» »

"Mt. Rainier"

"Mt. Rainier"

«
1
2

aliado ::

Živijo!

Imam CD-RW ki podpira "Mt. Rainier".8-) S katerim programom koristim to funkcijo?:\ Vem, da je to paketno pisanje na CD-RW.;)

LP

aliado

l33t ::

Za to ni kakega posebnega programa, mora se OS podpirati tak nacin zapisovanja.

aliado ::

Ali kateri OS že to podpira?0:)

JLP ::

Seveda obstajajo programi da lahk Mount Rainer uporablaš. Eden teh je recimo Nero InCD.
Live long and prosper!

Airskull ::

Tole bojo Win XP podpiral k bo ven pršu SP1.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Matek ::

JLP, ni čisto tak, InCD deluje z vsemi pekači, ne le tistimi, ki podpirajo Mt. Rainier. Treba pa je imeti veno nameščen InCD za pregledovanje cedejev, posnetih z njim. Mt. Rainier pa je drugo, oraktično je rezultat enak kot pri InCD, CD se da uporabljat kot disketo, vendar pa ni treba imeti nobenega programa, ampak samo drag&drop, kot da bi snemal na disketo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

BaRtMaN ::

Samo mora tud pečka podpirat Mt. Rainier.
Če tega ne veš, pol je to tko, kot da bi hotu z Nokio 5110 snemat videe, pošilat EMSe... :D

JLP ::

Ja MadManMato, sej vem kako Mt. Rainer dela, background formatiranje pa datotečn sistem k je mal bl odporn na napake pa zato mal mn placa ostane za podatke. Pa tud vem da je to drgač k pa zdejšni pocket writing programi pa to. Sam dokler ne bo podpora u OS vdelana se bo pač treba poslužvat programov. In jest sm sam primer povedov ker zdej že podpira Mount Rainer funkcije, če maš ustrezn pekač seveda.
Live long and prosper!

Matek ::

Aha, ok
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

aliado ::

Ali kdo uspešno uporablja Mt. Rainer skupaj z InCD-jem? Meni ni uspelo sformatirati cd-ja. V navodilih piše, da traja formatiranje od 2-5 minut. Meni je včeraj formatiral skoraj eno uro potem sem pa resetiral računalnik, ker se mi ni dalo več čakat. Kaj bi bilo narobe? (CD sem potem zbrisal z nerotom in je bil ok):\

l33t ::

Zakaj potem sploh imet Mt. rainer ce imas Incd. Prav finta je v tem da se ti pekac predstavlja v raziskovalcu (naprimer) kot disk (CD) na katerega lahko shranjujes podatke ali pa jih dol brises in NE rabis nikakrsnega posebnega programja za izvajanje takih stvari, le OS to mora podpirat!

urban ::

Jaz uporabljam Mt.rainer, in lahko samo rečem super stvar!!! CD mi je sformatiralo v minutki in takoj sem lahko uporabljal CD namesto diskete. In ravno to je cel point Mt.rainerja.

Mt.rainer ni isto kot paketno zapisovanje podatkov z Incd-je. In verjemite, ko enkrat dela kot mora, se vam smeji samo od sebe!!!

LP

kuglvinkl ::

In kaj za eno štanco imaš?
Your focus determines your reallity

urban ::

hehe.......eno pocen varianto...LTR48125w>:D :D

LP

kuglvinkl ::

To bi bil Lie-on, rajt? Sem pa pred časom gledal teste MTR na CDR-Info. Nobena pečka ni prstala vseh preizkusov.

Sicer pa kanim naslednji teden ubosti TEACa 40×. Ma kdo izkušnje s to štanco in MT?
Your focus determines your reallity

JLP ::

Ja jest mam Teac CD-W540E (firmware 1.0F) in uporablam InCD. In ni nobenih problemov z Mt. Rainer.
Live long and prosper!

urban ::

Kuglvinkl LIE-on ?? LIE čemu??? ;)

kuglvinkl ::

Že v osnovni šoli me je jebalo to, da mi glava prehiteva roko. In še zdaj to nisem uspel popolnoma sinhronizirati.

