» »

Topic o Mlacomu

Topic o Mlacomu

TheJack ::

Vedno, ampak res vedno se izogibam prepiranju z admini. Tokrat pa ste šli čez rob. Eno uro sem pisal svoj post v ta topic, sedaj pa je cel topic brez pojasnila izginil. Ne v mojem postu, ne v ostalih postih se kršenje vaših famoznih ''pravil'' ni pojavilo. Vsaj ne v večji meri kot kje drugje.
Zaslužimo si pojasnilo. Hvala.
Bonis nocet, qui malis parcit.

ChiefThunder ::

ja, sej ta je pa res mal gnila... najbrž jih je mlacom mal potipu... 8-O:D
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

goba ::

Koloboracionisti!?!

mPrjatu ::

Ne, jst sem prosu ce umaknejo post.
Ker je bil neutemeljen.



lp

para-site ::

aja, to sem pozabu povedat
bela halja ruls:D

Sergio ::

thread je bil odstranjen na željo avtorja.

ker je pač on avtor, se njegovo željo spoštuje, rajt?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

goba ::

sorry:8)

Sergio ::

ni panike. pač niste vedeli... če ste pa TAKO ZELO navezani na ta thread, ga pa lahko odbrišem ter prepovem nadaljnje odgovore... ampak samo če se avtor strinja.

sicer pa mi NIKOLI ne bi odstranili threada, ki bi pljuval po podjetjih, s katerimi sodelujemo...

forum je forum. tukaj VSAK lahko izrazi svoje mnenje. če je le v skladu s pravili... saj razumete :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

mPrjatu ::

HVALA sergio, vendar mislim da posta ni potrebno ponovno objavljati. Ko sem se odlocil za objavo posta sem bil malo prevec nervozen.





lp

TheJack ::

Hvala za pojasnilo...

Ampak kje pa naj potem objavim svoj post (ki z Mlacomom velike veze nima, btw), ki sem ga eno uro pisal? Ljudje morajo moje umotvore vendar prebrati in potem nanje pisati jezne odgovore.:D
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Sergio ::

TheJack: poglej v Ložo. Tam se je odprla nova tema zadevajoč Mlacom.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

TheJack ::

Ne bi imelo velikega smisla, ker ne govori toliko o Mlacomu, ampak o prodajalcih in distributerjih in njihovem obnašanju na splošno (v kar je tudi zbrisani topic zašel, zato sem to besedilo sploh tam objavil). Precej jezen post je to bil. No, ga bom že kje ponucal...

||_^_|| ::

torej odpri temo o prodajalcih in distributerjih in njihovem obnašanju na splošno :)

Uporabnik ::

... tip ne bi rad še enkrat pol ure pisal...

TheJack ::

Eno uro! Sploh pa mam zadevo shranjeno.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Han ::

Thread bi lahko mirno ohranili - samo ustrezno bi ga preimenovali, avtor pa bi svoja (preveč jezna) sporočila malo popravil...

tejo ::

Ne vem kaj vam je zadnjih nekaj dni, da non-stop pljuvate po mlacom?
Malo se umirite, ker bo drugače forum postal pljuvalnik! ;(

kuglvinkl ::

Zaslužili so si!
Your focus determines your reallity

OldSkul ::

Jap Mlacom je en navaden podn!

tedybear ::

mislim,da bi avtor že malce prej razložil zakaj je najprej sploh pljuval čez njih in bil toliko časa tiho ipd...
KABEL RULA!!!

mich ::

Ej mPrjatu kaj so ti v MLACOMU dal 265 MB DDRAM-a for free??
EJ EJ PRJATU JEFTINO SI SE TI PRODAO:P

mPrjatu ::

BRAVO mich, dokazali so mi pac da se niso oni zmotili, drugace pa ne vem, ce se ti prodajas tako poceni je to tvoj problem.



lp

Justy ::

TheJack bravo, zelo lepo napisan (enourni post;))

Se posebaj sem navdusen nad predlogom o tistih zakonih, ki si jih navedel na koncu.

Res je to ena vlka pizdarija, k se gre trgovcem oziroma prodajalcem samo da cim vec prodajo pa ni vazno al je skrt roba ali bilokaj....

Naj oni na vrata svoje stacune nabijejo pravila in folk naj to prebere (recimo njihova glupa pravila poslovanja, k vsi pol vidmo kaka so ko pride do reklamcije) in me zanima kolko jih bo sploh vstoplo potem v trgovino.

Recimo se en lep primer kar se tice izdelkov je Lexmark. In pol neuki (se mi smilijo nekateri, ker pac vsega ne morejo vedet) vidijo akcijo za printer samo 20 jurju. Potem te kolega ali pac ta poklice in vprasa ce je dober printer kupu, nakar mu omenim da ga bojo nove kartuse prisle vec kostat kot sam printer, pa celjust do podna.

Point je v tem, da prodajlci (oziroma buhteljni) se bolj izkoriscajo neuke kupce.

Kot je rekel TheJack, kupci bi morali biti pred nakupom posvarjeni oziroma seznajeni z vsemi (mogocimi bodocimi) problemi doticnega izdelka. In na tem podrocju prodajalci smrdijo da le kaj. SRAM JIH BILO!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Justy ()

TheJack ::

Hvala za pohvale!

