stala na koncu veliko več s paypalom pa potemtakem ne..

CHAOS ::

Plačal boš carino. In to za vse kar stane čez $60. Plačal pa jo boš na končno ceno dražbe.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

serpent ::

Aha samo carino brez ddv ane? Carina mislim, da je 10% na končno ceno.

CHAOS ::

Sorry za prej. Tako je, sem ravno pogledal račun. Carina je 0 SIT, je pa 20% DDV na končno ceno, ki pa jo da carinska služba + še neki stroški postopka, ki pa so tam nekje 1000 sit. :D
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Nejc Pintar ::

Hm, meni na kartici piše Master, na drugi strani pa Cirrus, kakšno kartico torej imam?
Lahko je biti prvi, če si edini!

bradek ::

Master ali Maestro? :)

Nejc Pintar ::

Maestro, napaka:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

GregiB ::

Opravil sem prvi nakup prek Paypala... so far so good...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

OldSkul ::

Mah sej to ni nevem kakšen bavbav. Težko, da se kaj ponesreči.

Trdi ::

PayPal zame ne pride v poštev, ker je podjetje bazirano v ZDA. Obstaja kakšna druga podobna firma, ki podpira Slovenijo? Kaj je s preklemanim NETellerjem?! Podpira Poljsko, Ciper, Tuvalu (?!) in Eritrejo (WTF?!). Slovenije pa ne. Od kje ta logika? Razmišljam, da bi rekel, da sem kar v Italiji. Saj bi res lahko bil v Italiji, račun pa imel odprt na NLB. Lahko da ne bo nobenega problema. Kaj mislite?
Trdota d.o.o.

Fury ::

Trdi.. in zakaj PayPal ne dela v ZDA? (kokr jest vem je ebay ameriska zadeva in ebay je naredu paypala?). Al sta EU pa US paypal/ebay nekompatabilna?

Trdi ::

No, odpade že samo zaradi tega, ker se ne da z njega nakazovati denarja na banko (v Sloveniji).

Drugače pa, kar sem mislil - potrebujem to stvar za nakazovanje denarja s poker accounta. in v ZDA je internetni gambling na pol nelegalen. Zato Paypal ne posluje s firmami kot so npr. Party Poker, Empire Poker, Poker Stars itd. Probleme delajo tudi kreditne kartice npr Mastercard in Visa. NETeller je nastal izključno kot odgovor PayPalovega prenehanja sodelovanja z online gambling firmami. :D
Trdota d.o.o.

Gandalfar ::

in kaj oni pravijo?

Trdi ::

A kaj pravi NETeller na to, da ni Slovenije? Nič. Sploh niso odgovorili na email.
Trdota d.o.o.

isliame1 ::

oj

mene pa zanima, ce je ze kdo odpru racun na paypal z viso electron kartico. to je debetna in ne kreditna kartica. ko vnesem stevilko racuna se mi izpise : The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

prosim za pomoc.

sem nekaj kupil na ebayu sedaj pa ne morem placat :)

l.p. MATEJ

Fury ::

Ne vem ce gre :)

sk8ar ::

A se je že kdo lotu... Complete Expanded Use Enrollment zanima me kok časa nej počakam da grem na banko pogledat promet, k pregled stane 500 sit pa nočem 2× it a ma kdo že izkušnje ?
http://www.cycling-forum.info

Gandalfar ::

Complete Expanded Use Enrollmen


kaj je to?

komar ::

Z Viso electron (Debit Cards)gre. Vpišeš kartico, nato ti tržejo 1,50euro (359,85sit) in dobiš številko (PayPal Expanded Use Number) za aktivacijo računa.

Fury ::

To cist lepo dela.. takoj ti potrgajo dol in to je to.. 1 minuto po tem k sem dal, so mi trgal iz vise in sem aktiviru in to je to :)

GregiB ::

No, men se je verification number pojavu nekje 3 dni po prenosu na abanetu v čakalnici...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

JanezekNovak ::

Eno vprašanje, komar je omenil, da se da PayPal plačati tudi z Viso Electron.