Your focus determines your reallity

urban ::

....zajebano življenje.

kuglvinkl ::

Sploh ne... :))
Your focus determines your reallity

ragnarock ::

urh: Uporabljaš Mount Rainier, nisi pa povedal v čem. Morda v XP-jih z SP1? :D

Jure2k ::

Jaz mam SP1 in še nism ugotovil, kje in kako naj bi stvar aktiviral, je pa tudi res, da se nisem orenk poglobil, mam pa 40× TEAC pekač.

urban ::

Ragnar..... ja točno tako, uporabljam Mt.rainier v Xpjih. In tud slučajno za to ni potreben SP1. SP1 še nisem namestil na kompjuter.
Inštaliral sem InCD in to je to. Cd mi sformatira v parih minutah, potem pa je pripravljen za uporabo. Res nič posebno težkega.
In kolikor sem jaz slišal, SP1 sploh ne podpira Mt.Rainierja....:O


LP

Jure2k ::

Res je SP1 ne podpirajo mount rainerja, na žalost. Zanima pa me, ali bodo tisti cdji ki bodo posneti z incdjem kompatibilni z windowsi, ko bodo poznali mount reiner? Oziroma, če jih bo prebavil kak bolj exsotičen os. Jih bom lahko bral v Linuxu?

urban ::

Jure moje mnenje je da bodo podpirali format Mt. R, iz cdjev, ki so posneti z InCD programom.
Kolikor sem jaz opazil pri sebi, ti inCd ko ga formatiraš, zraven "ustavi" tudi program. In ko greš z tem Cd jem na drug računalnik, ki nima InCD program, te vpraša če se lahko inštalira. In seveda, daš DA. In evola, cd lahko bereš tudi tam.
Tako,da ni toliko problemov, kolikor si jih predstavljate, tisti, ki tega še ne uporabljate. Res je simpl!! Tako, da lahko kamot rečem (ko Je_ _ Microsoft)

P.S. za Linux ti pa nebi znal povedat

Kriko ::

Vidim da eni pravite "uporabljam MT.Rainier z InCd-jem"???
Potem ne uporabljaš Mt.Rainier ampak InCD?? To ja razlika, ker za Mt.Rainier kot so nekateri že napisali nebi smel uporabljati nobenega dodatnega programa, samo to zaenkrat ne deluje ali pa tega ne znamo uporabljati. Pekač ki to podpira sem nabavil samo zaradi tega, ker paketno precej uporabljam, zda pa zgleda da to ne dela. Kaj je kdo najdel kje kak site kjer opisujejo kaj glede zapisovanja z Mt.Rainier-jem?
Urh, že dolgo se ve da naj bi Mt.Rainier delal z SP1, zato smo ga pa nekateri čakali, ti pa ga uporabljaš celo brez?? Najprej se pozanimaj kaj sploh MT.Rainier je potem piši, ker tako samo zmedeš ostale ki mislijo prav!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kriko ()

Paramedic ::

Glede na to, da povsod pišejo, da bo kmalu na voljo to tako kot se spodobi - v winsih, predvidevam, da bo izšel kak hotfix za Mt.R? Ker tile extra proggyiji sam smetijo disk :(
End transmission.

Jure2k ::

a je to isto?

A to posname na isti način kot incd, ali je kaj bolj kompatibilen, pomoje je isto sranje, kot je že paramedic povedal, se bom poskušal zaenkrat izogibat dodatnih programčkov, ki mi že tako preveč smetijo sistem.

Kriko ::

To ni noben programček, to dobiš že zraven pri service pack-u 1 za WinXP. Nobene ikone nič ne ne vidiš. Če bo delovalo oziroma če deluje boš lahko samo kaj dal stran, ozirpma vse programe tipa InCD za peketno zapisovanje ker jih ne boš več rabil, seveda pa mora pekaš to funkcijo podpirat!

urban ::

Pa človek, kaj ti je??? (kriko)
Vem, kaj je Mt.R , in ga tudi uporabljam. To , da sem napisal , da ga uporabljam Z inCd jem ne pomeni, da snemam skozi program. Enostavno ta program inštaliraš, tako, kot eno igrico ( npr.) in potem ti ni treba nič več z njim delat, ga sploh ne opaziš, da ga imaš.
Vendar lahko v raziskovalcu, na drag&drop snemaš file itd.....
Je pa res, da potem, ko bodo to vsebovali winsi, ne bo potrebno inštalirat InCD. Vendar bo delovalo čisto enako kot sedaj z InCD (drag&drop)
A je tok težko to razumet???

LP

Urh

Kriko ::

Brez besed

Bx ::

urh:
:-)
to kar ti uporabljaš ni M.R. ampak UDF format CDRW-ja za paketno zapisovanje z InCD-jem

enako (InCD) tudi jaz uporabljam, čeprav moj PX 24x10x40 ne podpira M.R.

lp
Bx

Jure2k ::

Bx, tako tudi jaz trdim, vendar se te teorije nekateri otepajo z vsemi petimi.>:D

urban ::

O.K.. O.K. fantje prepričali ste me, se opravičujem vsem, ki sem jim trdil svojo teorijo ( kriko...), zdej mi pa prosim, sam na hiter razložte, kakšna je potem razlika med uporabljanjem Incd in Mt. rainierjem.

