» »

Kaj je to screener?

Kaj je to screener?

MI_KO ::

Smešno ne, ampak res ne vem.
Torej zanima me kaj je to screener. Je to res divx film, najslabše kvalitete, ki je bil posnet s kamero v kinu.
Kak pa se imenujejo druge kvalitete (Kot recimo dvd-rip)?

Saj lahko to vprašam ane?

pin29 ::

--->ohranjevalnik zaslona<---
;( ;( ;(

MI_KO ::

Aha. Torej nekdo (ne jaz ampak meni) ponuja 700 mb težki ohranjevalnik zaslona z temo znanstveno fantastičnega filma!8-)

Al pa se ti norca delaš.

Binji ::

Ja je res, kar ti pravis da je:\
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

pin29 ::

oprosti, na hitr sm bral pa sm prebral screensaver ...:8)
Če je film dvd-rip, se to takoj vid, ponavad je pa tud napisan da to je...
Screener filmi majo problem v tem de je ponavad zlo zanč kontrast in vse zlo čudn zgleda..lahk, ne pa vedno

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pin29 ()

MI_KO ::

Hvala se mi je zdelo nekaj takega.
Se pač ne spoznam veliko na filme, kaj morš. Bom mogo not spravit.

3LeR. ::

Mja mas tud post produkcijske screenerje, ki so ponavad zeeelooo dobre kvalitete sam se vedno ne cist tko k dvd rip... Ponavad je zvok mal bl u riti... Tko da sreener ni vedno =drek.

tejo ::

Takole, obrazložitev (če mamo v mislih isto zadevo):
A screener is most times a movie wich was filmed of a screen in cinema. Therefore there are the most actual, but they lack of audio and video quality badly. Some very new screeners are taken from preview videomaterial, but they are rare and still not as good as a DVD rip could be.
:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tejo ()

CaqKa ::

tejo ima prav :).. kajti screener je lahko tudi dvdrip :) obstajajo skrinerji ki so boljši kot nekateri dvdripi. (O-othello)

Bacilio ::

Da ne bo kej res. Screener ne more bit nikol boljsi od DVD-ripa!!! Screener so filmi posneti v kinu. Lahko so samo zakodirani z divx codecom ampak to se ne pomen da majo bolso kvaliteto slike! Zapomn si da screener se nikol ne vlece dol ;) sam dvdripe!

Pa lep pozdrav vsem

Trance-X ::

Kolkr mam jest izkušnje je screener ponavad kr iste kvalitete kolkr če bi gledu dvd rip ... ker je itak zripan iz dvd-ja edina razlika je da se vsake tolk časa pojavi na filmu napis da gre za preview release ... to je pa tud edina razlika ki sem jo jest zaznal, kvaliteta je pa ista kolkr pri dvd ripu (seveda odvisno kako je bil film poripan). :D

BlackHole ::

Pa ne more bit screener enake kvalitete kot DVD-rip. Screener je film sneman s kamero na platno, DVD rip je pa (enkodirana) kopija DVD-ja. DVD pa vemo kaj je.

Bacilio ::

BlackHole ma proc screener je film sneman iz kina in je zato zelo slabe kvalitete. dvd-rip je pa pac dvd rip! 8-O

perci ::

Ne, Blachole nima prav. Tudi ti ne Bacilio. Ponavadi so skrinerji res slabe kvalitete, lahko pa so tudi DVD ripi in posledično zelo dobre kvalitete. Kako se lahko zgodi, da je screeener dvd-rip? Preprosto, filmske hiše včasih kritikom posodijo DVD z filmom, še preden je le-ta v kinu. Ta pa ga zripa in da na net. Simple as that.

