» »

MSI k7tpro-2, nekaj informacij!

MSI k7tpro-2, nekaj informacij!

Brody ::

Torej, to platko sm zdele imel doma za 2 dni in durončka 600, pa ker vem da vas kar nekaj zanima ta plata (čip konkurenca kt7?!) sm se odločil narediti en mini testič.







Torej, izgled plate je skoraj isti k njenemu prdhodniku, k7tpro-1. Na prvi pogled je moč opaziti velike kondenzatorje ter pomanjkanje ISA slota (kar mene kar malce jezi, imam namreč USR 56k ISA modem:)).

Ker vem da vs boli za izgled, gremo dalje.



Durončka sm prefarbu (in veliko pričakoval od njega, je namreč 35 teden izdelave, samo jedro pa je hm..malce rjavkaste barve, al pa mogoče vijolčne, v glavnem ne duha ne sluha o zeleni barvi!, kar je dobro seve:)) in ga ftaknu v socket. Gor sm dan pobrušenega gorba ter zagnal računalnik.

prvo kot prvo se je iz kište zaslišal en nerazločen zvok neke babure, pa mi ni blo vse jasn kva za boga je to!?, čez nekaj časa tik pred winsi, spet!! babura na delu. pa grem gledat v priročnik in ugotovim, da je to kao diagnostični glas Hillary Clinton, ki opozarja če je s sistemom kaj narobe, a vendar četudi ni, se prekleta babura vsakič ko prižgeš računalnik oglasi!! Izbirate lahko celo med kitajskim in angleškim jezikom, naj pa opozorim, da zaradi nekakovosti zvoka ne boste nobenega razumeli.:) Izključiti tega hudiča pa ne moreš!



Kar se samega BIOSa zadeva imam nekaj pripomb, namreč, kot najbrš veste se vse nastavlja iz BIOSa, tudi multiplajerje. Multiplajer je plata lepo spremenila, kar je kul ane, potem voltaže so na voljo samo do 1.800 volta, kar je zame kar precejšnja omejitev!! (kljub temu sm laufu durona na 1000 mhz brez problema, z več voltaže bi šel 100% še več!). Nikjer ni opcije za 4-way interleaving, ki jo ima kt7, kar je spet minus, saj 4-w i. kar za nekaj % poveča hitrost. Vse ostalo v biosu je drugače dokaj kul, plata sama pa je stabilna ko hudič!



Tisto nad čemer sm bil presenečen je zvočna kartica!!, ki je popolnoma zadovoljiva za normalnega uporabnika!! Ko sem imel opravka z nekim yamahinim čudom na cuv4x, kjer so bli bl nikakvi driverji, kaj šele za win2k, ki jih sploh ni blo! No tu imaš vse, driverje za vse platforme, inštalira se kartulja brez vsakega problema in zvok je poolnoma zadovoljiv. Torej, če res ne rabite nevemkuga, če ne gledate preveč DVDjev in če imate 2 zvočnika, vam povem da ne rabite druge zvočne!! Pa še prišparali boste kar nekaj tisočakov!! Torej zvočna na plati rulz!!



Gledano kot skupek je plata zadovoljiva, manjka ji nekaj pomembnih opcij v biosu (kar zagrizenim navijačem vsekakor ne bo pogodu) se pa odkupi s stabilnostjo in kul zvočno kartico (integrirano seve:). Plata je za moje pojme idealna za nedeljske overclockerje, ki boje brez problema iz duronov 600 iztisnili 900 mhz+, za extreme pač ta plata ni!



lp!
  • spremenilo: Brody ()

yjj ::

Ponuja se še en super plošča Soltek!

Loki ::

Luni, objavi test.

luni ::

ja zdaj bom dobil se to omenjeno plato, ki jo je brody zmucil pa bom naredil kr eno primerjavo, glede na to da gre za dve trenutno najbolj vroci plati
Artificial Intelligentia

MArko ::

naj povem da sem tut jas to plato mel priloznost prejsni tedn videt. in v glavnem bi se z vsem kar je Brody napisal strinjal. le da je meni uspelo spravit durona sam na 950... na 1G se ni hotlo vec bootat.. oz. je un zenski glas neki muto pa mi ni blo cist jasno kaj. je pa tut res da se plata oglasa tut ko je vse vredu in to kr pogosto kar pri nas ni blo tak motece... bol bi reku da je ta plata poskrbela za veliko smeha med nami. Prestavlanje med kitajscino in anglescino ni prineslo kake razlike... v obeh primerih ne razumes nic. zvocnik za zvok je namrec isti kot zvocniki na modemih da cujes kdaj klice (taki mali v obliki valja).
torej... za vse ki vam ob razunalniku primankuje smeha in vse ki bi radi v pisarni pritegnili pozornost drugih... to je plata za vas :]

VASkO ::

yjj, ponuja pa se se ena super plosca, Epox 8kta+ (jo mam sam :D) !!! luni, objavi test :O!

Brody ::

Marko: sej ne me razumet narobe, jst sm tud mislu s smešnem smislu z bejbo, da dol padeš...največja fora je če vzameš jumper dol, kao da na anglo prešalta, pa je isti kur**:D:D

Medved ::

jaz mam tud to plato doma in me ta mehanični glas spravlja ob živce, vedno k ugasnem računalnik (razdelilnik ma rdeče stikalo) in ko prižgem razdelilnik se računalnik kr vklopi in potem takoj ugasne, kako to izklopim, ni mi všeč ta plata, ne smeš izštekat čist iz elektrike, to ni dobr, posebi če je vreme tak k je, pa nimaš dobre zaščite, hmmm:)

anxieux ::

ta nova izvedba plate k7t pro2 -A ma še gor ATA-100 kontroler!
~Let The HammerFall~

Loki ::

Zaka pa to TomCat?
A se BIOS resetira, ce naredis to?

OldSkul ::

Zdej je še nov BIOS,ki omogoča dvigovanje voltaže tja do 1.85v


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47930306 (16901) Jaffa
»

Nadgradnja procesorja na Abit KT7

Oddelek: Strojna oprema
401694 (1295) c3R4R
»

elite K7S5A težava (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
744322 (3486) Uporabnik
»

ECS Elite K7S5A

Oddelek: Strojna oprema
121375 (1001) Matek
»

Kaj je zdej s temi KT7

Oddelek: Kaj kupiti
291941 (1601) ||_^_||

Več podobnih tem