Se prav če tvoj pekač ne podpira Mt.rainerja (Bx), in ti lahko z Incd enako snemaš v raziskovalcu, wordu... na Cd, kot jaz ( moj pekač podpira Mt. rainer). Kaj je potem sploh bistvo Mt. rainerja, jaz sem bil preproičan, da je stvar, ki ti omogoči snemati z npr, drag&drop ( kot disketa)....
Zahvaljujem se za vsa pojasnila, in še enkrat PARDON!!!!

P.S. Upam, da mi bo po vaših razlagah kaj bolj jasno!!

Bx ::

Mt. Rainier je standard
InCD je program

drugače pa poglej TUKAJ če te zanima še kaj o M.R.

pa še tukaj sem nekaj našel
Bx

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bx ()

pivmik ::

1.) Ne vem zakaj debili od ljudi, ki so se izmislili CD-RW niso dali podpore za Mt. Rainier takoj na začetku. Prvič ko sem slišal za CDRW sem pomislil: Ooo končno bom lahko kopiral/brisal datoteke na CD tako kot sem bil navajen z disketami.

2.) InCD != Mt. Rainier
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Tito ::

Poglejte si ta članek: http://www.cdrinfo.com/Sections/Article...

To je bedarija:
2.) InCD != Mt. Rainier
Zadeve o kateri ne veste nič, pustite! IN NE PAMETUJTE!!!

Stvar je predvsem v tem, da bo vsak sektor dobil dodaten zapis, ki bo nosil podatke pomembne za ta sektor (včasih jih niso imel in zato nisi mogle dodajati na disk, razn z posebnimi programi!). Sedaj boš lahko disk formatiral in brisal in pisal brez nepotrebnih programov in programi nebodo zavzeli 100 mb prostora, tako kot ga InCD ! Formatiranje bo znatno hitrejše, nasploh je ta format bolj podoben Fat sistemom (diskete in diski...).... ... .. .

Stvar ni najbolj točna, tako da se nekje lahko rahlo motim, toda prepričan sem, da imam najbolj prav v tem forumu (InCD != Mt. Rainier in podobne blesavosti:D )

Kriko ::

čisto preprsoto ti bom povedal, da boš takoj razumel.
Saj v bistvu je stvar podoba le da ti zdaj uporabljaš dodaten program za paketno zapisovanje.
Z standardom Mt.Rainier ne boš potreboval več nič, ker bo to že v samih windowsih možno brez dodatnega programa. Torej instaliraš WinXP + SP1 in že lahko iz raziskovalca kopiraš , brišeš, datoteke na RW. V bistvu kot psi sam rekel, lahko delaš kot z disketo.
Bistvo je. Ne potrebuješ nobenega programa!

Tito ::

kriko, je zgleda prepreprosto da bi on razumel! Preberte si un link!

Paramedic ::

Dejte, bom še js prstavu pisker, ker zgleda ma vsak svojo teorijo.
Glejte, če za zapisovanje kot na disketo uporabljaš InCD še ne pomeni, da ne uporabljaš MR-ja! Pač InCD namesto windowsa naredi vmesnik za zapisovanje v tem formatu (tko nekak).
Po drugi strani pa, če z InCD-jem formatiraš s formatom UDF, pa ne uporabljaš MR-ja, ampak navadno paketno zapisvanje, za katerega rabiš ta program.
Bistvo je torej, da če formatiraš z MR, pol uporabljaš MR, čeprav uporabljaš program, ne pa raziskovalca.
Pa MR porabi še malo več prostora na CDju, kot UDF (navadno paketno zapisovanje), zato ker ma še mehanizem za odpravljanje napak, ki pridejo če kak sektor crkne.
Torej zaenkrat je za MR potrebno met CDRW s to podporo in napr. InCD. Right?
End transmission.

Han ::

Tako je, Paramedic. Končno en pameten komentar... :)

Kriko: če bo kdaj podpora za Mount Rainier sploh vgrajena v sam operacijski sistem (Windows), bo to preko posebnega programa, ki bo tebi pač malo bolj skrit kot npr. InCD. BREZ programa pa zadeva ne bo delovala. To je tako kot da bi imel sistem brez sistema. :P

Zakaj M$ ni vključil podpore Mt. Rainier formatu? Ker se proizvajalci pečk niso točno držali strogega standarda in ker je M$ nesposoben zagotoviti brezhibno delovanje in posodabljanje programa. Že InCD in WriteCD-RW! Pro nista popolna, DirectCD pa, kolikor mi je znano, novega standarda še sploh ni podprl.

