» »

Koliko mislite da bodo padle cene Gefrocev (sedanjih)

Koliko mislite da bodo padle cene Gefrocev (sedanjih)

SkyNet ::

Kot vsi vemo kmalu pridejo raznorazne ivedenke Gf4. Ker se bom v bližnji prihidnosti najverjetneje odločil za nakup nove grafikulje, me zanima kakšna so vaša pričakovanja glede spusta cen. Denimo če bi se Gf3 ti500 spustil na 60 jurjev, bi ga verjetno kupil. A če za ta denar dobim Gf4Mx (najmočnejšo) pak kupim to. Kaj pa če se ATI zniža? Kupim njega?

Zmedeno...
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

ChiefThunder ::

hmm, najbolj je še mal počakat, da vidmo kakšne poštene teste in dejanske cene... jz si bom najbrž enga radeona omislu. :)
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Thanatos ::

Zmedeno je še bolj saj noben ne ve kaj bo z Atijevim R300. Pravjo da pride ven aprila-maja 02. Na katerga bomo čakal GF4 al R300?

SLOWWWeb.net ::

cca. od 20-25 za TI 200 , TI500 cca. 30. Potem pa bodo dal ven še 128Mb kartice,...cena ne bo spremenjena >:D .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

kinetik ::

bo nova cena a za tulk se bodo znižale ;);););)
nic pametnega nimam za povedati

Buggy ::

V megahitovem ceniku sem videl MX440 se prodaja za 47.000SIT.
Kako bo to vplivalo na druge kartice, se pa se nic ne pozna.

Tiger ::

Na http://www.jae.si/ boste videli ponudbo za Geforce4 in sicer za 40k. Vendar samo za prvih 100 kupcev.

AlBundy ::

Dokler mi bodo igre lepo tekle na mojem GII PRO z 64 DDRom kartie ne bom menjal in pika! Še te igre v celoti ne izkoristijo :8) .
intel inside idiot outside

Mr.B ::

Dokler nebodo pošle zaloge , se bodo prodajal dvojke in trojke , s tem da bo cena padala. Ne misliti da bo kakšna nova GeForce 3 ala Ti Ultra prišla ven , kot je bilo ob prihodu GeForce3 kartic. Enostavno se jih nebo splačalo kupiti , ker bo GeForce 4 serija nadoknadila vse ostale. Sploh pa dolgoročni nakup "zastarelih" kartic ki nepodperajo DirekX 8.1 nesmiselen. Raje počakajte kakšna dva meseca , ko bodo pošle starejše kartice. Prav tako prihajajo tudi ala ultra ATI R200 kartice in z več tudi 128MB rama na njih , tako da bodo cene GeForce 4 Kartic padle, GeForce 2 XXL pa bodo bile nekaj takega kot danes R7000. Prav tako pa bodo cene R8500 kartic padale , ki pa so hitrejša od sedajšnih MX karticic ,praktično od vseh na vseh testih ,....

Recimo jaz sem kupil Geforce 2MX kartico takoj ko je prišla ven in dobavljiva v SI, pa sem šele sedaj začel razmišljati o novejših karticah , pa še nemislim kupiti nove kar tako na horuk , kot naj bi jo dobil pri JAE-tu. Žal so same špekulacije , kakšne bodo performance le teh kartic , tako da se splača malo počakati saj do poletja , ko bodo prišle ven R300 kartice. Večina igerp pa mi na njej dela BP na resoluciji 1024*768 samo ne morem igrati na 32 bitnih barvah.
Pa ne reči , da boste turbo navili svoje oz svojo novo kartico , ampak to vam bo pomagalo le do naslednje novejše igrice , in kam pa jutri ?

KAj priporočam za nakup : Jutri zjutraj R8500 , ker ti nudi več za svojo ceno. Kaj pa s prihodom GeForce 4 kartic ? Počakajmo kaj bodo pokazali testi , in počakajmo kaj bo dal ven ATI. Če se boste odločili za GeForce 4 kartico , vzemite tisto , ki bo imela vse (GPO) funkcije najmočnejše izmed serij GEForce , bo pa "MX" varianta le te. Da bi pa vzeli najcenejšo MX varianto , ki bo navita serija GeForce 3 , recimo kot je sedaj Ti200 , je pa škoda denarja , razen da se boš pohvalil glej imam štirko inside.

Prav tako pa sem pred kratkim bral teste na dveh straneh z 128MB GeForce karticam . V prvem primeru so bile kartice , ki so praktično taka jajca s tako slabim Ramom , ki niso niti sposobne zdrazi deklareranih hitrost , drugi test pri tomu pa so bile konkretne kartice , katerih , pa se spet ne splača kupiti , razen , če bošte igrali z višjimi reolucijami ter 4xFSAA , ampak je nesmiselno, saj glede na ceno le teh.

Če gledamo malo naprej . Ko so prišle GeForce 3 kartice ven se je govorilo da bo trajalo še dve leti , a glej ga zlomka sej ni niti eno leto , ko prihajajo ven nove igre , ki praktično Ti500 postavijo na kolena , le poglejte tale test :DrTom
Kaj se bo zgodilo , ko bodo igre začele uporabljati vse funkcije.S kakšno Ultra GeForce 2 se neboš mogek kej postaviti , ker ti 3GHz procesor nebo mogel kej pomagati , ker se bo večina dogajalo v grafični kartici in ne v procesor . Za primerjavo še test primerjav različnih generacij Grafičnih kartic :anandtech Sicer je tu testerano na stari igri ampak le primerjava. Realno se mi zdi bolje primerajti DrToma , ampak počakajmo kaj bo z gonilniki s strani ATI-ja , in s prihodom GeForce 4 kartic, da se neboste nategnili z nakupom kartice GeForce 4MX , ki bo recimo enaka po funkcjonalnosti ATI-jevem R7000 , ki je v bistvu prvotni Radeon ala ultra. S seveda manjkajočimi funkcijami R8500.Počakajte kakšna dva meseca , pa bodo prišli ven popravki za večino igric , itd.

PS malo sem se razpisal.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATi vs. nVIDIA

Oddelek: Kaj kupiti
312068 (1409) San
»

Graficna kartica - kaj kupiti do 30.000,00 sit

Oddelek: Kaj kupiti
171921 (1487) globoko grlo
»

R300 malenkost...

Oddelek: Strojna oprema
171567 (1113) _Mortal_
»

Geforce4

Oddelek: Novice / Grafične kartice
272036 (2036) tedybear
»

GF 4 MX (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575709 (4664) TheJack

Več podobnih tem