» »

printer sharing (LAN)

printer sharing (LAN)

matic ::

Kako je najbolje sharat printerje na mrezi?
Ena osnovna je da pac na vsaki postaji (masini) das pac printer v sahring (skupno rabo) in na drugih ga namestis kot mrezni printer. Problem je da vsakic ko se printer na novo instalira (zaradi novih winsov ali kakh drugih razlogov) ga jepotrebno namestit ponovno tudi na VSEH drugih postajah na novo!
Druga varianta ki mi neki ne delovala nisem pa se najbols sprobal je da na serverju namestis printer, ki si ga dal neki postaji v share in tega potem spet dalje sheras po mrezi - se pravi na ostalih lokalcih namestis tega ki je na serverju kao potem. Dobra lastnost tega.. da so "kao" vsi printerji na enem mestu in boljsi nadzor nad printerji!!?! Ali pa je to cist mem...? Itaq pa ga je verjetno lih tko treba na novo instalirat na vseh postajah + serverju...

Je se kaka boljsa varianta? Si lahko kaj pomagas z domain serverjem? Karsenkoli komentar, predlog o tem dobrodosel...

ToniT ::

Varianta server in redirect na delovne postaje je najboljša! Ne vem pa, zakaj bi moral na ostalih delovnih postajah menjati drivereje, če si jih menjal na tisti, na katero je printer fizično priklopljen (pod pogojem, da si ohranil imena)?

matic ::

hmmm kaj pa z win domain serverjem!? Tam v Active Directory users and computers je pac opcija da se doda printer in pise samo kao pre.windows200 printer.. kjer pac dodam potem printerje na racunalih z win98 ipd, kaj pa pac tisti racunalniki ki imajo win2000 z printerji in so v domeni? Kako naj tiste printerje dodam? Lahko jih pac dodam na nacin kot pac dodam tiste ki so na win98, v sharing potem pa na vsakem racunalu dodam.. ampak verjetno je tu z active directory kaka boljsa varianta!?
Sploh pa je kaka varianta da mi ni treba it na vsak racunalnik se logirat kot administrator in dodat tiste printerje, ki je zeljeno da jih userji na tem racunalu uporabljajo oz. da jih ta user uporablja!?

Skratka prosim za kak nasvet kako z printerji z domain serverjem!! Hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hyper v Server Pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
19979 (771) broken/link
»

workgroup -> domena

Oddelek: Omrežja in internet
374363 (3181) bastadu
»

TISKALNIK hp deskjet 5150

Oddelek: Strojna oprema
132471 (2037) energetik
»

kako določit printer na LPT2 v W2K?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121440 (1328) ToniT
»

iz workgroup na domain

Oddelek: Programska oprema
141179 (994) matic

Več podobnih tem