» »

Doma narejeno pleksi ohisje.

Doma narejeno pleksi ohisje.

TribesMan ::

Helou!

Glih vidim da so vsi uporabniki foruma zadnje čase neki modifikatorsko razpoloženi bom pa še jest pristavil skledico.:D
Uglavnm čez poletje sva se z frendom lotila izdelave lastnega pleksi ohišja. S kljunastim merilom za ušesom8-), ATX specifikacijo na ekranu in veliko domišljije sva najprej naredila obilen načrt in vse skupaj zrisala v AutoCADu. Zatem je prišlo iskanje osebka ki nama je narezal pleksi (lasersko - mater se to dobr sliši). Potem sva zadevo bolj ali manj uspešno zlimala. Zadeva nama je uspela na celi črti udaril naju je edino davek neizkušenosti z limanjem pleksija, zato nekateri spoji zgledajo bl tko tko.
Tle mate še link na najino stran:
Link na homepage

in pa še eno slikico za slinjenje:



Upam da vam je zadevca všeč, definitivno dobr zgleda v resničnosti edino ene par detajlčkov je pač zaj...

No če koga zanima zadevo prodajava, tako da če želite prvo slovensko pleksi ohišje (upam da nisem koga pred mano spregledal :\) navalite količina je omejena.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

alien-w ::

Po mojih podatkih nista prva :D . Ohišje je sicer lepo, toda sam nisem bil nikoli prav velik pristaš popolnoma prozornih ohišij.

Ne razumem zakaj mislita zadevo prodati. Toliko dela vloženega, sedaj pa je ne bosta imela več? Kaj ko bi raje notri vtaknila kakšno neonko ali hladno katodo, pa bi bila zadeva super!

Misty ::

Glede na to, da tole piše TribesMan, sm očitno jaz tisti frend :8) .

alien-w: slike s komponentami so posnete sam za vzorec kako zgleda (pac digitalc je biu na razpolago sam za en dan ). Drgač tistle Philipsov CD-R ni vidu CD-ja že kr lep cajt >:D ...

Ohišju se pa tud vidi, da je potreben svetlobe (blue always).
Vsaj na slikah zgleda nekako zdolgočaseno...

msmiha ::

Ohišje zgleda res dobr. Z kakimi dvema plavima neonkama bi pa trgalo gate:D. Pa venti bi mogli bit tudi prozorni.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

perci ::

Zakaj sta pa napajalc pokonc postavla? A vama ne zastira proca?

TribesMan ::

Ok glede na to da naj bi bil konstrukter jast in da me je misty vrgu pokonc iz postle (bemti boga) bo odgovor bolj na hitro.

Hotel sem da se ohišje odpira z obeh strani, še posebej sem hotel da se zadnji del vključno z matično ploščo in karticami odpre na sistem vrat, torej s panti. tako da ni treba vsakič ven jamat vseh komponent, če se hočeš kej igrat ampk preprosto vse skupi snameš iz ohišja na "pladnju". In zaradi tega je specifika ohišja taka da je matična plošča dvignjena od podna ohišja za okoli 5 cm in zaradi tega nama je na vrhu zmanjkal 3 cm da bi tja lahko postavila napajalnik v ležečem položaju. S prekrivanjem procesorja je pa tkole pri slot varjanti proca (pentim 2) ga napajalnik prekrije približno eno tretjino.
No če dobr premislm bi se to z napajalcem dalo popravt sam bi mogl nardit en major mod na načrtih. oziroma spremeniti način pritrjevanja CD-romov in diskov.