Bacilio ::

Hm ze samo ime pove svoje screener! screen- pomeni platno v kinu ali zaslon se pravi film sneman z nekega zaslona. Zakaj bi se dvd-rip imenoval screener ce je dvd-rip?

bradek ::

screener v tej besedni zvezi nima pomena as "platno, screen" ampak kot preview, predogled, get it? Screener je ponavadi napacno poimenovan posnetek v kino ko s kamero posnamejo film in ga ripajo. To ni screener. Screener je zadeva ki jo podjetje poslje opisovalcem da jo opisejo, ponavadi se na screenerju vsakih par minut rolajo napisi "this is the property of blablabla, copyright blablabla". In ce se ta zadeva ripa je enake kvalitete kot dvdrip. Pravih screenerjev ni veliko, obstaja pa malo morje t.i. "cam version" divxov ki so napacno poimenovani screener, ravno zaradi te podobnosti. Screener v nasem pomenu pomeni preview in ne platno.

lp
Brad3K

Bacilio ::

Ok my mistake!

BlackHole ::

Ok, če je tak pol v redu. Kako se pa potem imenuje "zadeva", ki je snemana s kamero na platno?>:D

CaqKa ::

telecine
black hole in bacilio newem zakaj sta se začela kregat če pa je tejo naredil lepi copy/paste? :)
malo pojdita na http://www.isonews.com/8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Bacilio ::

Pol mamo pac zgleda vsi prov!!!

Gandalfar ::

al pa ce ste vsi zmedeni

seznam izrazov:

CAM - zadeva je snemana v kinotu z kamero. Zvok je uporabljen iz kina (torej lahko slisimo ljudi kako jejo kokice, zvizgajo itd..)

TELESYNC - podobno kot zgoraj samo da ima locen vir zvoka

SCREENER - v prvotni obliki je izraz uporabljen za ripe iz VHS kaset. Namrec holywood in se kdo posilja t.i. screener kasete naokoli da si lahko morda kinoti pogledajo zadevo, prevedejo, distributerji ali pac kakrsenkoli poslovni razlog zaradi cesar bi nekdo rabil film na kaseti vzporedno z kinom. Tem kasetam se ponavadi na dnu vrti vsake toliko casa da so last nekega studia in niso za v javnost. Seveda pa se je z razvojem tehnike pojavilo tudi to da te screenerje distribuirajo na DVDjih. Tako dobimo danasnje DVDRIP.SCREENERje . Se vedno se rola spodaj napis da je to last tega pa tega.. Kvaliteta filma prav tako ni nujno da je na taksnem nivoju kakrsn bo bil kasneje komercialni DVD.

DVDRIP - osebek je pac vzel DVD v trgovini in naredil pac rip in to poslal v net.



bo zdaj slo? Besedica screener je v pogovorni rabi ponavadi uporabljena (vsaj pri nas) za CAM/TELESYNC filme. Sicer pa so verjetno bili prvi screenerji z VHSov dosti slabe kvalitete ker VHS pac ni nekaj oh in sploh opevanega (potem ko vidis DVD)

BlackHole ::

Noben se ne krega, mi samo izaražamo scoje mnenje.

d-mon ::

Ne more se pri definiciji necesa izrazat mnenje, saj je definicija, kot nekaj dokazanega.
Get it?
[D-mon]

BlackHole ::

Zdaj bi se pa že lahko začeli kregat, ampak :O .

C00PER ::

hehe, evo strokovne razlage:

CAM - This type of VCD was recorded by someone in a cinema with a camcorder and the audience can be heard! The picture quality is usually OK but the sound is mostly very bad and hard to make out speech.

Telesync - These are also recorded in a cinema but usually on an expensive camera and they should have a seperate audio source (so the audience cannot be heard), these are generally very good quality and highly watchable.

Screener - A Screener is usually recorded form a promotional video tape which is sent to censors and film critics etc.. The quality is usually as good as a commercial VCD, some times a copyright message appears on the screen.

Work-print - Each fram of the film is copied from celluloid (or another source), these are sometimes incomplete movies. The sound is usually perfect and the visual quality can vary.

Whats better: vcd, svcd, or divx?
Svcd and divx are near-dvd quality, vcd is sub-vhs quality. the quality between svcd and divx has been debated a lot, and they both have their strengths and weaknesses. its a matter of personal preference :P

LP :D

Balandeque ::

A se motim, al se s kamero v kinu posnetemu materialu reče "bootleg"?
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

CaqKa ::

joj pa tak kot je cooper napiso je... kaj še sprašujete bedarije?!?

jc ::

kaj pa centropy pomeni? to je tud pr ene par filmih pr kazaa-ju.