Ali se da z Viso Electron tudi plačevati po internetu, če ima kdo mogoče kakšne izkušnje s to debetno plačilno kartico!?

Hvala za odgovore!
http://www.euroairsoft.com/

Trdi ::

Jah, so mi poslali odgovor z Banke Slovenije. Pravijo, da na tisti strani samo opisujejo stanje in ne izdajajo nobenih dovoljenj. Torej ni res, da NETeller ali Paypal ne bi mogli dobiti potrebnih dovoljenj za vse transakcije. Preprosto zato, ker se teh dovoljenj sploh ne izdaja. Banka reče, kaj bo počela in Banka Slovenije to zapiše. Zgleda da so na NETeller in PayPalu (ki menda še vedno ne omogoča cashouta na bančni račun, a ne?) preprosto preveč ignorantski in se jim ne v Sloveniji ne da prijaviti za to dejavnost.
Mogoče če bi naredili eno email akcijo... :D
Trdota d.o.o.

komar ::

Plačaš lahko tam, kjer je označeno z Visa Electron. Čeprav prime tudi tam, kjer je samo logo Visa. Razlika je samo ta, da je z Viso Electron bremenitev računa za obveznosti sprotna.

Visa Electron is very easy to use. Whether you use it at an ATM or to make a purchase online or at an electronic merchant, Visa Electron works just like other Visa cards wherever Visa Electron cards are accepted.

Fury ::

Mislm, da ne prime tam kjer je samo visa logo.. vsaj tako sem slisu par ljudi govort. More bit prav oznaka da tut elektron podpirajo...

yimi ::

Plačevanje in nakazovanje denarja s kreditnimi karticami preko interneta bi lahko primerjali z nečim takim: Ves svoj denar daš v kuverto in ga preko pošte pošlješ na naslov neke domnevne trgovine. Če nekdo oropa poštarja (prisluškuje na liniji) imaš pač smolo. Smola te zopet doleti, če na tem naslovu ni trgovina amapak G. Tat Denarnik, ki ti seveda pospravi kupček v žepeka (enako na internetu->lažna trgovina) in ponovno lahko imaš smolo če se g. Tajnica Nezaupnež, zaposlena v ciljnem naslovu odloči, da bo kupček denarja ki ji ga je poštar prinesel, raje pospravila v žep (ali podbno na internetu -> si Tajnica vzame enga merđoda na tvojo kreditno cifro).
Točno, pozabil sem omeniti, da ko pošlješ denar preko pošte, se "povezava" do tvojega denarja shrani pri njih. Tako, da lahko eventuelni tatje teleportirajo kupček denarja, ki ga imaš doma k sebi. (neko ukrade števike kartic).

Veliko programiram na internetu in vedno bolj i trust plačevanju preko neta NOT!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yimi ()

nodrim ::

jah .. vse to je res .. vendar je z vsem tem tako ...

vso poslovanje še vedno poteka na račun zaupanja in ne na podlagi ne vem kakšnih pogodb in kaj vem česa ...

gre se za zaupanje in s tem dobro ime firme in zadovoljstvo kupcev ... zato imaš na e-bayu možnost komentiranja prodajalca, da potem vsi vejo, ali je dober ali ne in ga s tem prisiliš, da bo korekten ...

seveda je možnost zlorabe vedno mogoča ... tako prek pošte, kot prek interneta in v živo v trgovini ... ta procent zlorab je pač nujno zlo, vendar je zelo zelo majhen v primerjavi z ostalim procentom uspešnih nakupov, ki so potekali brez finančnih težav (pozabimo zdej na kakšne zamude ipd.)

tisti, ki bi se spravu nekoga ogoljufat itak ne bi ne vem koliko zaslužil s tem .. če bi se pa spravil na veliko število kreditnih kartic, ga pa itak takoj začne iskat skor cel svet, če že ne samo Amerika, ki ima glede takšnih prekrškov stroge zakone ...