Hvala za posluh in lahko noč!
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

matic ::

Hehe.. lepo.. sam nevem zakaj sta sploh popala pleksi!? Edina napak.. potem bi ga raje "sesraufala" tako kot je un pleksi napajalnik ki je tudi ravno na forumu se pojavil...
Tut jest sem ze long time ago razmislu o pleksi ohisju.. sam nevem zakaj nista pleksi krivila..!? Sej se ga da tko fajn pogret potem pa zakrivit...
Drugac pa se 1x.. lepo! Tut predstavitev (na web strani) je full lepa! 8-)

p.s.: a bom res mogu se jest moj modan ohisje poslikat pa ga gor dat!? :D

kuglvinkl ::

The obvious question this raises is "why, in heaven's name, would anybody put a window in the side of the case and then blank it off on the inside with a slab of metal?"

The answer to that question is "so that they can legally sell the cases".

The trouble with computer cases made partly, or entirely, of plastic, is that plastic doesn't do anything to stop electromagnetic radiation (EMR) from the components inside from getting out. Or to stop outside radiation from getting in, for that matter, but that's hardly ever a problem.

PCs are significant sources of EMR, as anybody who's set up an indoor TV antenna in the same room as a computer is likely to know. And the less metal you have around the components, the more energy will escape.

Some people get very excited about the possible health implications of sitting in a relatively-high-EMR environment, but the only provable problems PC emissions case are with TV and radio reception, plus any other nearby gadgets that're sensitive to EMR at the frequencies the computer emits.

Most countries have, accordingly, quite stringent rules about EMR emissions, to stop people from selling poorly shielded gear that screws up TV reception (and worse) for all of the neighbours of the user.

Companies that sell computer cases with big holes in them, therefore, probably ought to be a bit circumspect about it. None of them have been until now, as far as I know, but that doesn't mean they shouldn't be.

There isn't likely to be anything illegal about selling a box with no computer inside it which, if it does by some strange chance have a computer put inside it by someone, will violate every EMR standard in your country, everybody else's countries, and the secret Illuminati republic on the far side of the Moon. The Bootleg Cable Descrambler Salesman's Excuse - "But I clearly explained to my customers that my products are meant only to be put on the mantelpiece and admired!" may profitably be employed.

But, nonetheless, if you're in the business of selling things that can't be legally used for their intended purpose, I'd say it's not a bad idea to tread lightly.



To je vzeto iz reviewja Lian Li kište (dansdata.com). To sem dodal ne zaradi prava (kar je recimo teoretično zanimivo, namreč, morda bi šlo tu za obid In fraudem legis agere, da me kdo od pravnikov sliši... dvojni obid), pač pa zaradi sevanja. In ne, ne strašim te :).


Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

TribesMan ::

Heh matic veš probi enkrat v roke vzet 1cm debel pleksi pa boš videl kako svinjsko debela je ta reč, in nimam pojma kako bi to krivil.

Kar se pa tiče šraufanja je pa tkole s šraufanjem bi izgubil veliko na kompaktnosti ohišja, ker bi vse ratal zelo cigumigu, sej šraufanje gre ok pri mejhnih škatlcah pri celotnem ohišju pa ne vrjamem da bi pelal. Poleg tega bi zadeva rada pokala kjer vi bile luknje za vijake, zaradi vseh sil... pa še lepše je če nimaš glih na vsakih 10cm en šrauf. aja da ne omenjam da bi mogu totalno spremenit načrt in bi s tem izgubil 80% uporabnosti tega ohišja.

Kar se pa EM sevanja tiče v isti sobi mam še precej elektronike pa do sedaj še nisem opazil da bi se recimo v zvočnikih pojavljali kakšni piski in poki. Pa tud Walkman enako dobro lovi v sobi ne glede al je računalnik vžgan ali ugasnjen.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Misty ::

matic: tole s šraufanjem je men že predlagau Nedeljko, preden smo vidli pleksi napajalc. Ampk kot je že TribesMan reku - šraufanje ohišja - no go spljoh.
A maš že kake izkušnje z krivljenjem pleksija? Jaz ne. To pa pomeni še dodaten strošek v tem procesu. Sej če koga motijo robovi, se jih da še pobrat na frezarju (mal improvizacije, ampk se da - najbrž).
Tud ko sva delala načrte in sva vedla, da bova limala, sva si to predstavljala nekako takole (naivno - sedaj vem): primeš oba kosa, namažeš s limom, pocilaš :D , spneš in čez dve uri imaš trden spoj. Pa ne gre tko. Ustavlo se je že na prvem koraku - nanašanje lima...