BaToCarx ::

Ker slika pove več kot tisoč besed.
InCd

BlackHole ::

In koliko prostora bo potem na 700 MB CD RW-ju, ko ga bomo sformatirali po Mount. Rainier principu?

Paramedic ::

Nekaj več kot 500MB. Mislim, da je za 650 ostanek 510. Tak, da je to kr škrto, ampak splača se ga pa met za kake backupe.

BaToCarx: na Nerovi strani je že InCD verzija 3.36 :D.
End transmission.

Zgodovina sprememb…

JLP ::

A ma slučajno kdo kle patch za Linux kernele 2.2.x za Mt. Rainier podporo. Sm en cajt nazaj mev ta patch pa link do strani od človeka k vzdržuje ta patch. Zadeva je funkcionirala zlo uredu in bo tud u 2.4.x kernelih vključena. Sam jest sm fajl zgubu pa link do strani tko da če kdo ma, bi se priporočov.
Live long and prosper!

BlackHole ::

Za backupe itak, da je v redu, samo se mi zdi brezveze formatirat rw, ker lahko na njega ravno tako spraviš 650 Mb, kot na navadnega, s to razliko da ga od časa do časa updajetaš. Quick format, pa posnameš spet cel CD. Se mi zdi bolj ekonomično.

Paramedic ::

BlackHole: odvisno kako pogosto delaš backup. Če vsakič, ko je recimo kaka nova verzija izšla, daš prejšnjo iz rw-ja, pa novo gor. Zdej je pa ful zamudno, da bi zaradi ene datoteke spet čaku 10x, ali celo 4x pečenje. Če pa dolgo čakaš, se pa bolj splača, ampak ti po nepotrebnem čaka setup na disku, pa še varno ni ravno. Mislim, da se bolj splača nabavit nekaj 10x 700MB RW-jev, pa si brez skrbi, ker maš MR. Sam jih je težko dobit ;(.
End transmission.

Kriko ::

Han
Seveda je vse logično da nobena stvar n e dela brez programa kar si ti povedal, samo za ker sem nekomu hotel razložit na čim bolj preprost način sem povedal kot piše. Želel sem mu samo povedat da ne bo rabil nič instalirat, ker bo to že dobil zraven SP1, oziroma naj bi bilo v SP1.
In da to kar on uporablja (InCD) ni Mt. Rainier!

Jure2k ::

Mene pa zanima, če je normalno, da tako počasi snema na tako formatirane CD-RW nosilce. Potem, ko ga hočem pa dobit ven, pa kar še ene 2× gori lučka za peko cdjev po 2-3 minute? Delal sem s programom InCD.

pivmik ::

oglejte si ta članek: http://www.cdrinfo.com/Sections/Article... Specific.asp?ArticleHeadline=Mt.%20Rainier%20Format&Series=0

To je bedarija:
2.) InCD != Mt. Rainier
Zadeve o kateri ne veste nič, pustite! IN NE PAMETUJTE!!!

Stvar je predvsem v tem, da bo vsak sektor dobil dodaten zapis, ki bo nosil podatke pomembne za ta sektor (včasih jih niso imel in zato nisi mogle dodajati na disk, razn z posebnimi programi!). Sedaj boš lahko disk formatiral in brisal in pisal brez nepotrebnih programov in programi nebodo zavzeli 100 mb prostora, tako kot ga InCD ! Formatiranje bo znatno hitrejše, nasploh je ta format bolj podoben Fat sistemom (diskete in diski...).... ... .. .

Stvar ni najbolj točna, tako da se nekje lahko rahlo motim, toda prepričan sem, da imam najbolj prav v tem forumu (InCD != Mt. Rainier in podobne blesavosti )


A ti sploh veš kaj pomeni znak !=

!= != =
LP, Gregor GRE^
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako uporabit Mount Rainer pri CDRWjih ????????

Oddelek: Pomoč in nasveti
5913 (847) Jebiveter
»

WinXP in SP1

Oddelek: Pomoč in nasveti
141407 (1046) Tomi
»

Lite-ON 40/12/48 ret VS TEAC 40/12/48 oem?

Oddelek: Kaj kupiti
91089 (857) krucymucy
»

Mt. rainer

Oddelek: Strojna oprema
131316 (909) bf4ed
»

Lastniki TEAC-a 40x Writer-ja!

Oddelek: Strojna oprema
9897 (773) TheJack

Več podobnih tem