» »

Atlantida?

Atlantida?

bigbug ::

Morda kdo pozna kaksno dobro stran o atlantidi in bermudskem trikotniku(ce se da tudi v slovenscini)?:'(

lp

migič ::

Evo, tu je nekaj o Bermudi! tu8-)
Lp!
............. in migali so do konca svojih dni!!!!!!
Migajte z mano, naj živi migič!

bigbug ::

Ok to zame ni ista tema!Ampak naj bo.Jaz sem hotel kake dokaze in debato o tem:)
http://miha77.tripod.com/atlantida/
IN?

MI_KO ::

Ne poznam sicer nobenega članka, vendar vem za eno teorijo, ki je velik bolj verjetna kot tiste naštete na geocities. (Mislim da dva linka gor)

Baje so tam podvodni izviri nekega plina (mislim, da metana, samo ne me držat za besedo). Ko ta plin bruhne ven, se voda peni in ladja potone, ker gostota tekočine pod njo ni več ista (tak kot pene v ladji), poleg tega pa se še vsi zastrupijo.
Enako velja baje tud za letala (metan je redkejši od zraka!)

_Mortal_ ::

A ni metan v rudnikih
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

the_unborn ::

no ja, pa rudarji nimajo kam potonit, no ja vcasih tudi to:D

Alec999 ::

the_unborn ::

clovek bozji kje si ti najdu vec kot dve leti staro temo?:D

Alec999 ::

slucajno sm se spomnu da enga zanimal :8)

Azrael ::

Heh, Atlantido so že davno našli, gre za otok Kreta. Vsi zapisi o Atlantidi štimajo, če se številčnim podatkom iz Platonovih zapiskov, odvzame zadnja ničla (se jih zmanjša za 10x) Platon je prevajal egipčanske zapiske in ni poznal spremembe v egipčanskih zapish števil, ki so jih nenadoma spremenili ravno za faktor 10.

Potem se velikost ujema s Kreto, čas dogodka, število ljudi, velikost ladjevij postane smiselen podatek (da bi pred 11000 leti živelo na Atlantidi polovica ljudi je huda). Vzrok pa je bil izbruh vulkana (iz ŽIT).

Za Bermudski trikotnik pa: Čez to območje je gostota letalskega in ladijskega prometa zelo velika in so bile v preteklosti na tem območju tudi nesreče pogoste.

Velikokrat se omenja izguba letalske enote Flight 19: Razlaga: Pri tleh je bila tanka plast megle, ki je bila s tal komaj opazna, iz zraka pa se ni dalo razločiti ali je spodaj voda ali kopno. Piloti so se izgubili in zašli, Floridski polotok je zelo ozek in se ga preleti zelo hitro. Na koncu v morje niso padli v t.i. Bermudskem trikotniku, ampak v Mehiški zalv, kjer jih ni nihče iskal. To enostavno razloži zakaj so bile radijske zveze izredno slabe, pri usmerjenih antenah, ki so bile obrnjene za 180° narobe... Vsi, tudi piloti so mislili, da so nad Atlantikom in so jih na tleh pričakovali, da bodo prišli iz vzhoda, piloti pa so vstrajno leteli na zahod, v resnici pa so bili že globoko v Mehiškem zalivu.

Izginotje ladje Marine Sulphur Queen, ladje za prevoz tekočega žvepla, ki je izginila brez sledu in klica SOS, baje so jo ukradli vesoljčki... Le kaj se zgodi, če iz nekega razloga pride tekoče žveplo v stik z morko vodo ?!!

Vsa ta "čudna" izginotja se da razložiti če je dovolj podatkov in se ne skrivamo za misteriji...

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

nicnevem ::

...Amen

...Dodal bi le še to, da za vsako še tako čudno, misteriozno stvar obstaja logična razlaga in če je povprečna človeška pamet ne vidi v petih minutah, je še ni potrebno razglasiti za misterij, kar pa se prepogosto dogaja....No., imajo vsaj Misteriji in podobne revije profit od ljudi, ki temu verjamejo ;) ....kakršnih pa je IMO na tem forumu malo in vse manj...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lahko letalo izgine brez vsakršne sledi? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30678089 (18077) Machete
»

Bermudski trikotnik danes

Oddelek: Znanost in tehnologija
175871 (1038) jb_j
»

Google Earth razkril skrivno letalsko oporišče CIE

Oddelek: Novice / Zasebnost
407278 (3247) BigWhale
»

Dokaz o obstoju Atlantide?

Oddelek: Sedem umetnosti
81181 (1061) Ziga Dolhar
»

So našli ATLANTIDO ali ne? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26617221 (14181) GaPe

Več podobnih tem