pač .. greš v internetni nakup z dobrim upanjem in debetno kartico, ki je super stvar za te reči .. samo da jo odobrijo za uporabo vsepovsod ... sam imam zaenkrat same dobre izkušnje z internetnimi nakupi tako v Sloveniji kot v tujini .. se pa lahko vedno zgodi, da bo šlo kaj narobe .. čeprav se mi zdi, da je to bolj malo mogoče, ker folk pač hoče delat biznis in ne krast nekim posameznikom, ker se ne splača ...

komar ::

Zato uporabljam debit cards + sem naredil omejitev dviga. Tako, da g.Tajnica si ravno ne bo kupla merđoda.
Goljufanje je bilo in vedno bo.

bastadu ::

Eno vprašanje: Odprl sem si PayPal račun. Sedaj me zanima, ali moram tam gor imeti nek znesek na PayPal računu, da lahko plačujem, ali mi bo kar avtomatsko ko bom kaj plačal, trgalo z Vise? Namreč vpisal sem 'Expanded Use Number' da mi je kao trgalo €1,5 z računa, ki bi jih naj po 4 dnevih dobil nazaj na PayPal račun, ampak zdaj je že skoraj teden dni mimo, pa še ni teh 1,5€ nikjer... In tako ko dam 'Add funds' mi piše, da zaenkrat ne morem tega storiti in blablabla:\

Fury ::

Ne, direkt iz Vise ti trga. Tist 1.5 evra pa dobis nazaj pri prvem nakupu.. jest sem dobil no :)

GregiB ::

Paypal, kot deluje za SLO razumem kot posrednika, da daš njihovem, kao varnem sistemu svojo VISA številko, da ti le-te ni potrebno dajati neposredno prodajalcu. Sicer pa gre transakcija direktno, ko praktično stisneš "Pay" na način tvoja VISA-> Paypal -> Prodajalčev Paypal račun. Tistih 1,5 EUR pa ne boš dobil nakazan nazaj na svoj TRR oz. VISA računa ampak boš pri naslednjem plačilu preko Paypala plačal 1,5 EUR manj od zneska...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

bradek ::

Tako pise, ja. Moje izkusnje so da prvo transakcijo placas v celoti in nato dobis nakazano na viso 1.5EUR ko je ta transakcija opravljena. No, isti smorn.

ganzi ::

Torej z skb krtico, na kateri piše mestro in cirrus ne morem plačevati prek paypala? :(

BaRtMaN ::

Ne.

bastadu ::

Jaz sem že opravil prvi nakup, pa mi še vedno ni vrnilo 1,5€:\

flipflop ::

Baje boš pri naslednjem nakupu plačal 1.5€ manj.

krneki ::

Jaz sem dobil 3 dni po prvem nakupu +1.95$ na kartico.

bastadu ::

Sedaj sem dobil 1,5€ nazaj, ampak ne na PayPal račun ampak kar nazaj na Viso... Zakaj potem Paypal še ne podpira sprejemanje denarja za Slovenijio? Kaj naj bi bil razlog?

territory.si ::

(nujno) plz za hiter ogdovor:

Kako dolgo treba cakat na tisti exntende use stevilko? Recimo, da kliknem in mi vzamejo 1.50€ - kako dolgo potem moram cakat na tisto stevilko. Gre se za to, da hocem se danes poravnat nakup.

krneki ::

Pri meni je bilo 3-4 dni.

territory.si ::

to si gledal preko neta? lahko gres na banko pa zagnjavis za to stevilko?
««
3 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
141925 (495) kloko
»

Paypal v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517602 (10691) techfreak :)
»

A paypal že podpira prejemanje keša v Slo?

Oddelek: Loža
303317 (1977) Klenobo
»

Paypal

Oddelek: Omrežja in internet
172850 (2123) bastadu
»

Kera firma ponuja plačevanje s kreditno prek njih?

Oddelek: Izdelava spletišč
61416 (1324) gregy

Več podobnih tem