» »

19' monitorji

19' monitorji

sifu ::

a mi lohk kdo nasteje ene 5,6 najboljsih 17 ali 19' monitorjev k so zdej v prodaji, ker morm narest eno primerjavo med njimi pa ne vem ktere bi primerjau med seboj

thx:D

se boljse ce mi da kdo kasn link od kaksne ze narejene primerjave ali tabele

|jebiveter| ::

Kup si ta novo izdajo Monitorja.
Čeprav se mi zdijo njihove ocene
mal čudne in pristranske imaš na izbiro
veliko število modelov različnih proizvajalcev
monitorjev.
Its nice to be important, but its more important to be nice!

bastadu ::

KLIK za TOP 10 17"

KLIK za TOP 10 19"

Drugače pa maš v novem Monitorju teste 19" in večjih monitorjev...

peroksid ::

No, kar se tiče pristranskosti testov v Monitorju: 19 in več palčne monitorje sem testiral jaz, članek je napisal Matjaž Klančar (na podlagi mojih zapiskov).
Test je bil nepristranski (kolikor je pač ocenjevanje monitorjev, kjer imajo skoraj vsake oči svojega malarja, lahko), zlati monitor pa je podelila komisija štirih urednikov + moja malenkost v neposredni primerjavi najboljših petih monitorjev za vsako velikost. Ocene sem pisal sam in nihče ni vplival name.

Dopuščam pa seveda možnost, da sem kaj spregledal ipd. Če je tako, mi prosim povejte, pa bo naslednjič (upam) boljše.

Sicer se govori, da nekateri zastopniki monitorje pred testom "frizirajo", ampak preverjanje tega je nemogoče (ne moreš vsak monitor razdreti pred testom in iskati skrite magnetke). PC Magazine in drugi velikani na področju revij se tega problema rešijo tako, da gredo v trgovino in kupijo 30 (40, 50, ...) monitorjev in jih testirajo. V Sloveniji si tega nobena revija ne more privoščiti, zato smo malo odvisni tudi od poštenosti zastopnikov. Vseeno pa menim, da so monitorji pošteno ocenjeni (kakšne 2/3 sem namreč videl tudi v uporabi, ne samo modele na testu).

Pa brez zamere.

LP Peter Šepetavc

peroksid ::

No, pozabil sem odgovoriti na vprašanje:
Če imaš okoli 100.000 SIT, ti predlagam, da si ogledaš Hansol 900p ali pa Samsung SyncMaster 950p+. Za malo večje denarje (cca. 160.000 SIT) pa sta najboljša Iiyama VisionMaster 451Pro in Philips Brilliance 109P (upam, da sem vse oznake prav napisal, ker jih pišem iz glave).

Vseeno kupi revijo (Monitor, junijska številka), navsezadnje bo šel en del cene tudi za mojo plačo :P

LP Peter

Boky ::

Sepetavc eno vprasanje. Zlati monitor je dobil Philips 109p20, kot drugega priporocas Iiyama VisionMaster 451Pro. Kako pa je z Hitachi-ijem CM772. Na koncu testa je dobil enako stevilo tock kot Iiyama in Philips, vendar ima najmanjso velikost pike(021), 5 let garancije(ostala 3) in tudi najcenejsi je med to trojico. Moti mogoce navadna cev(Philips in Iiyama Diamondtron), oziroma kaj je bilo tisto dolocilno ?

Thanx

dejc2 ::

JA PHILIPS JE ZAKON JST GA MAM PA MI FUL DOBR DELA IN SLIKA JE ZLO OSTRA.


Šumi je zakon !!!!!!!!!!!!!

bastadu ::

Sepetaves: Kako to, da se na testu ni znašel Samsung 900NF? O tem monitorju sem že čul veliko dobrega in sem upal, da bo to tudi v Monitorju potrjenu, vendar o monitorji ne duha ne sluha. Omenjeno vprašanje sem poslal tudi Matjažu, vendar še nisem dobil odgovora...
Katerega se zdej bolj splača, 900p ali 900NF?

Boky ::

Se opravicujem zaradi podvojenega sporocila. Glede samsunga sem tudi jaz precej dobrega slisal, tako da bi bilo lepo tudi tega malce pretipati.

bastadu ::

BB: Sej lahko zbrišeš podvojen post....

Boky ::

Aha, pa res, thanx!

burekar ::

Kaj pa Sony E400 je v redu monitor? Zadeva je namreč flat, zlo lepa slika, pa še sony je(s popravili se ne mislim živcirat). Mam enga sonyja že 5 let pa je ko nov, pa še sliko ma dost lepšo od lyam.

Enzo77 ::

res skoda, da :'(ni samsunga 900nf v testu
With a license to gib :)

peroksid ::

Hja, Hitachi je zelo dober monitor, vendar vsakič, ko postaviš monitor s trinitron cevjo ob monitor z navadno cevjo, je razlika v živosti barv ogromna (v korist trinitroncev), slika pa zaradi tega deluje boljša, zato tudi zlati monitor za Philipsa. Razlika v ceni pa je (kolikor se spomnim, trenutno namreč nimam revije pri sebi) majhna in zato ni odločilno vplivala.

Glede Samsunga 900NF: testiramo samo monitorje (in vse ostalo), ki nam jih zastopniki pošljejo v test. Zato ni bilo omenjenega Samsunga, manjkalo pa je tudi kar nekaj ostalih monitorjev, ki jih lahko kupiš pri nas. Vsak zastopnik se pač odloči, s katerimi modeli želi sodelovati na testu, saj verjetno tudi kalkulirajo, kako bi se čim boljše odrezali.
900NF še nisem videl v akciji, tako da naj svoje mnenje o njem pove kdo, ki ga ima.

LP Peter

Boky ::

Aha! cool, thanx !

|jebiveter| ::

mam 900nf in stavr se zelo dobro obnese.

Če kogarkoli kaj zanima naj posta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem nov monitor 22" CRT, katerega priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
442257 (1647) glinik
»

razlika med samsung 959NF in 957DF

Oddelek: Strojna oprema
81260 (1097) Matevy
»

Ker monitor od 120 do 140k???

Oddelek: Kaj kupiti
251405 (1145) bastadu
»

Kater 19 monitor do 130k?

Oddelek: Kaj kupiti
281686 (1337) Trdi
»

19"

Oddelek: Kaj kupiti
102019 (1899) andrej

Več podobnih tem