Sergio ::

Če se ne motim, je Centropy skupina, ki ripa ter izdaja filme. Warez.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Switch ::

Kaj je screener se ne bom "kregal", lahko pa vam povem, kaj je Bootleg:D
Bootleg je posnetek koncerta, ki ga opravijo s preprosto opremo (beri: v najpogostejših primerih mikrofon in minidisk snemalnik, včasih pa stvar tudi posnamejo z digitalno kamero) vse skupaj razrežejo obdelajo in objavijo na svoji strani, zraven pa dodajo tudi zelo lepe slike skupine. Včasih so kar precej dobre kvalitete, čeprav moramo vzeti v obzir, da se precej sliši občinstvo, saj je zadevo snemal čisto navadni oboževalec določene skupine med občinstvom. Stran ki se ukvarja z bootlegi je npr. Solardream studios, ki se ukvarja s koncerti skupine Dreamtheater. Zahteve za pridobitev bootlega so zelo različne, v kolikor pa je meni znano, je izdelava in reproduciranje bootlegov popolnoma legalno, dokler se s tem ne okoristimo, saj s tem delamo brezplačno reklamo za določeno skupino, katere oboževalci smo:\

pivmik ::

Balandeque: Verjetno si gledal Seinfeld pa so govorili bootleg :)
Verjetno je res, ampak na warez sceni je bootleg film dobre kvalitete(vsaj kar imam jaz doma). primerljiva je celo z DVDjem, zvok je tudi kar v redu. Imam Star Wars 1, 2, 3 DVDBootleg - DivX. Slika je samo malce meglena drugače je v redu.

Swithc: tudi to je ena vrsta bootlega, samo tega Balandeque ni mislil , saj se pogovarjamo o filmih(FILMIH, ne posnetkih).


Pa še neki: DVDSCREENER(DivX) ima isto kvaliteto kot navaden DVDRiP(DivX), le da se ponavadi pojavljajo razna opozorila in prepovedi o kopiranju tega videa, pa npr pri Monsters Inc. je bil en prizor celo izrezan(v kinu in retail verziji pa je bil).

Pol pa mamo več vrst SCREENERjev, VCD screener(lahko iz DVDja ali VHSja, prednje bolj redko), SVCD screener(lahko iz DVDja ali VHSja, slednje bolj redko), DivX DVDSCREENER(samo DVDji konvertirani v DivX/XviD)
LP, Gregor GRE^

CaqKa ::

ni nujno da je dvdscreener enake kvalitete kot dvdrip... kaj če pa je nekdo naredil dvd za screening purpose iz običnega vhsa...? lahko je, ni pa nujno <<< pa itak je ta del bi že zgoraj napisan.. samo ko bi eni malo bolj natančno prebrali.

topsi ::

PicNIK, verjetno si imel v mislih Star Wars 4,5,6...
Žal te moram razočarati, to niso bootlegi temveč so Laserdisc ripi - zato tudi malce meglena slika.

Kar se pa bootlegov tiče, beseda izvira še iz časov pred cdjem:
http://www.classicalrecordings.com/john...

Switch je kar zadel.

p.s.: Si predstavljate bootlegan film :P
Greš s svojo Digital8 na Novo Zelandijo in snemaš Lord of the rings - The Return of the King skupaj s filmsko ekipo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: topsi ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaradi objave Povratnika dobil milijonsko kazen

Oddelek: Novice / Tožbe
4010646 (7294) Spura
»

Kvaliteta filmov, ki jih gledate

Oddelek: Loža
102187 (398) BlackHole
»

Še 8. dni do premiere The Matrix: Reloaded !!SPOILER ALERT!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1009874 (7807) BaRtMaN
»

Matrica Reloaded podira rekorde

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
212712 (2712) Hellios
»

DVD trgovine

Oddelek: Sedem umetnosti
71536 (1407) Tr0n

Več podobnih tem