Kot sem že rekel, problem naših trgovcev (pa verjetno ne le naših) je to, ker jih zanima le dobiček, zadovoljstvo kupca jim je pa deveta briga. To je sicer do neke mere razumljivo (čeprav te dolgoročno pokoplje), bi pa zato morala država (z zakoni) poskrbeti za zaščito kupca.
Morda bi veljalo odpreti topic ''horror stories'', kjer bi ljudje pisali o neprijetnih izkušnjah s trgovci in kupljeno robo.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Trdi ::

Dobro, da sem poiskal ta topic, tko sem bil jezen, ko sem videl zaklenjen stari topic. Mislim, da bi ob zapiranju morali bolje razložiti, zakaj je bil zaprt. Pojasnilo je bilo najmanj dvoumno.
Tema se mi namreč zdi zelo koristna. Sam sem se naučil veliko za čase, ko bom naslednjič kupoval komponente.
Bom dal še en primer. Takrat sem bil računalniški analfabet, kupoval sem 486 dx2 80. Še danes imam papirje, ki dokazujejo, da me je prodajalec zaj... Procesor je seveda stari dobri 66 mhz, navit na 80. O 66mhz ni bilo nikjer ne duha ne sluha. lepo je pisalo procesor 80mHz, ki po mojem sploh nikoli ni obstajal. Dobro, le malo preveč easy za publiko, ki to bere, pa vseeno. Podjetje je bilo PIS Bled, zdaj pa je prestavljeno v Radovljico. (ja, to podjetje redno spremljam :))
Trdota d.o.o.

Jebiveter ::

486 dx2 80MHz SO OBSTAJALE in SE OBSTAJAJO! Res je, da mogoce ne Intelove, vendar imam doma delujoco AMDjevo 486 dx2 80MHz! Pise tud na cipu! Tko da o tem ni debate!
Je pa res, da je svinjarija to kar se dogaja z slovenskimi racunalniskimi trgovinami!
Najprej bi kot zavajanje kupca navedel primer ene plate, ki jo ena dolocena firma na ceniku sicer ima, ampak je v skladiscu ze 3 mesece nimajo! Potem so tukaj oderuske cene! Glede na evropske drzave in njihov BDP (oz. place) so pri nas stvari ocitno predrage! Na koncu pa so se servisi oz. "support"! Ta je v SLO katastrofalen! Aja, BTW: To sicer ne velja za vse rac. trg. v SLO ampak za veliko vecino!
Nakaj bo potrebno nardit, fantje! Treba je poskrbet za profesionalnost v vseh pogledih! Gremo zbombardirat Mlacom?!:D>:D
:DCakte, zdej nimam cajta. Kaj pa jutri?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

||_^_|| ::

poznam primer ko je firma dobavljala racunalnike za neko solo.
Na racunih so bli PIII v kištah pa celeroni, biosi pa takšni da so pokazal PIII. VELIIIK DNARJA takrat blo...

Trdi ::

A je ta firma, ki prodaja stvari, ki jih nima, slučajno JAE? Po legendah, ki sem jih slišal o njih smo delali poskuse. Dvema klicema v istem dnevu o istem proizvodu sta sledial popolnoma drugačna odgovora: "bomo dobil v ponedeljek" in "tega nimamo in tudi nikoli ne bomo imeli"

Dam konkreten primer še za moj monitor:
Kupiti sen hotel Samsung 900NF pri JAE. Fantje so me šopal ne vem koliko časa ("pride jutri"), da so mi lahko povedali, da ta monitor ni več v proizvodnji spljoh. No, potem bom pa kupil njegovega naslednika, sem rekel. OK, cool, so rekli. Njegov neposredni naslednik je (mislim) 957DF. Ne boste verjeli, gospod. Je veliko boljši in še za 2 ducata slovenskih cekinov cenejši! Seveda se mi je zmračilo pred očmi in sem šel pogledat na internet. Komaj sem našel podatke o teh monitorjih (so bili tako novi). Medtem ko je bil 900NF monitor visokega razreda, je bil 957DF monitor srednjega razreda. Naslednik pa tak!!! Seveda sem potem dobil tudi resničnega naslednika 959NF, katerega cena je nekaj podobnega. Kakšni prasci! Sem potem poklical še enkrat in jih nahrulil, da tko se z mano ne bojo špilal. Ej ,ne boste verjeli, da je strokovnjak na drugi strani vztrajal pri svojem. A zakaj? Zato, ker ta monitor je takrat bil povsod v Sloveniji na voljo (957 DF), medtem ko sem 959nf moral naročiti in sem nanj čakal 2 meseca, dokler se pač niso usmilili Slovencev in nam poslali ducat monitorjev (10 jih je naročila tudi POP TV in na njih čakala 3 mesece). Mislim, a ni to kriminal?!

Glede procesorja. Ok, dobro, potem je bil tudi 80 mHz, ampak moj je pa bil 66mHz sigurno. Pa še nekaj sem prepričan: takrat ni bilo nobenega 80 mHz procesorja. Mislim, dost si je upal gospod Dušan Pogačnik. Ja, tudi njegovega imena se spomnim. Čutim, da se mu bom enkrat lahko maščeval...
Trdota d.o.o.

Justy ::

Bile so 80 MHz 486-ke, takrat ko so prvi 75 Mhz P1 prsli....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaše računalniške komponente skozi zgodovino? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
738020 (4822) floyd1
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
728024 (6918) H3ro1n
»

vaše prvo računalo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1138600 (7138) flipflop
»

Koga ima AMD za norca? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15611346 (7687) TheJack
»

zakaj ste kupili racunalnik ???

Oddelek: Loža
222002 (1575) DOLF

Več podobnih tem