kuglvinkl: za EM sevanje sva vedla. Sicer nism štromar (TribesMan je), ampak sm zvedu za preprost test (ker baje sevanje dejansko je - ni le teoretično. Ampak da je vse odvisno od okoliščin - vrste komponent, ...). Ohišju iz pleha odšraufaš pokrov (jaz ga mam sicer skoz tko), pa če se ne bo takrat kaj poznalo (šumenje radija, ...), pol si rešen (kao).
Sevanje v računalo pa naj bi bilo nevarno, če si blizu kakega oddajnika,...

l33t ::

Pa kaj hoceta, lepo sta naredila, dobro robovi bi bili lahko malo lepse oblikovani. Zakaj nisi dal recimo pripognit zgornjo stran ohisja in stranske robove?

TribesMan ::

@l33t

Ja veš prepogibanje ni tak simpl zadeva da bi se je šel kar sam lotit, še posebej ne pri teh cenah pleksija.
:|
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

matic ::

Jest sem delal z mal vec kot 5mm debelim pleksijem (al pa lih ene 5mm) kar je konc koncev tut kar dost debel za ohisje!?
No vzames stedilnik ga grejes grejes in grejes.. in potem ga das lepo na rob in prepognes! :D
Ni ravno tak simpl ko se slisl.. ampak nevem kolk tezij pa tut ne..
Zraven si je pac seveda priporocljivo pomagat se s kakimi descicami.. pa pleksi se tam tut kar precej segreje tako da je precej vroc!
Gres kje kjer je kaj odpadnega pleksija in pa s kakimi manjsimi kosi najprej probas!
(naredis najprej miniatutno maketo ohisja :D :D :D )

Sej je tut tko full lep ohisje, meni osbeno samo niso vsec spoji, ker se vidi lepilo..
Kot je bilo receno.. se eno neonko notr in to je to! :D
Pa ne modre, daj raj kako hudo rdeco, violcno.. vadever..
Modr mamo ze vsi! :D
(ok jest nimam neonke je pa vse drugo kar utripa in sveti modro! :) Bo treba 1x spet mal zamenjat vse.. hmm... v kako hudo rdeco... )

l33t ::

Nikoli ne bos plexija lepo prepognil nad stedilnikom, saj je prve stvar ki jo moras narediti je ta da moras vrezati zlebove v tisti liniji ki jo bos prepogibal potem pa se rabis prav stroj za prepogibanje (cene se zacno tam od 300000 sit na dalje). Le na ta nacin bo rob najlepsi. Splaca ti se it k nekemu ki dela svetlobne napise in ima tak stroj ali pa ti bo povedal kje on prepogiba plexi, potem odidi tam in ziher imajo vedno kake ostanke ki so lahko pracsnji za to kar rabis ti. Jaz sem sel v firmo ROTO v Crnelavcih (MS) - skoraj smo sosedi, kjer so mi lepo prepognili plexi za vse kar sem potreboval, pa to niti ni tako drago: prepognili so mi dve stvari z njihovim materialom za 4500 SIT.

matic ::

tut ideja... :D
Jest sem delal pa nad stedilnikom pa je blo cist o.k.! :D
Edin kar je zajeba je potem vpasat notr bocno stranico, ker tisti rob ni kot kot npr: L ampak kot J malenkost


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena plexi-ja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
306913 (6324) CaqKa
»

kje bi lahko dobil 20mm debel pleksi

Oddelek: Loža
171682 (1384) TribesMan
»

Pleksi ohišje: FAQ :)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
162593 (2301) TribesMan
»

Pleksi

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71601 (1054) TribesMan
»

Kje lasersko razrežejo pleksi?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
134470 (4075) Misty

Več podobnih tem